Achterlijk Diabetes Fonds opent 'afkickkliniek' voor 'suikerverslaafden' en eist 'Suikertaks'

Geen categorienov 07 2016, 9:00
Allemaal verplicht afkicken van die voorliefde voor chocola!
Je kunt het ook een beetje overdrijven allemaal:

Het Diabetes Fonds opent vandaag in Amsterdam een 'afkickkliniek' voor suikerverslaafden. Het fonds wil mensen daarmee bewust maken van de gevolgen die hoge suikerinname heeft op de gezondheid...

De Suiker Afkickkliniek is de komende week te bezoeken in Amsterdam (Leidsestraat 46). Je kunt er binnenlopen voor een 'bodyscan' die uitwijst wat de invloed van suiker op je lichaam is. De kliniek 'wil mensen bewust maken van de hoeveelheid suiker die ze dagelijks binnen krijgen', zegt Dessing.

Dat je mensen met diabetes goed moet behandelen, a la, daar zullen we het allemaal mee eens zijn. Maar dit soort acties lijken een heel ander doel te dienen, namelijk mensen het gevoel van paniek te geven.
Waarom ze dat willen? Heel simpel: hoe kun je er anders voor zorgen dat de consument akkoord gaat met een speciale 'suikertaks' voor producten met veel suiker erin? Want dát is wat het Diabetes Fonds wil. Het zal niemand verrassen dat de Wereld Gezondheidsorganisatie (zucht) daar ook wel iets in ziet.
Maar ja, zoiets voer je natuurlijk niet zomaar even in. Daarom moet je de bevolking eerst goed bespelen. En dat is precies waar het Diabetes Fonds nu mee bezig is.
Houd er maar alvast rekening mee: binnenkort komt er wel degelijk een suikertaks.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten