Schokkend: trajectcontrole A2 blijkt enorme melkkoe te zijn voor de staat

Geen categorieokt 15 2016, 18:00
Waarom zou je de belastingen officieel verhogen als je ons ook door middel van boetes kunt uitknijpen?
Boetes wegens te snel rijden zijn een steeds belangrijkere bron van inkomsten voor Vadertje Staat. Daarbij is Haagse kaasstolp tegenwoordig met name te spreken over de trajectcontrole op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht.
Heel gek is dat niet: dankzij die controle werden er in de eerste vier maanden van dit jaar namelijk maar liefst 300.000 automobilisten op de bon geslingerd. Dat zijn dus 300.000 dure boetes. Geld dat allemaal naar de staatsas vloeit waarna de staat er maar weer een paar extra hobby's mee betaalt. Want ach, net als belastinggeld is geld uit boetes natuurlijk extragratis.
Dat is natuurlijk al geweldig goed nieuws voor Rutte en co., maar het verhaal wordt nóg mooier voor ze: er wordt namelijk ook flink wat opgehaald op de A4 bij Leidschendam en de A10-West (Amsterdam). Daar zouden er in totaal 350.000 automobilisten bekeurd zijn in de eerste vier maanden van dit jaar. Gecombineerd leveren de drie trajecten Vadertje Staat dus maar liefst 650.000 boetes op in slechts 120 dagen tijd.
Als je minister van Verkeer bent (hallo, Melanie!) doe je het daar natuurlijk voor.
Ondertussen mogen jij en ik krom liggen om het allemaal te betalen. Maar ja, daar hebben de boven-ons-gestelden natuurlijk lak aan. Waarom ze zouden zich daar ook wél druk om maken? Als puntje bij paaltje komt stemmen we uiteindelijk toch wel weer op ze. Kijk maar naar de meest recente peilingen waarin de VVD bezig is met een comeback van jewelste.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten