Zielige Sylvana blijft inbeuken op Johan Derksen, ondanks dat hij z’n excuses al aanbood voor ‘aapje’

Sommige mensen hebben echt geen enkele eer. Eén van hen is Sylvana Simons, die de excuses van een nederige man niet accepteert en hem gewoon vol afzeikt.

De ophef was groot, toen gisteravond bij Voetbal Inside Johan Derksen reageerde op de ‘overwinning’ van het kamp der cultuurhatende Zwarte Piet-afschaffers die het voor elkaar hadden gekregen dat RTL vanaf nu alleen nog maar roetpieten laat zien. Dat kamp wordt – zoals we allemaal weten – officieus voorgezeten door aankomend politica Sylvana Simons. Derksen deed daarom een uitspraak over haar, namelijk “…dat hysterische juffrouwtje Simons zo trots als een aapje door het land rent.”

Daarover ontstond vandaag enorme ophef, waarna een overdonderde Derksen snel zijn excuses maakte: hij bedoelde met ‘aapje’ niets racistisch. Naar eigen zeggen haalde hij verschillende spreekwoorden door elkaar, en had tot vanochtend niet eens door dat wat hij gezegd had mogelijkerwijs zou kunnen worden uitgelegd als racistische uitspraak. Ongelukkig, maar niet kwaadaardig.

Maar laat het vervolgens aan professionele bloedzuiger Sylvana Simons maar over om die uitspraken vréselijk uit hun verband te trekken, en alsnog op hoge poten te gaan huilen. In een open brief die de DENK-politica in de dop vanmiddag neerpende, maakt ze Johan Derksen uit voor alles dat lelijk is:

“Beste Johan Derksen, via via bereikte mij het nieuws dat je gisteravond weer uitgebreid je gecultiveerde racisme en seksisme hebt laten gelden aan tafel met je collega’s.”

Aldus begint de brief, waarin Sylvana uitgebreid verhaalt over het feit dat zij als ‘zwarte’ en als ‘vrouw’ hard gestreden heeft voor een “racismevrij” Sinterklaasfeest. Kennelijk is Derksen dus ook ngo een seksist, ondanks dat die aantijging nergens op gebaseerd is.

Maar opportunisme is Sylvana dan ook totaal niet vreemd. Ze maakte daarom ook nog van de gelegenheid gebruik maakt om Derksen uit te maken voor een racist. Een scheldwoord dat ze meteen combineerde door een nieuw plannetje uit het aanstaande verkiezingsprogramma van DENK te onthullen.

“Racisme vormt een hardnekkig probleem in onze samenleving. In onze ketenaanpak discriminatie pleit ik, samen met mijn partij, dan ook voor een uitgebreide aanpak: van preventie, tot straf. Preventie is voor jou te laat. Maar misschien helpt één van de punten uit onze ketenaanpak bij jou nog wél. De Educatieve Maatregel Discriminatie lijkt voor jou ontworpen. Geïnspireerd door het principe zoals we dat kennen wanneer mensen zich in het verkeer misdragen, word je uitgedaagd om je discriminerende gedrag te toetsen aan de werkelijkheid. In contact met de mensen die jij doorgaans als “apen” kwalificeert, zul je zien en beleven wat je nou eigenlijk zegt en welk effect dat heeft. “

Laat het helder zijn hoe de Dagelijkse Standaard over de zaak denkt: racisme en discriminatie zijn zaken die niet thuishoren in Nederland – zelfs niet als het om een irritant figuur als Sylvana gaat – maar wat de voormalige TMF-vj hier doet is gewoon eerloos. Je gaat niet nog even flink uithalen naar een man die al nederig z’n excuses heeft aangeboden; als volwassen accepteer je die gewoon en ga je verder met je leven.

Daarnaast is het echt onzin om bij elk ongelukkig woordje meteen ‘RACISME!’ te gaan gillen. Sylvana, doe eens een keer relaxed. Johan Derksen is misschien een botte hork, maar hij is geen kwaaie. Grote woorden als ‘racisme’ en ‘discriminatie’ bezigen bij elke uit z’n verband getrokken uitspraak begint namelijk wel erg vermoeiend te worden. Is er misschien niet nog een fotoshoot die je kan doen? Afgaande op de resultaten van die hobby ben je véél beter in voor de camera staan, dan straks voor het spreekgestoelte in de Tweede Kamer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. toetssteen

  Ach ja, je kon erop wachten. Kan dat aandachtzuigertje nou echt niet lekker gaan DENKEN vid?

