Quinsy Gario vliegt uit de bocht, noemt mediavrouw Marianne Zwagerman "gevaarlijke racist"

Geen categorieokt 30 2016, 20:00
Zwagerman sprak in haar speech tegen "boze witte burgers", maar voor Gario gaat ze nog lang niet ver genoeg.
Als er één beweging is die van alle realiteit is losgezongen, is het wel de zogeheten anti-racismebeweging. In de wereld van mensen als Sylvana Simons of Quinsy Gario is elke blanke een onderdrukker terwijl alle gekleurde mensen slachtoffer zijn van een racistisch systeem. Gario werd natuurlijk bekend vanwege zijn activisme tegen Zwarte Piet, maar zijn ideologie gaat nog veel verder dan dat: élke blanke is een gevaarlijke racist in de wereld van Quinsy.
Zijn laatste doelwit? Mediavrouw, columnist en schrijfster Marianne Zwagerman. Die presenteerde afgelopen vrijdag de zogeheten Kleurrijke Top 100, een lijst van invloedrijke Nederlanders met een kleurtje die in alle facetten van de maatschappij actief zijn. Zwagerman hield een praatje over diversiteit en de multiculturele samenleving, precies wat je verwacht bij de presentatie van zo'n lijst waarin diversiteit als een soort heilige graal wordt voorgesteld. Ze wist zich zelfs de woede van PVV'er Martin Bosma op de hals te halen met haar speech:
https://twitter.com/Martinbosma_pvv/status/792098993283137536
Maar ondanks het feit dat Zwagerman zich in haar betoog afzette tegen "boze witte burgers" kon haar aanwezigheid bij de Kleurrijke Top 100 niet op instemming rekenen van Quinsy Gario. Hij schrijft in zijn column op het linkse platform OneWorld dat Zwagerman die Top 100 nooit had mogen presenteren.

Maar wat doet een gevaarlijk iemand als Marianne Zwagerman bij de Kleurrijke Lijst? Ik zie de wenkbrauwen van sommigen al opgaan bij de omschrijving van deze blonde, blauwogige en witte vrouw als gevaarlijk. Nou, ze heeft jarenlang een hoge positie bekleed binnen de Telegraaf Media Groep, de Groep die als geen ander heeft bijgedragen aan de demonisering, stigmatisering en het stoken van racistisch ressentiment tegen verschillende groepen in Nederland.

Wat? De Telegraaf stookt racistische sentimenten op in Nederland? Wel volgens Quinsy Gario, die de volgende voorbeelden geeft:

Uitkomsten van haar beleid zijn onder andere Jan Dijkgraaf die constant moslims en zwarte mensen door het slijk haalt in de Metro en Annabel Nanninga die bij Geenstijl de term 'dobberneger' heeft bedacht om harteloos verdrinkende Afrikaanse vluchtelingen te ridiculiseren en een racistische trap na te geven.

Let wel: deze Marianne Zwagerman heeft tijdens haar presentatie een keurig politiekcorrect praatje over diversiteit en "boze witte burgers" gehouden, wat precies in het straatje van "anti-racistisch" Nederland past. En tóch wordt ze door Quinsy Gario weggezet als "gevaarlijk". Dit bewijst dat het voor types als Gario nooit genoeg is. Alles en iedereen wordt weggezet als racistisch zolang het niet 100 procent volgens de wensen van Gario verloopt. Zelfs de meest goedbedoelende politiekcorrecte figuren krijgen van hem zonder pardon het stempel "racist".
De les die we hieruit kunnen trekken? Houd in vredesnaam op met dit soort types geven wat ze willen. Naar aanleiding van het activisme van Gario c.s. heeft RTL er al voor gekozen om Zwarte Piet te vervangen door een Roetpiet, en naar verwachting zal ook het Sinterklaasjournaal volgen. Voor Gario is dat echter niet genoeg. Hoe meegaand en divers Nederland ook doet, voor Gario blijft een blanke altijd "de onderdrukker". Tijd om te stoppen met luisteren naar zulke types die de Nederlandse samenleving willen vernietigen in plaats van verbeteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten