Bespottelijk NRC vergelijkt verkiezing Donald Trump met 11 september, inclusief wanstaltige cartoon

trump-11-september
Foto: Pagina's 10 en 11 van de zaterdagkrant van de NRC. Bron: NRC

De nogal bedenkelijke smaak van het NRC Handelsblad leidde de krant ertoe een paginabrede cartoon te publiceren waarin ‘terrorist’ Donald Trump de ‘Hillary Clinton’-Twin Towers tot rokende puinhopen reduceert.

Soms vraag je je wel eens af in wat voor wereld de journalisten en redacteuren van de NRC leven. Ongetwijfeld waren ze allemaal op de hand van Hillary Clinton in de Amerikaanse presidentsverkiezingen – iets wat geen schande is – maar zulke politieke stellingname pleit niemand vrij van het blijven hanteren van een goede smaak. En de zaterdagkrant van de NRC? Tja, die ging toch wel behoorlijk over de schreef om over de volle breedte van twee pagina’s Donald Trump af te beelden als een gekaapt vliegtuig, die vervolgens de Twin Towers in de vorm van Hillary Clintons logo doorboort:

Maak je geen illusies, want de verkiezing van Donald Trump is inderdaad een politieke aardverschuiving die de komende tijd nog wel wat schokgolven door de wereld zal blijven sturen. Het punt dat de krant en de schrijver – Tom-Jan Meeus – willen maken is duidelijk. Deze gebeurtenis zet echt het hele politieke bestel op z’n kop; ook in Nederland.

De vraag die vervolgens echter voorligt is: was het nu echt nodig om Trump op één lijn te stellen met de islamitische terroristen die op 11 september 2001 duizenden mensen om zeep hielpen én één van de meest iconische gebouwen van de Verenigde Staten omtoverde in een gloeiende puinhoop? Het lijkt mij van niet. ‘The Donald’ is gek, maar geen terrorist. En daarnaast: als het om wolkenkrabbers gaat is vastgoedmagnaat Trump juist van het bouwen, en niet van het slopen. Hij heeft met z’n bedrijf immers half Manhattan uit de grond gestampt.

Maar los daarvan: de afgelopen maanden hebben velen Donald Trump verweten dat hij een ongevoelige zak was die links en rechts mensen beledigde en ze op weerzinwekkende wijze door het slijk haalde. Oké. Prima. Maar hoe ironisch is het dan als de NRC – misschien wel de grootste anti-Trumpkrant van Nederland – zélf ook niet erg fijngevoelig is met diens vergelijkingen en afbeeldingen? Inderdaad: best wel ironisch.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

52 reacties

 1.   

  Ook de Nrc laat hier blijken dat ze inhoudelijk niets tegen de verkiezing van Trump in kunnen brengen. En als de linksen het inhoudelijk niet kunnen winnen, dan gaan ze demoniseren en beschimpen en met scheldwoorden als facisten racisten enz enz gooien.
  We zijn het nu wel gewend .
  Het woord islam durven ze niet in de mond te nemen, laat staan er zich tegen verzetten
  Het trieste van dit alles is dat ze niet in de gaten hebben dat ze hiermee zichzelf ongelooflijk belachelijk maken en de weg openen voor diegene die ONS land willen terug veroveren.

 2.   

  De NRC is ooit een gezaghebbende krant geweest met goede en correcte inzichten. Ja, heeeeeel lang geleden.

 3.   

  De verkiezing van Trump wordt een ramp met meer negatieve impact dan 9-11. Ik vind het beeld wel goed gekozen.

  1.   

   Ja doe nog eens een politieke voorspelling, we hebben al tijden niet meer om je kunnen schaterlachen, oh wacht…….

  2.   

   Zie je ook jòuw bruin leventje in gevaar komen Norman?

  3.   

   “een ramp met meer negatieve impact dan 9-11″

   In de ogen van Ceteris was de massamoordpartij gepleegd door een Saoedische bende “een ramp”. Dan is de verkiezingsoverwinning van Trum zeker een massamoord op de Democraten?

   1.   

