Ranzige feministen draaien helemaal door: bloedrode fonteinen en vijvers vanwege 'hogere btw'

Geen categorieokt 05 2016, 9:00
Je verzetten tegen een belastingverhoging kan ik helemaal begrijpen. Maar om nou alle vijvers en fonteinen bloedrood te laten kleuren... dat gaat wel wat ver. Zeker als het gelinkt is met tampons. Umh.
Zwitserse feministen zijn boos. Heel boos. De reden: de btw op tampons wordt verhoogd tot 8%. Op andere producten 'voor dagelijkse behoeften' is dat 2,5%. En dat vinden de feministen belachelijk: tampons zouden hier bijkans onbetaalbaar door worden.
Om aandacht te vragen voor hun verschrikkelijke lot gaan de feministen vandaag helemaal los: tenminste tien fonteinen kleuren vandaag bloedrood.
https://twitter.com/aktivistinCH/status/783184697056714752?ref_src=twsrc%5Etfw
De actie is hoegenaamd bedoeld om een discussie te beginnen over de manier waarop 'de maatschappij' omgaat met 'het vrouwenlichaam.' Ik heb geen idee wat ze hiermee bedoelen -- het is duidelijk gewoon een trucje van de Zwitserse overheid om de staatskas te spekken, het heeft allemaal niets te maken met een gebrek aan respect voor vrouwen -- maar het klinkt natuurlijk wel heel indrukwekkend allemaal. Zeker als je met het feminisme sympathiseert.
Natuurlijk kan ik me er helemaal in vinden dat je je verzet tegen een belastingverhoging, maar moet dat nou echt op zo'n toch wel ranzige manier? En waarom net doen alsof vrouwen opeens geen tampons meer kunnen betalen als ze een paar cent duurder zijn? Wat een flauwekul.
Waardeer jij de artikelen op De Dagelijkse Standaard, volg ons dan op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten