Schandalig: veroordeling moslimimmigrant voor verkrachting 10-jarige jongen wordt vernietigd door Hooggerechtshof

Geen categorieokt 22 2016, 21:00
Zie je, hij wist niet dat de jongen "nee!" riep toen hij hem verkrachtte. Dus ja, dan verdient hij het natuurlijk ook niet om veroordeeld te worden wegens verkrachting. Toch?
Dit is echt een knettergek verhaal: in Oostenrijk heeft een islamitische immigrant, die veroordeeld werd voor de verkrachting van een jongetje van tien, te horen gekregen dat die veroordeling onterecht was omdat hij zogenaamd niet wist dat het jongetje niet verkracht wilde worden.

AN IRAQI asylum seeker who confessed to raping a 10-year-old boy in a swimming pool, claiming it was a “sexual emergency”, has had his conviction overturned.

Amir A., 10 [sic: the victim, not the attacker, is 10], who is married with a child of his own, was visiting the Theresienbad pool in the Austrian capital of Vienna last December as part of a trip to encourage integration.

He was accompanied by a 15-year-old translator, who had befriended the schoolboy who was at the swimming pool alone.

When the youngster went to the showers, Amir A. allegedly followed him, pushed him into a toilet cubicle, and violently sexually assaulted him.

Na de verkrachting ging de Irakees gewoon terug naar het zwembad. Hij werd gearresteerd toen hij op een duikplank stond.
Het arme jongetje moest naar de verkrachting opgenomen worden in het ziekenhuis omdat hij flink beschadigd was. Ook nu heeft hij nog enorm last van het trauma.
Een rechtbank bevond Amir A. schuldig en veroordeelde hem tot zes jaar cel. Een bijzonder lage straf, maar zo werkt dat tegenwoordig blijkbaar in Europa.
Dat is al erg genoeg, maar het wordt nog gekker. Het Oostenrijkse Hooggerechtshof besloot namelijk dat de eerste rechtbank niet goed genoeg had uitgezocht of de immigrant het wel begreep toen de jongen 'nee!' riep toen hij verkracht werd. Daarom besloten de hoogste rechters van Oostenrijk dat er weliswaar genoeg bewijs was voor seksuele aanranding, maar niet voor verkrachting. Amir A. kon zogenaamd namelijk niet weten dat hij tegen de wil van het kind in handelde.
Knet-ter-gek.
Het relatief goede nieuws is dat de verdachte waarschijnlijk vast moet blijven zitten tot de zaak terugkomt bij de lokale rechtbank waar hij eerder veroordeeld werd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten