Aandachtsverslaafde Georgina Verbaan en Babette van Veen laten zich op kieslijst knetterlinkse Dierenpartij zetten

De politiek is immers ook maar een tool om aandacht te genereren, nietwaar?

Alsof ze nog niet genoeg op de Nederlandse televisie zijn, hebben actrices Georgina Verbaan en Babette van Veen een opmerkelijke zet gedaan: ze staan in maart op de kieslijst van de Partij voor de Dieren bij de Tweede Kamerverkiezingen. De actrices hebben van politiek geen kaas gegeten, natuurlijk, maar dat weerhoudt ze niet van het oogsten van een beetje meer aandacht:

“De Partij voor de Dieren wordt de komende verkiezingsstrijd ondersteund door een flink aantal bekende Nederlanders. Niet alleen schrijvers willen de partij helpen kiezers te trekken. Ook actrices Babette van Veen en Georgina Verbaan, zanger Dinand Woesthoff en presentatrice Annemiek Schrijver nemen een plekje op de lijst in.”

De PvdD loopt weer eens voorop met de complete debilisering van de politiek. Nu heb ik niets tegen tv-series, acteurs en actrices en zelfs niet tegen de dames Verbaan en Van Veen, maar ik ben wel van mening dat een schoenmaker bij z’n leest moet blijven. Zoals de door mij bewonderde Amerikaanse illusionist Penn Jillette onlangs zei: “Dat iemand goed is in één ding, wil nog niet zeggen dat hij ook goed is in het andere.”

Precies dát geldt ook voor het feit dat de Partij voor de Dieren de halve kieslijst heeft uitgetrokken voor allerlei namen uit de Nederlandse showbizz en literatuur. Dinand Woesthoff kan best een aardig moppie zingen, zeker als hij z’n gitaar mee heeft, maar dat is niet bepaald een nuttige vaardigheid in de Tweede Kamer.

Laten we hopen dat de Partij voor de Dieren dan ook snel volwassen zal worden. Dat ze denken dat we dom zijn en ineens op die partij gaan stemmen, omdat daar ineens een paar namen van BN’ers met aandachtstekort prijken, zegt alles over de kortzichtigheid van de inmiddels tienjarige politieke beweging.

Want ik mag dan veel respect hebben voor de wulpse bewegingen van een schaarsgeklede Georgina Verbaan, dat wil nog niet zeggen dat ik dan ook maar ga stemmen voor een belasting op vlees of een ware invasie van windmolens in onze polders. Alsjeblieft niet, zeg!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Ni28

  Tja, je moet opvallen en zo partijtje kan geen kwaad, toch?

 2. toetssteen

  Beter tien Thiemes dan één van deze twee. Niet aan beginnen PvdD!

 3. Floris

  Gezien haar omvangrijke uiers valt te begrijpen dat Babette zich verwant voelt met de dierenpartij.

  1. Harrie T.

   Mannen met seksuele nood pik je er direct uit.

   1. Floris

    En geestelijk gestoorden ook. Weet jij trouwens waar Norman is gebleven.

    1. Wachteres

     Norman houdt van verandering. Hij heet nu Harry.

     Ik vind Simon toch leuker.

     1. Vabis

      En ik maar denken dat die zak Wim Hutten heet.

     2. Harrie T.

      Nee het is Harrie domme lul.

     3. Harrie T.

      Over zak gesproken. Aan de zak Vabis zouden we geen aandacht meer besteden.
      Te dom.

    2. Harrie T.

     Geen idee, druiloor.
     Had je genoeg papieren zakdoekje om de kledderboel op te ruimen bij de hand?

   2. Sniper666

    @ HarrieT

    Mietjes met een laag IQ ook.

 4. Floris

  Simon gaat helemaal op in zijn rol van Harrie Touw. Hij scheldt als een bootwerker.

  Lucht het op, Siem?

  1. Harrie T.

   Poor wanker. Harry Touw was een moppentapper Floortje, niet zo’n boze gefrustreerde mopperkont als jij.

   1. Floris

    Zijn ‘moppen’ bestonden in z’n “glorietijd” bij de VPRO vooral uit veel gescheld. Veel verder kom jij ook niet.

    Touw was een prutser met in feite weinig gevoel voor humor. Maar nog altijd wel meer dan jij. Jij hebt het gevoel voor humor van een natte tosti.

 5. cmsuijkerbuijk

  Dinand wie????
  Nóóóóit van gehoord

 6. Sandra

  Ach, je kunt je ook afvragen wat de mensen bij de PVV doen, die zitten er alleen maar ter opvulling, want iets te vertellen hebben ze niet. En Verbaan is geen eendagsvliegje, maar een actrice die allang haar kwaliteiten heeft bewezen.

 7. Viertel

  Opvallend toch dat veel BN-ers een voorkeur hebben voor de Partij voor de Dieren. Maar niet allemaal. Ene Sylvana Simons heeft zich verbonden aan Denk. Maar of ze ook heeft nagedacht toen ze dat besluit nam ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.