Wraakzuchtig DENK wil Giel Beelen ontslaan na grapje over Sylvana

snapshot
Foto: Screenshot RTL Late Night / RTL.

Grapjes zijn weer heel erg moeilijk voor DENK. Complete carrières moeten er verwoest worden als mensen het ook maar wagen om één grapje te maken over mevrouw Sylvana Simons.

Gisteren brak de hel los. Nou ja, niet over het algemeen in Nederland waar men een halve seconde gelachen heeft om de bijzonder flauwe opmerking “Rustig Sylvana” van Giel Beelen tijdens zijn radioshow waar hij het geluid van een aap liet oren. Wel brak die onderwereld open op één specifieke plek: de fractiekamer van de Nederturkse partij DENK.

De lange arm van Ankara, zoals de partij ook wel bekend is komen te staan, heeft namelijk een gloeiende hekel aan humor. En dus wordt er bij monde van DENK-fractievoorzitter Tunahan Kuzu meteen opgeroepen tot een Berufsverbot voor Giel Beelen. Als het aan tuigvlogger Kuzu ligt, haalt niemand minder dan minister Plasterk de man vandaag nog weg bij de publieke omroep:

“Vooral van iemand die werkt voor de publieke omroep mag worden verwacht dat het goede voorbeeld wordt gegeven”, schrijft Kuzu in een opiniestuk aan NU.nl. In het filmpje zet Beelen een streep door het woord ‘discriminatie’.

De radio-dj liet in de uitzending vrijdag geluiden horen van een aap, waarna hij zei: “Rustig Sylvana”. Collega-dj Michiel Veenstra gaf als tip voor het openingsnummer van zijn show: “Bokito doet goede zaken”. Beelen liet daarop geluiden horen van een hysterische aap en maakte daarna grappend die opmerking over Simons.

“Eigenlijk zou een streep getrokken moeten worden door het gedrag van Giel Beelen”, betoogt Kuzu. “We zullen daarom minister Plasterk vragen om Giel Beelen weg te knippen uit het campagnefilmpje.”

Beelen speelde met onder andere Sylvana en de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb namelijk ook in een anti-discriminatiefilmpje:

En als je ooit in zo’n filmpje hebt gespeeld, verlies je kennelijk het voorrecht om je ooit nog van humor te bedienen. Dan moet je bloedserieus zijn en mag je nooit meer een gebbetje maken. Wat een nare, onderdrukkende partij is dat DENK toch ook, hè?

Maar los van het feit dat DENK totaal niet tegen een geintje kan, blijkt andermaal dat de Nederturkse heren niet hebben begrepen dat dit Nederland is. En dus niet Turkije, waar de regering de bevoegdheid heeft om medewerkers van de publieke omroep met één pennenstreek van een minister op straat te zetten. Hier hebben we een onafhankelijke pers, die zich niet laat controleren vanuit de regering.

En die vrijheid is gelukkig wel wat dieper ingebed in de Nederlandse samenleving dan al dat goedkope gezeur van Tunahan Kuzu en de zijnen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

15 reacties

 1.   

  Wie is er mede bereid om een beweging op te zetten om dubbele paspoorten te gaan weren in de politiek. Zowel passief als actief.
  Deze levensgevaarlijke ontwikkeling moet gestopt worden.

  1.   

   wil best helpen , toch als ik dan weer lees !.

   “na hoogst 6 jaar gevangenisstraf , krijgen terug gekeerde jihadisten , een huis, opleiding enz, als zij geweld afzweren .
   http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/10/soft-of-slim-teruggekeerde-is-strijder-krijgt-hulp-bij-vinden-woning-391591/

   in Irak of Syrië, hebben zij moorden gepleegd op anders of geen gelovigen , zelfs op moslims die niet tot de tak der soennieten behoren .

   en worden bij terugkomst extra geknuffeld , door het linkse zootje hier..

   heel waarschijnlijk , is u plan als water naar de zee dragen , er komt geen eind aan zolang de linkse politiek het gat niet dicht .

   het lijkt dat links een revolutie uit wil lokken !, binnen Europa .

   en tja dan hebben zij troepen nodig voor het hele vuile werk , en hiervoor hebben zij de moslims verkozen , daar deze in landen van herkomst ook iedereen vermoorden en martelen die anders denkt , dan wat zij denken of indeze wat (hier) links denkt .

   hun eigen linkse stormtroepen zijn niet meer afdoende .

  2.   

   @ Timo

   Yoo zeg maar hoe.

 2.   

  Timo het probleem is w.s. wel dat de elite – om bijv ‘zakelijke’ en/of ‘politieke redenen, want alles draait om geld – toch stiekum een tweede of derde paspoort aan kan blijven schaffen. Wat doe je met Israel; je wordt extra gescreend als je stempels in je paspoort hebt uit de barbaarse haatlanden rondom. Maar nog veel erger, omgekeerd zal je nooit in een Arabisch land kunnen komen.

 3.   