  1. toetssteen

   Leuk die corrector, moet o.i.d. zijn.

 2. Geah

  Eddy Christianie is overleden……Waarom heeft de goede God, Sylvana Simons niet tot Hem geroepen…..en Eddy Christiane nog bij ons…

  1. toetssteen

   @Geah
   98, wat een leeftijd! Ach, daar bij die waterkant blijft een evergreen waar de kapsalon over tien jaar verleden tijd zal zijn.

  2. Sarko

   Ja ja Geah is een echte fiene, iemand doodwensen en daar zijn lieve heer voor laten opdraven !@$#@$#@%@

   1. toetssteen

    @Sarko
    Doodwensen? Ow my man, lezen is duidelijk niet uw ding.

    1. Sarko

     Geah ziet liever Sil dood dan Eddy, dat is een verkapte doodwens , …..

     1. toetssteen

      Tot zich geroepen…., voor iemand die in een hemel gelooft. Lijkt me toch wat uit de pas lopen met wat u ervan bakt Sarko.

  3. ome Bob

   omdat jullie hier bij deze geweldige man
   die onze zonden tot zich nam ,

   een paar spijkers door zijn handen ramden ,
   een paar joekels van spijkers door zijn onderbenen sloegen

   een doornen kroon op zijn harsus drukten ,

   een speer in zijn zij staken ,

   EN DAT GOEIE VRIJDAG NOEMEN !!!!

   WAT IS DAN een SLECHTE DONDERDAG ???

   P.S. VROEGER OP SCHOOL , moest mijn vader langskomen !!

   na deze vraag ???? daar begreep ik toen al niks van , whahahahaa

   Ome Bob

 3. Gustaafff

  Misselijk mens.

 4. Norman Corinth

  Ik moest wel glimlachen toen hier Derksen als een ‘nederige man’ werd omschreven.
  Het is wel wreed dat zo’n nederige man door de gruwelijke heks Sylvana onder vuur wordt genomen. Ik stel voor dat we een steunfonds voor deze stakker organiseren en hem getrouw in het gebed zullen gedenken.

 5. Wim

  Flikker dat wijf het land uit.

  1. Sarko

   Zo zo, ik zeg toch ook niet -flikker die Geert het land uit..
   Democratie—- Wim

   1. toetssteen

    @Sarko
    Huh, iceman die al zo lang beveiligd moet worden vergelijken met een gesjeesde kapster die malle dingen zegt. Maar natuurlijk.

    1. Sarko

     Begrijpend lezen is ook niet uw ding 🙂 :()

     1. toetssteen

      @Sarko
      Wilders is een parlementslid of u het nu leuk vind of niet. Simons is een dilettante.
      Salute voor vannacht, kruipt de koffer in.

   2. Wim

    Ik zeg toch niet flikker Roemer het land uit.

    1. Sarko

     Nee dat doe je niet, maar wel Silvana

     1. Wim

      Ja en ,zo iemand flikker je toch ook je huis met dat zeuren en jennen en dan ook nog niet werken en leven op andermans portemonnee. Maar goed ik begrijp je wel, dat laatste heeft de SP niet zoveel moeite mee.

  2. van Urk

   Wim@ Gelijk met die andere linkse geitenwollen heikneuters van de zogenaamde actiegroep “Grauw eeuw” die het lollig vonden om de historiciteit van het stadje Hoorn eventjes te bekladden. Ze zien overal negatieve zaken in onze cultuur, geschiedenis en tradities en hebben het niet door dat Nederland juist door deze drie factoren tot een van de beste landen van de wereld heeft gemaakt. Ze hadden waarschijnlijk liever dat ons land het Albanie van west Europa geworden was.

 6. Ni28

  Als je vol complexen bent voelt alle racistisch aan. Als je bezig bent om een deel van de cultuur van een ander af te breken mag je enige tegenstand in welke vorm dan ook verwachten, dus ook humor. Als dit een land van racisten was zou zij het al anders gemerkt hebben en dan niet door humor.

