Syrische terreurtokkie die aanslag wilde plegen in Duitsland pleegt zelfmoord in zijn cel

Geen categorieokt 12 2016, 23:09
De 22-jarige Jaber Albakr heeft zich opgehangen in zijn cel.
De Syrische moslimextremist die onlangs werd opgepakt in Leipzig omdat hij plannen had om een aanslag te plegen in Duitsland, Jaber Albakr, heeft zich verhangen in zijn cel. Dat berichten Duitse media en onze eigen NOS tenminste. De Duitse autoriteiten moesten het nieuws op het moment van schrijven nog steeds bevestigen.
Volgens de Duitse inlichtingendiensten wilde deze Syrische kansenparel deze week nog een aanslag plegen op een luchthaven in Berlijn.
Gelukkig hield de Duitse politie deze islamotokkie in de gaten en kon men ingrijpen voor hij losging. In eerste instantie kon Albakr nog ontsnappen -- dat gebeurde zaterdag -- maar uiteindelijk werd hij toch nog ingerekend. Dat lukte omdat andere Syrische vluchtelingen Albakr knevelden en hem vervolgens uitleverden aan de politie.
Dat zijn dus echte helden.
Sinds hij opgepakt werd was Albakr bezig met een hongerstaking. Dat vond niemand heel erg interessant, maar onze oosterburen zagen dat wel als een teken dat hij zichzelf mogelijk iets wilde aandoen in plaats van mee te werken aan het onderzoek. Hoe hij er dan toch in kon slagen om zelfmoord te plegen is op dit moment nog een raadsel.
Natuurlijk is er niemand die hier rouwig om is -- als iemand een vroege dood verdient dan is het een moslimterrorist -- maar door deze laffe daad (want dat is het) wordt het lastig voor de autoriteiten om eventuele andere betrrokkenen te identificeren en vervolgens op te pakken. Het is dus zeer wel mogelijk dat gelijkgestemde radicale moslims rondlopen in Duitsland die Albakr kenden en, net als hij, van plan zijn om aanslagen te plegen. Tenminste, door Albakrs zelfmoord moeten we daar nog altijd ernstig rekening mee houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten