Tunahan Kuzu liegt weer eens dat het gedrukt staat: “DENK’ers klampen zich vast aan de Grondwet!”

De Janus-kop van DENK komt weer eens om de hoek koekeloeren. Ditmaal om te jokken dat DENK de Nederlandse Grondwet heus heel erg belangrijk vindt. Sure, sure…

Het is weer eens feest met de Nederturkse partij DENK. Leider Tunahan Kuzu plaatste een heel epistel over wat zijn partijleden volgens de in Istanbul geboren politicus allemaal zouden vinden. Hij dicht ze de gave toe om de ‘gevestigde orde’ ‘nerveus’ te kunnen maken, vindt ze ‘betrokken’ en beziet tevreden hoe de DENK’ers ‘ondanks de xenofobisch nationalistische westerwind hun positie in de samenleving’ opeisen.

Oh, en alle DENK-fans zijn 100% fan van de Nederlandse Grondwet, natuurlijk:

“DENK’ers klampen zich vast aan de Grondwet. Want de Grondwet regelt dat discriminatie is verboden, dat er vrijheid is van religie, vrijheid van vereniging, vrijheid van demonstratie en vrijheid van meningsuiting. De vrijheid om gewoon jezelf te kunnen zijn binnen de kaders van de wet. DENK’ers zullen niet toestaan dat deze vrijheden worden ondermijnd. DENK’ers zullen de hypocrisie en de dubbele maat van de gevestigde politieke orde blijven benoemen, totdat het geen gemeengoed meer is.”

Is dat zo? Zijn de aanhangers van DENK wel zo’n enorme voorstander van de Grondwet? Natuurlijk, ze klampen zich graag vast aan Artikel 1, dat discriminatie verbiedt. Maar wanneer het gaat om Koerden, dan is discriminatie ineens zo erg nog niet. Ook autochtone Nederlanders mogen volop gediscrimineerd worden. Dat gebeurt dan ook steevast door prominent DENK-lid Sylvana Simons, die iemand bij een talkshow een “credible witte man” noemde. Alsof zijn huidskleur er iets mee te maken heeft.

Ook Artikel 6, de godsdienstvrijheid, wordt selectief toegepast. Volledige vrijheid voor moslims, dat spreekt voor zich, maar tegen christenen mag je gerust een hetze starten.

Artikel 7 gaat over de vrijheid van meningsuiting. Die is al helemáál niet in goede handen bij DENK. Terwijl mensen die satire maken volgens Sylvana naar de gevangenis moeten, spreekt Kuzu voor menigten die het repressieve beleid van de Turkse president Erdogan voor de volle 100% steunen. Vrijheid van meningsuiting? Ja, de vrijheid om tegen Nederland aan te trappen en Turkije zoveel mogelijk de hemel in te prijzen – of daar nu een autocraat aan de macht is of niet.

Wellicht is het dus handig als Kuzu voortaan niet meer zo hard met de tamboerijn slaat als het gaat over de Grondwet. We hebben namelijk helemaal niets aan een parlementariër die net doet alsof hij een rechtgeaarde constitutionalist is, maar eigenlijk op dagelijkse basis diezelfde Grondwet met voeten treedt. Dan ben je gewoon een hypocriet mannetje, maar hè, aan hypocrisie hebben Kuzu en DENK dan ook geen enkel gebrek. Dat blijkt ook nu maar weer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Mar

  De ene partij na de andere wil de Grondwet veranderen. De ene na de andere ziet de Grondwet als een Wehkampgids.

  Politiek Den Haag kent maar één wet. De wet van de hypocrisie.

 2. Beukman

  Bwah. 1) Het recht om iemand een “credible witte man” te noemen zit gewoon in de Grondwet verankerd, 2) de Koerdendiscussie heeft niks met Nederland te maken en we wilden toch zo graag dat Turken hun Turkengedoe buiten onze grenzen lieten? 3) Kuzu heeft er nooit voor gepleit om Sylvana naar een Nederlandse gevangenis te sturen, hooguit beweerd dat ze volgens Turkse wetten naar een Turkse gevangenis zou kunnen worden gestuurd, en 4) dat verhaaltje over christenen is gewoon een beetje gelul, uit z’n context getrokken ook nog eens. Tot zover DENK’s zuivere verhouding tot onze Grondwet.

  Het valt me vaak na het lezen van alweer een DENKstukkie op DDS weer op dat het eigenlijk nog wel meevalt met die partij. De enige partij die wél vrijwel openlijk roept om de Grondwet te veranderen, dat is de PVV, al flirt het CDA de laatste tijd ook met de gedachte.

 3. ikweetwatikwil

  Getsie die wet staat niet in de grondwet . Wat nou jammer voor DENKKK

 4. Peter Selie

  Wéér journalisten van Powned lastig gevallen
  Alles is de schuld van Powned

  https://youtu.be/-qqbhMYeWr4

 5. Ali Yas

  “dubbele maat van de gevestigde politieke orde”

  Zou het nou niet aardig zijn als Kuzu eens man en paard noemde? Aan dit soort vage verdachtmakingen hebben we niks.

 6. GrandM1961

  Aan artikel 1 maken zich een hoop Denkers zichzelf aan schuldig, maar dan vinden ze dat het onder artikel 7 valt, Vrijheid van Meningsuiting.

  Zelfs op de FB pagina van Tunahan Kuzu is dat ook al kenbaar gemaakt, maar daar word de achterban niet op aangesproken. Tevens zijn er extreem links activisten die slecht met kritiek kunnen omgaan, en mensen weg zetten als White supremacy en zelfs de verwijzing naar de tweede wereld oorlog.

  Dus sprake van verbinden is er bij de Denk zelf echt niet te vinden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.