  1. van Urk

   Er zijn twee soorten uiteenlopende effecten op een minderwaardigheidscomplex. Je hebt mensen die zich bescheiden of afzijdig houden in het sociale verkeer. Maar je hebt ook mensen die hun minderwaardigheidsgevoel overcompenseren door zichzelf en anderen te laten geloven dat zij juist beter zijn dan anderen. Dat laatste kan enerzijds leiden tot hogere ambities of een betere inzet en anderzijds tot antisociaal of asociaal gedrag. Iemand die al te duidelijk zichzelf “opblaast”, zichzelf prijst, is onplezierig in de omgang. Vooral als diegene overcompenseert door anderen te vernederen. Als je zelfs niet in staat bent om iemand te vergeven en of zijn excuses te aanvaarden hoe wil je dan uberhaupt racisme of discriminatie bestrijden?

 7. nienke

  Je hoort niet anders als we moeten lief zijn voor elkaar, meer begrip tonen, enz enz en juist de figuren als Silvana schreeuwen het hards en wat doet zij, de gene die al z’n excuus heeft gemaakt nogmaals na trappen.
  Deze vrouw wilt geen vrede tussen de mensen maar heeft er plezier in constant mensen aan te vallen dat is haar klust en haar leven.
  Silvana als je nu denkt dat discriminatie alleen van de blanke komt heb je het toch goed mis.
  Wat dacht je van discriminatie tegen Joden, homo’s, christenen, ongelovigen, vrouwen daar hoor ik je niet over of mag dit wel omdat het islam heet?

 8. tq1991

  Ik denk dat Sylvana geen Tim Engelbart nodig heeft om te bepalen of te dicteren hoe zij moet reageren wanneer ze zo afschuwelijk word gediscrimineerd en vernederd. In de brief heeft ze profesioneel gereageerd en volgens het AD de (racist) Derksen zelfs uitgenodigd zodat hij zelf kan zien hoe ze bij DENK doen. Dit lijkt mij een prima reactie, echter hier zegt Tim niks over en dat is dus oneerlijke berichtgeving.

 9. Kees

  Ik woon al 26 jaar naast een “kansen wijk” en het lijkt me zinvol dat SS daar eens haar oor te luisteren legt, kan ze meteen daarna haar lidmaatschap opzeggen.

 10. Niek

  Nee taqquia19/11 of zo, nou heb je niet gelezen wat Nienke vóór jou schreef!
  Die geeft het juiste antwoord op jou voorstel om wéér eenzijdig het initiatief te nemen om het dialoog met een kopje thee aan te vangen. Ken niet, mag niet en gaan we mee ophouden want genoeg destructie reeds!

 11. ikweetwatikwil

  Eigenlijk vond ik het niet nodig, dat Derksen zijn excuus aanbood. Waarom eigenlijk. Wat en wie is sylvana. Een vrouw die graag op de voorgrond treed. Daar gebruikt ze denk voor en denk maakt daar gebruik van. Dat zijn mensen die graag hun hand op houden voor Nederlands geld, maar geen vrede kunnen vinden in de Nederlandse cultuur. Daar Nederland altijd tolerant is geweest, hebben ze er misbruik van gemaakt. Verschrikkelijk is, dat er Nederlanders zijn die dat pas doorkrijgen als het te laat is.
  Sylvana zal nooit dat worden , wat ze hoopt te worden. Daar heeft ze de hersens niet voor , ze is een praatjes maker. Denk kun je vergelijken met SS.

 12. Wim

  Als deze zeik juf lef heeft dient ze een aanklacht in wegens racisme. Zo niet dan is het geen racisme en mond verder dicht houden.
  Nog even en we moeten een middel in nemen dat we wit poepen in dit land.

 13. Besten1961

  Mevrouw Simons, dat U er een andere DENKwijze op nahoudt is uw goed recht. Wanneer U in een ander land gaat wonen ( ons mooie Nederland ) dan treft u ook andere cultuurverschillen aan. Dat is logisch .. DENKt U daar niet mee te kunnen leven …. ga dan alstublieft weg … weg.. weg… maar DENK niet voor een ander … en laat iedereen in zijn/haar waarde .. en laat PIET gewoon schoensmeer op zijn gezicht smeren en door de schoorsteen klimmen en snoepjes rondstrooien… Sylvana bedankt voor het meeDENKen ….

 14. bartvanhelden

  Aankomend politica laat me niet lachen. Ik voorspel 0 zetels voor denk

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.