Als Verstappen mocht kiezen wie kampioen wordt, dan wist hij het wel: Lewis Hamilton!

Geen categorienov 27 2016, 13:00
Max Verstappen kan dit seizoen helaas geen wereldkampioen meer worden, maar wie heeft de getalenteerde coureur dan wél op het oog voor het wereldkampioenschap? Dat moet Mercedes-coureur Lewis Hamilton zijn.
Momenteel staat Max Verstappen vijfde in het algemeen klassement van de Formule 1. Wellicht eindigt hij als vierde, als hij vandaag Sebastian Vettel van Ferrari weet te overklassen, maar de titelstrijd dit jaar gaat tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg van Mercedes. Vanmiddag mogen die twee gaan uitvechten wie wereldkampioen wordt, maar als het aan Max ligt is allang duidelijk wie de échte wereldkampioen van 2016 is: Lewis Hamilton.
Verstappen vindt hem namelijk - in tegenstelling tot Rosberg - wél een echte racer:

„[Hamilton] is toch meer een echte racer. Hoe ik Rosberg dan zou typeren? Als een racer. De laatste races reed hij wel wat conservatiever. Maar hij staat bovenaan, dus dan heeft hij het toch op de één of andere manier goed gedaan.”

Rosberg zal wil het hoofd koel houden en niet vantevoren al gaan speculeren over wie er aan het einde van de wedstrijd de nummer 1 is. Duidelijk is wel dat dit de laatste kans is van zowel Rosberg als Hamilton om de ander van de troon te stoten, aangezien de Grand Prix van Abu Dhabi vanmiddag het slotakkoord van het seizoen van 2016 is. Hierna wordt de wereldbeker uitgereikt, en gaan de Formule 1-rijders met kerstvakantie. Om daarna in het voorjaar weer van start te gaan met het seizoen van 2017. Over wie zich aan het eind van dát seizoen wereldkampioen mag gaan noemen, bestaat natuurlijk geen enkele twijfel. Dat is niet Nico Rosberg, niet Lewis Hamilton maar gewoon onze Max Verstappen!
Maar dat is allemaal toekomstmuziek. Eerst maar eens focussen op de race van vanmiddag, die om 14:00u zal losbarsten vanuit de Verenigde Arabische Emiraten. Zet 'm op, Max!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten