Oorlog in België: criminele 'vluchteling' doodgeschoten in Charleroi

Geen categorieokt 01 2016, 21:00
Het gaat niet helemaal je van het in het Belgische Charleroi. Niet geheel verrassend hebben onze zuiderburen dat te danken aan... criminele asielzoekers.
Ik weet het: dat is even schrikken, die woorden 'criminele' en 'asielzoekers' bij elkaar, maar het is toch echt zo. Zaterdagochtend schrok de politie van Charleroi namelijk op omdat een man zomaar geliquideerd werd. De politie deed meteen onderzoek en kwam tot de conclusie dat het om een asielzoeker (zonder verblijfsvergunning, natuurlijk) ging die zich in het criminele circuit bevond.
Omdat er twee weken geleden in het nabij gelegen Rue Turenne ook al een man werd doodgeschoten heeft de burgemeester van Charleroi, Paul Magnette (van het linkse PS wat voor Parti Socialiste staat), de speciale veiligheidsraad bij elkaar geroepen. Je zou denken dat die raad dan vandaag nog bij elkaar komt, maar ook Belgische ambtenaren beschouwen het weekeinde als heilig. Daarom moet de vergadering even wachten tot maandag.
Misschien dat de burgemeester niet de enige is die een veiligheidsraad bij elkaar moet roepen; waarom doet de centrale overheid niet hetzelfde? Net als Nederland en Duitsland heeft België namelijk al langer last van massa-immigratie, geradicaliseerde moslims, en integratieproblemen. Dat is vervelend voor onze zuiderburen, maar ook voor ons. Door de EU (geen interne grenzen, jeu!) kunnen dit soort types immers ook probleemloos naar Nederland komen waar ze vervolgens tevens los kunnen gaan.
Heel gek, maar op de één of andere manier vermoed ik dat de gemiddelde Nederlander daar absoluut niet op zit te wachten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten