Superster Verstappen zet zichzelf met vierde plek op prima uitgangspositie voor GP van Japan

Geen categorieokt 08 2016, 10:00
Het einde van het Formule 1-seizoen nadert, en onze nationale raceheld Max Verstappen zet zich nog even schrap voor een paar fenomenale uitslagen voordat de koek op is!
Ons racewonder Max Verstappen heeft zichzelf verzekerd van de vierde startplek bij de Grand Prix van Japan morgen op het circuit van Suzuka. Hij wist zich daarbij wederom vóór teamgenoot Daniel Ricciardo te kwalificeren, die morgen vanaf de vijfde plek op de grid mag starten.
Een startplek in de top 3 zat er echter niet in, zo verzuchtte een toch ietwat teleurgestelde Verstappen vlak na afloop van de race:

"Volgens Max Verstappen had er meer in de kwalificatie voor de GP van Japan gezeten dan de vijfde tijd. In de race verwacht hij dichter bij de kop te zitten.

"Het kan altijd sneller!", stelt de Nederlander na afloop van de kwalificatie op het circuit van Suzuka tegenover Ziggo Sport. [...]

Verstappen: "Het zat gewoon heel dicht bij elkaar. Maar ik denk ook dat we in de kwalificatie de auto niet helemaal voor elkaar hadden, wat ook voor Daniel gold. Waar we sterk moesten zijn, in langzame bochten, ging het niet helemaal. Uiteindelijk hebben we nog wel het beste eruit gehaald.""

Het geluk helpt de Nederlandse coureur in ieder geval een handje: Sebastian Vettel heeft straf gekregen en alhoewel hij de vierde tijd noteerde, moet hij morgen van start vanaf de zevende plek.
De aanvankelijke top drie zal gevormd worden door Nico Rosberg, Lewis Hamilton en Kimi Räikkönen. Het is aan Verstappen en Ricciardo om te zorgen dat die traditionele Ferrari/Mercedes-hegemonie morgen doorbroken wordt, als ze om 07:00 uur Nederlandse tijd van start gaan in de Grand Prix. Zet dus je wekker!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten