Veeg horrorclowns van straat: mislukte Bassie steekt jongen neer met mes

Geen categorieokt 15 2016, 19:00
'Het is maar een onschuldige grap.' Nee dus.
De Zweedse politie is op zoek naar een horrorclown. De reden? Deze gek stak onlangs een 19-jarige jongen neer met een mes. Vervolgens ging hij er snel vandoor. De jongen is behandeld door een arts. Gelukkig hield hij er slechts een lichte verwonding aan over. Daar had hij dan nog mazzel mee ook; het had veel erger kunnen aflopen.
Dieptriest natuurlijk, maar het is zo mogelijk nog vervelender dat de messentrekker niet de enige horrorclown in Zweden is. Zo werd er een onschuldige vrouw bedreigd door twee mannen in clownspak en omsingelde een groep horrorclowns gewapend met nepkettingzagen vier 10-jarige jongetjes. De jongetjes wisten natuurlijk niet dat de kettingzagen echt waren en hielden er een waar trauma aan over. Ook de vrouw in het andere incident is volgens de Zweedse autoriteiten vreselijk overstuur.
Je kunt je er iets bij voorstellen. Je zou maar rustig over straat lopen als je opeens lastig wordt gevallen door zo'n malloot.
Het trieste is dat het een kwestie van tijd is voor er doden vallen: ofwel doordat een clown iemand vermoordt, ofwel doordat een beoogd slachtoffer hard van zich afslaat. Met name in Amerika, waar dit een rage is, kan een gewapende burger heel snel een einde maken aan zo'n 'grap.'
En daar kan ik eigenlijk niet rouwig om zijn. Als je het risico neemt om mensen zoveel schrik aan te jagen moet je niet zeuren als ze vervolgens op gewelddadige wijze reageren. Wil je niet in elkaar worden geslagen -- of erger -- dan moet je je clownspak lekker thuislaten en je normaal gedragen. Zo moeilijk is dat niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten