België zit totaal niet te wachten op Wilders en zijn Marokkanenbusje. Terug naar Nederland!

Pech voor PVV-leider Wilders: de Belgen hebben geen behoefte aan Geert Wilders, noch aan zijn busjes vol Marokkanen. Jammer!

Het was nog wel zo’n aardig idee van PVV-voorman Geert Wilders: Marokkanen die zich misdragen worden door de IND bij elkaar geveegd, en met busjes naar onze zuidelijke grens gebracht. Daar worden ze zonder pardon naar buiten gekickt. Ziezo: klusje geklaard! Marokkanen weg!

Niet geheel vreemd dat de mensen die aan de andere kant van de zuidelijke grens wonen – we noemen ze Belgen – niet helemaal staan te wachten op deze presentjes van Geert Wilders. Bij monde van Theo Francken – de Belgische staatssecretaris voor Asiel en Migratie – kondigen onze buren aan niet bijzonder veel trek te hebben in de busjes voor criminele Marokkanen die Wilders hun kant op wil sturen:

Heel gek is de opmerking van Francken niet: misdragende Marokkanen die hun recht op verblijf in Nederland hebben verspeeld moet je uitzetten naar Marokko, en niet naar België. Het is heel begrijpelijk dat je als Nederland geen behoefte hebt aan criminele vreemdelingen, maar het is niet erg kies om van ons probleem vervolgens het probleem van de Belgen te maken. Dat is gewoon geen gedrag dat je vertoont tegenover je welwillende buurlanden.

Al met al moet ik Theo Francken dus groot gelijk geven. Niet alleen wil Wilders een Nederlands probleem over de schutting naar België kieperen, maar ook wil Wilders zelf kennelijk nog meeliften met zo’n busje ook. Waarom zou België iemand ontvangen die de problemen voor het land groter maakt in plaats van kleiner? Wat moeten ze überhaupt met iemand die in Nederland de politiek op stelten zet zonder zelf oplossingen te bieden?

Terug naar de tekentafel dus, Geert. Je kaart een legitiem probleem aan, maar je komt vervolgens met een volkomen kolderieke ‘oplossing’ aanzetten. Dat is een politicus – zeker een doorgewinterde volksvertegenwoordiger als de PVV-leider – bijzonder onwaardig. Na ‘minder, minder, minder Marokkanen’ is het ‘busje vol Marokkanen’ de volgende aan inwoners van een zeker Noord-Afrikaans land gerelateerde onzinopmerking.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. van Urk

  Wilders wil ze naar Belgie sturen en Theo Franken wil ze in Nederland houden. Weet niemand van beide heren waar Marokkanen oorspronkelijk vandaan komen?

 2. Ni28

  Het grote vraag is: Wie wilt die Marokkanen eigenlijk hebben? Niemand, eigen Marokko niet eens. Iedereen zegt in wezen Minder, minder. Alleen een persoon staat daarvoor nu voor het gerecht.

 3. Gustaafff

  Ik heb vanmorgen al verkondigd dat dit een volkomen irrationeel idee is. Maar ja, de PVV is de realiteitszin volledig uit het oog verloren. Zelfs een kind begrijpt dat je geen bus criminelen naar België kunt sturen. Als de geblondeerde politicus eens met wat meer concrete plannen komt in plaats van dit idiote idee en zijn vodje-verkiezingsprogramma, kunnen we verder praten.

  Kom op jongens, serieus?

  1. zomaar

   ach rot toch op!!, is een normalen uitdrukking (desgewenst met het benoemen van een land of meerdere) , niks mis mee , denk ik zo ?.

   tja dat een kind begrijpt wat de linkse sociaal democraten hier niet begrijpen wil dat volle bussen criminele geen verrijking of aanwinst zijn klopt.

   en ja ik kan mij indenken waarom Wilders nu!! België genoemd heeft , jij ook ?.

  2. Janalb

   Ja natuurlijk is het irrationeel en Wilders bedoeld het ook Niet letterlijk maar Daar snap jij met je microbenverstand uiteraard Niets van.
   Ze moeten gewoon weg, opzouten, punt uit.

 4. Ali Yas

  “Waarom zou België iemand ontvangen die de problemen voor het land groter maakt in plaats van kleiner?”

  België sluit de grens voor niemand, net zo min als Nederland trouwens. Maar van Wilders weet je tenminste dat hij weer snel naar zijn vaderland terug gaat.

 5. J.C.

  België en Duitsland gaan zo prat op hun humane open grenzenbeleid, of toch niet?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.