Über-narcist Sylvana bezoekt museum om zichzelf te bewonderen, stelt zich weer gelijk aan Nelson Mandela

Geen categorieokt 08 2016, 15:30
Sylvana Simons bewijst weer eens hoeveel ze wel niet van zichzelf houdt.
Enkele dagen geleden vergeleek iedereens favoriete DENK'ster zich al eens met historische grootheden als Martin Luther King en Nelson Mandela, maar vandaag plaats ze zichzelf zonder enige schaamte letterlijk naast deze mensen.
Het Amsterdam Museum is namelijk op het idee gekomen om een expositie, 'Zwart Amsterdam', te houden die geheel in het teken staat van zwarte Amsterdammers - nog een duidelijk bewijs dat Sylvana maar al te graag met verschillende maten meet. Ik kan me de koppen op haar Facebook en op linkse doorgeefluiken als de Volkskrant al voorstellen als het museum een tentoonstelling genaamd 'Wit Amsterdam' had gehouden: de meeste media zouden elkaar verdringen om te kunnen schreeuwen dat het onacceptabel is dat een stad 'al die andere bevolkingsgroepen vergeet en alleen maar blanken in de spotlight zet.' Maar hé, het gaat hier om een groep die dagelijks lijdt onder het stevig verankerde institutionele racisme in ons land, dus dan is alles louter prima, toch?
Om één of andere reden heeft de curator van deze bedenkelijke expositie ook nog eens besloten om Sylvana Simons een ereplekje te geven, onder begeleiding van de tekst "Sylvana durft zich zonder schaamte uit te spreken". Dat kan ik alleen maar onderschrijven, hoewel dat me juist een reden lijkt om deze schaamteloze vrouw géén plekje te geven tussen mensen die wel degelijk iets nuttigs hebben gedaan, zoals Nelson Mandela. Waarom Mandela überhaupt voorkomt in deze expositie is eigenlijk een raadsel - op een bezoekje in de jaren '90 na had hij weinig met Amsterdam te maken. Het eerste wat ijdeltuit-Simons moest doen was uiteraard zichzelf gaan bewonderen in het museum, en duidelijk maken dat ze zich in ieder geval graag schaart onder deze "local heroes with global impact":
https://www.facebook.com/sylvana.simons/posts/1390818834263449
Het is ronduit beschamend dat zij zich denkt te kunnen meten met grootheden als Mandela. Ja, zijn middelen waren alles behalve kosher, maar hij heeft alsnog ontelbaar veel meer voor elkaar gekregen dan Sylvana, die voorlopig nog wel zoet is met het slopen van nationale tradities voordat ze 'global' gaat. Ja, het is officieel: de grootheidswaanzin heeft nu echt toegeslagen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten