Pijlsnelle Max Verstappen wordt tweede in Maleisië, terwijl ploeggenoot de race op z'n naam schrijft

Geen categorieokt 02 2016, 11:00
Max Verstappen stelt absoluut niet teleur in een thriller van een Formule 1-wedstrijd, vanochtend in Maleisië.
Het was een knotsgekke race, vanochtend op het circuit in Maleisië. Uiteindelijk won Daniel Ricciardo van Red Bull de Grand Prix, en mocht Max Verstappen tekenen voor het zilver:

"Max Verstappen heeft zich in Maleisië naar een tweede plek geknokt. Vlak voor hem eindigde zijn teamgenoot bij Red Bull, Daniel Ricciardo. De teamprestatie van de Oostenrijkse renstal ging ten koste van Lewis Hamilton. Zijn motor plofte vijftien rondes voor het einde. Derde werd WK-leider Nico Rosberg.

Ricciardo boekte op het circuit van Sepang zijn eerste zege van dit jaar in een Formule 1-race. Verstappen reed voor de derde keer naar de tweede plek."

De race was van begin tot eind bloedstollend, en niet in de laatste plaats vanwege Max Verstappen, die mocht starten vanaf de derde plek. Meteen bij de start leek het echter mis te gaan, doordat Sebastian Vettel een levensgevaarlijke poging deed om Verstappen de pas af te snijden. Die eindigde echter in een flagrante nederlaag: al bij de eerste bocht crashte Vettel zijn bolide en moest hij de race verlaten.
Pech bleef ook Lewis Hamilton niet bespaard, die op pole position lag. Uiteindelijk toch geen punten voor de Mercedes-coureur, aangezien zijn motor ontplofte. Vanaf dat moment gingen de beide Red Bull-auto's - Verstappen en Ricciardo - aan de leiding. Verstappen heeft nog enkele aanvallen gedaan op de nummer 1-positie, maar zijn ploeggenoot liet hem er niet langs. Zodoende eindigde Max dus op plek 2, achter de Australiër. Mercedes-rijder Nico Rosberg mocht aantikken voor de derde plek.
En nu op naar Suzuka in Japan, waar Max en zijn collega's volgende week weer in actie komen in alweer de op vier na laatste race van dit seizoen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten