Advocaat Knoops gaat los en laat OM alle hoeken van de rechtszaal zien in Wildersproces

Geen categorienov 18 2016, 10:44
Het Openbaar Ministerie voert een proces tegen de vrijheid van meningsuiting, aldus de advocaat van Geert Wilders.
Het Wildersproces is vandaag weer aan een nieuwe aflevering begonnen. Eerder deze week werd bekend dat het OM maar liefst 5000 euro eist van Geert Wilders vanwege zijn "minder Marokkanen"-uitspraak, vandaag is de beurt aan topadvocaat Geert-Jan Knoops om de PVV-leider te verdedigen. En dat doet de raadsman met verve. Hij wijst in zijn pleidooi vandaag onder meer op sms-berichten die hij heeft ontvangen van Nederlandse troepen in Afghanistan. Die begrijpen er geen snars van dat ze vechten voor vrijheid, terwijl in Nederland de vrijheid van meningsuiting wordt verkwanseld.
https://twitter.com/SaskiaBelleman/status/799545432623972353
https://twitter.com/SaskiaBelleman/status/799545612924518401
Pats, die zit. Het OM moet zich natuurlijk kapotschamen voor deze wanvertoning die het Wildersproces is. Wilders uitspraken kwamen overeen met het PVV-verkiezingsprogramma, en waren dus al tijden bekend. Bovendien is het vreemd dat de Marokkaanse nationaliteit door het OM wordt beschouwd als "ras" terwijl het dat natuurlijk niet is. Nationaliteit en ras zijn twee verschillende begrippen en het is vreemd als die door elkaar worden gebruikt – al helemaal als dit in de rechtbank gebeurt.
Knoops is er dan ook niet over te spreken:
https://twitter.com/SaskiaBelleman/status/799536391415885824
https://twitter.com/SaskiaBelleman/status/799536770765520896
Laten we hopen dat Mr. Knoops' felle pleidooi leidt tot de enige rechtvaardige uitkomst van dit showproces: onvoorwaardelijke vrijspraak van Geert Wilders. Deze schijnvertoning begint steeds meer trekken te vertonen van een politiek proces tegen PVV-standpunten, en dat moet direct de kop worden ingedrukt. Als je het niet eens bent met de PVV dan bestrijd je ze maar via de politiek, maar je gaat niet je politieke gelijk halen via de rechter. Jammer dat dat in Nederland nog niet door iedereen begrepen wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten