Aanstellers dwingen Politie Rotterdam tot verwijderen van tweet met agenten verkleed als Zwarte Piet

Wat is er in vredesnaam met dit land aan het gebeuren?

De Parate Eenheid Rotterdam – een onderdeel van de politie aldaar – werd gisteren gedwongen een tweet te verwijderen waarop agenten te zien zijn die op een wel heel speciale manier undercover zijn: als Zwarte Pieten. Het levert een mooi en vrolijk tafereel op: dankzij gekken zoals Jerry Afriyie is de Sinterklaasintocht tegenwoordig een zwaarbewaakt evenement waarbij Sinterklaas en de Pieten hun leven niet zeker zijn. Door agenten uit te dossen als Zwarte Pieten heeft niemand door dat er enkele zwaarbewapende agenten de intochtstoet begeleiden. Daarnaast waren er gisteren in Rotterdam dus méér Pieten, wat gelijkstaat aan méér vreugde voor kinderen:

tweet

Niets mis mee, toch? Nou, de tweet moest eraan geloven. Onder andere het hyper-politiek correcte medium Joop.nl klaagde steen en been over deze “racistische” vertoning:

Over Zwarte Pieten spreken als “blackface” is een denigrerende en uit de safe spaces van Amerikaanse universiteiten overgewaaide term die niets te maken heeft met de historie van Zwarte Piet in Nederland. En de Parate Eenheid die alleen maar z’n best deed kreeg op z’n donder:

Echt, belachelijk. Zwarte Piet hoort bij de intocht van Sinterklaas, dus mensen die zich verkleden als Piet (zeker als zij ook nog eens aan het werk zijn voor ons allemaal) zouden niet lastiggevallen moeten worden door anderen vanwege hun kostuum. De Pietenhaters konden echter hun geluk niet op: ze konden nog eens een keer gratis klagen over de vredelievende kindervriend, én ze konden de Nederlandse politie nog eens een keer wegzetten als racistisch bolwerk. Twee vliegen in één klap, dus!

Het is dan ook jammer om te zien dat de Politie van Rotterdam gebogen is voor druk van buitenaf om het feest op z’n Amsterdams en politiek-corrects te vieren. De Pietenhaters hebben hier nu een kleine overwinning geboekt, en daarvan hebben ze er recentelijk al teveel op hun naam gezet. Laat Zwarte Piet en onze politie toch eens een keer met rust joh!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. zomaar

  wij gaan nog veel lol beleven , met bepaalde zwartjes .

 2. Vabis

  Mijn vertrouwen in de Rotterdamse politie was net wat gestegen, maar nu zij gehoor hebben gegeven aan de oproep van dat anti ZP ongedierte daalt hij weer subiet.

 3. zomaar

  vanaf vandaag wordt Sint ook in vele steden een welkom geheten , met angst en beven wacht ik af wat er gebeuren zal , in die steden waar niet genoeg agenten op de been zijn gebracht .

  noem mijn reactie racistisch , toch de gekleurde en links correct zorgen voor dit oordeel .

  1. umhz

   Met andere woorden:
   Ik ben niet verantwoordelijk voor mijn eigen denken en handelen.
   Het komt door anderen dat ik zo ben.
   Ik kan er ook niets aan doen, ik ben niet verantwoordelijk voor mijn eigen leven

   1. zomaar

    tja net als links sociale democraten .

    http://www.telegraaf.nl/buitenland/27014183/__Clinton__verloren_door_FBI__.html

    haar verlies lag ook aan een ander , niet bij hun beleid van 8 jaar .

 4. van Urk

  Die zittende Piet, tweede van links… Ik weet het niet hoor…

 5. Ni28

  Joop.nl is zelf racistisch en de politie slap als zij op elke verwijt ingaan. Zo ziek is de maatschappij al.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.