Wegwezen! Twitter heeft genoeg gehad van jankfeminist Asha ten Broeke en schorst haar account (+update)

Twitter zegt nu duidelijk ‘nee!’ tegen feministische aanstelleritis, en verbant Asha ten Broeke van het medium. Toedels!

Eén en twee, weg ermee! Dat moeten ze bij Twitter gedacht hebben vanmiddag, toen ze de feministische columnist Asha ten Broeke van hun website gooiden. Wie nu naar haar (voormalige) profieel gaat, ziet daar staan dat het “account is opgeschort”:

Account opgeschort

Dit account is opgeschort. Lees meer over waarom Twitter accounts opschort of ga terug naar je tijdlijn.”

Op Facebook maakt Asha ten Broeke zelf ook melding van het nieuws:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1133121626779922&set=a.389481414477284.89408.100002462872175&type=3

Asha speculeert dat “trollen” haar account onschadelijk hebben gemaakt door middel van geëtter. Ze zouden daardoor zijn aangezet door GeenStijl, die een “gecoördineerde actie” op poten moeten hebben gezet, aldus Asha:

Zo’n zogenaamde actie van GeenStijl is natuurlijk flauwekul: dat kan je helemaal niet doen zonder dat het halve internet erachter komt, dus daarvan is geen sprake.

Hoe dan ook: heeft Asha überhaupt de mogelijkheid overwogen dat ze gewoon zelf voor de volle 100% debet is aan haar verbanning van Twitter? Dat het bedrijf eindelijk genoeg had van haar hetzes tegen speelgoedwinkels omdat die nog specifieke spulletjes (zoals autootjes) voor jongens en meisjes (zoals Barbie-poppen) verkopen? Social justice warriors als Asha denken dat zij voor iedereen strijden, maar in werkelijkheid vindt bijna iedereen deze flauwekulverkopers enorm vervelend. Het zou me niets verbazen als Twitter zich achteraan aansluit in de rij met mensen die tabak hebben van Asha ten Broeke’s constante stroom gemiezemaus over “gender”.

Asha ten Broeke is overigens niet de enige linkse Nederlander die na een eindeloze aanstelcampagne ten langen leste door een social medium verbannen wordt. Vorige maand overkwam het DENK-miepje Sylvana Simons ook al. Zij gebruikte toen Facebook als plek om hetzes te starten tegen satire.

Update: En Asha is weer terug! Laten we hopen dat ze haar lesje nu wel geleerd heeft..

Waardeer jij de artikelen op De Dagelijkse Standaard, volg ons dan op Twitter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Sarko

  Moet verdomme niet gekker worden dat mensen het goedkeuren dat je van Twitter wordt verwijderd alleen maar omdat ze het niet met je eens zijn.

  1. van Urk

   Beste Sarko, Het ligt eraan hoe “koekoek” je wel niet bent. Met potvis Asha en huilebalk Sylvana is dat gewoon het geval.

 2. toetssteen

  Laat dat mens lekker fulmineren tegen roze barbies, prinsessejurkjes en meer meidenspul. Mijn kleindochters zal het een zorg zijn! Die blijven toch rondlopen in die jurkjes en spelen met barbie.
  En zo staat het keukentje van mijn kleinzoons eenzaam te verstoffen, vinden ze niks.

  Wat ze alle vier wel graag doen? Touwklimmen om in de boomhutten te komen, trampoline springen, rondslingeren als apen in de jungle, tafeltenissen enz.
  Haalt schouders op, die tuinbroeke mag wat hen betreft haar onzin uitkramen, ze doen lekker wat ze zelf leuk vinden.

 3. Beukman

  “Update: En Asha is weer terug! Laten we hopen dat ze haar lesje nu wel geleerd heeft..”

  Leuk joh. Zeer waarschijnlijk zaten de roze trollen van geenstijl er wel degelijk achter. Die lui hebben niet zo weinig op met de vrijheid van meningsuiting. Een paar honderd klachten over een account naar Twitter sturen is meestal wel genoeg om iemand (voorlopig) de mond te snoeren.

  Het enige dat de roze trollen hebben bewezen, is dat Asha hard nodig is. En om dat te vinden hoef je het dus niet met haar eens te zijn.

  1. toetssteen

   Jah joh, en dan gooien de meiskes vanzelf de jurkjes in de bak en gaan stoer doen met autootjes! Vrroemmmm!
   Vrouwen zijn vrouwen en mannen zijn mannen en de ene soort komt van Venus en de andere van Mars. Mooi, Laten we dat vooral zo houden!
   Enne ja hoor, een vrouw die niet schroomt om bij een verbouwing de overall aan te trekken en de voorhamer hanteert, is een topper. Maarre, ze kan ook geweldig bakken terwijl haar man, mijn oudste zoon lekker staat te strijken, vindt hij weer ontspannen na de hele dag met zijn bol in de elektronica blabla.
   Geen Stijl? Kom maar met bewijs en anders: Shut up!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.