  Timo ik zou u passief best willen helpen. Maar wat dacht u van Marokkanen Turken anderen die niet meer welkom zijn in het land van herkomst. Geen vakanties meer van Nederlands geld . Geen huis meer kopen in land van herkomst en daar hun oude dag (of jonger) slijten van Nederlands geld. U weet, bij deze mensen wordt door Nederland de hand gelicht. Het zal erg moeilijk worden. Daarom stem ik PVV.

 4.   

  Zoals Timo al zegt, zeg ik het voor de zoveelste keer, het verbieden van dubbele paspoorten is de kern van de oplossing maar daarvoor moet je de politieke correctheid eerst opzij zetten.

 5.   

  De waardeloze overbetaalde dj heeft haar uitgemaakt voor een aap vanwege haar ras, ze is dus gedehumaniseerd door deze maloot. WEER keurt DDS racisme duidelijk goed, als Beelen een ander soort grap had gemaakt over haar, over haar stem of die haren van haar bijv. had niemand er aanstoot aangenomen. Snap dat eens dan! En ja DENK heeft weer gelijk. DDS keurt racisme goed maar daar is gelukkig niet de hele samenleving t mee eens

  1.   

   Ik vraag mij af waar tq1991 voor staat. Bent u een overtuigd beoefenaar van taqqiyah en geboren in 1991? Iemand die zich stoort aan de puur Nederlandse (u heeft zeker een haat t.o.v. Nederland?) uitdrukking: ‘zo trots als een aap’, die persoon heeft bij voorbaat – in dit geval – haar betrouwbaarheid dan wel geloofwaardigheid verloren. Bovendien zou u haar interview uit de VK van 2001 moeten lezen. Wat zij daar zegt over de mannen van haar ras – zij heeft wel gelijk – dat is discriminatie van mevrouw Simons t.o.v. donker gekleurde mannen. Nu mag u weer fiolen van uw ‘heilige’ toorn op dit forum uitstorten.

   1.   

    Wanneer iemand van allochtone afkomst kritiek levert op Nederland die meestal terecht is dan word er gelijk verwezen naar zogenaamde haat tegen Nederland dit is onzin en soort van slachtoffergedrag. Allochtonen mogen toch ook geen slachtoffergedrag vertonen?

   2.   

    Wanneer een allochtoon (terecht) kritiek levert op Nederland word er direct verwezen naar anti-Nederlands zijn. Dit is slachtoffergedrag en daar moet men mee ophouden, immers mogen Moslims en andere groepen dit gedrag ook niet vertonen

  2.   

   @tg1991
   Het is duidelijk dat uw en mijn waarden en normen van elkaar verschillen. Bij die van mij voert nuchterheid de boventoon. Maar gefeliciteerd, de uwe worden bestempeld als onze cultuur-verrijkend en moeten als zodanig als bovenliggend worden beschouwd. Dank dan voor al uw bijdragen, het ondersteunt mij als allochtoon in mijn integratieproces.

   1.   

    @tg1991
    Het is duidelijk dat uw en mijn waarden en normen van elkaar verschillen. Bij die van mij voert nuchterheid de boventoon. Maar gefeliciteerd, de uwe worden bestempeld als onze cultuur-verrijkend en moeten als zodanig als bovenliggend worden beschouwd. Dank dan voor al uw bijdragen, het ondersteunt mij als autochtoon in mijn integratieproces.

 6.   

  Waarom Sylvana een hekel aan zwarte piet heeft:

  “Als je op zwarte mannen valt, heb je echt een probleem. Vrouwen, wit en zwart, die op zwarte mannen vallen, zijn vaak alleen en lopen tegen dezelfde dingen aan. Ontrouw, onbetrouwbaarheid, het onvermogen van die mannen om over gevoelens te praten. Een Nederlandse vriendin van mij had een donkere vriend. Zijn samen op vakantie geweest en noem maar op. Krijgt ze opeens een telefoontje van hem: blijkt hij op het punt testaan met een ander te trouwen.” [Sylvana in de Volkskrant]

  1.   

   Ze sprak de waarheid, maar wij mogen zoiets natuurlijk niet zeggen. Stel je voor, zeg!

 7.   

  Tim leest weer eens iets wat er niet staat.

  Volgens Tim:

  “Als het aan tuigvlogger Kuzu ligt, haalt niemand minder dan minister Plasterk de man vandaag nog weg bij de publieke omroep:”

  Dit staat er:

  “Tunahan Kuzu, politiek leider van DENK, roept minister Ronald Plasterk op om radio-dj Giel Beelen te schrappen uit een campagnefilmpje van de Rijksoverheid waarin hij zich uitspreekt tegen discriminatie.”

  Dat is toch niet een oproep tot het ontslaan van Giel Beelen bij de publieke omroep.

  Men vindt dat Giel Beelen niet meer thuishoort in het campagnefilmpje tegen discriminatie, gemaakt in opdracht van de Rijksoverheid.

  Trouwens, er zit nog iemand in waarvan DDS-ers zullen zeggen dat die er niet meer in thuishoort, namelijk de enige echte Sylvana Simons.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!