    @ Ali Yas,

    De impactvan 9-11 was buitengewoon veel groter dan het neerstorten van de torens en de slachtoffers die daarbij vielen.
    De tragische gebeurtenis werd door Bush aangegrepen om een oorlog te beginnen in Afghanistan en Irak. De gevolgen daarvan zijn bekend en de oorzaak van de gruwelijke crisis waar het Midden Oosten in verzeild is geraakt.

    De gevolgen van de verkiezing van Trump kunnen een vergelijkbare wereldwijde catastrofale omvang krijgen als hij zijn idiote opvattingen over duurzame energie, handelsrelaties, vluchtelingen en de NAVO (om er maar een paar te noemen) daadwerkelijk tot uitvoer weet te brengen.

    1.   

     Ben je het met me eens, Ceteris, dat de rampzalige ontwikkelingen na 11 September te wijten zijn aan de militaire reactie, die precies opleverde wat de initiële moordenaars beoogden, namelijk een grootscheepse jihad met (in hun ogen) lekker veel doden? Je weet immers dat de ware moslim het martelaarschap zoekt, het doden en gedood worden in de strijd tegen de ongelovigen? En ben je het dan ook met me eens dat een betere reactie zou zijn geweest de verdere opmars van de islam op geweldloze maar wel besliste wijze te stuiten en terug te draaien?

  4.   

   hi!, hi!, staat Hillary op een van de twee torens .

   komt MO voorbij gevlogen , Hillary lonkt naar hem !.

   draait MO een rondje , prut,prut doet zijn motortje van zijn vliegtuigje .

   en MO wil tussen die twee torens vliegen !, Hillary kijkt MO smachtend aan , MO ziet van geilheid het zwart voor de ogen !!!.

   hi.hi.hi.hahaha , vliegt MO die sukkel zou die toren binnen waarop Hillary , staat nat en smachtend !!!.

   hoe vindt je deze ?.

   1.   

    en norma zie je het voor je ?.

 4.   

  Het is wel een aardige cartoon. Moet kunnen toch?

 5.   

  Het is ongetwijfeld niet politiek correct om Trump te vergelijken met een vliegtuig dat de Twin Towers in vliegt die de Democratic Party moet verbeelden.
  Maar hé, het is een vergelijking. De tekenaar bedoelt dus niet dat Trump echt een vliegtuig is, en dat de Twin Towers echt de Democratic Party zijn. Geen reden tot zorg dus.

  1.   

   @Beukman,

   De verwerking van het logo van Clinton in deze prent vond ik ook wel creatief.

   1.   

    @Norman
    Maar wat dan weer niet klopt: Trump is een ongeleid projectiel. Dat komt niet tot uiting in de prent.

    Ik lees trouwens dat het Trump imperium diep in de schulden zit, door de vele missers en faillisementen van de man. Het is me een raadsel waarom het mogelijk is dat iemand die diep in de schulden zit, überhaupt zou mogen worden genomineerd als presidentskandidaat.

    http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/27012106/___Deutsche_Bank_is_geldschieter_Trump___.html

    1.   

     @ Beukman,

     Dat lijkt me niet de enige reden om de man niet als president te willen hebben: hij zal geconfronteerd worden met een reeks van rechtzaken over financiéle en seksuele delicten.

     1.   

      Leuk, deze keer een impeachment-procedure van een Republikeinse president. Laten ze er maar haast mee maken.

     2.   

      De twee landverraders Beuklul en Norma houden de moed er nog even in, Der Deutsche Bank is zelf overladen met schandalen maar die twee nitwitten menen dat dit Trump de kop gaat kosten, kostelijk….

     3.   

      @ Beukman,

      Ik ben benieuwd of de kwestie met Comey nog een staartje krijgt. Ik kan dat wonderlijke optreden van de man niet interpreteren zonder er een politiek motief in te zien. De hele e-mail affaire was al een wonderlijk opgeblazen zaak, inclusief de nodeloze eerdere kwalificatie van Comey dat Clinton daar ‘extremely careless’ in was geweest (als er juridisch niets te vervolgen is zijn dit soort toevoegingen buiten het boekje van de FBI) en zonder twijfel de oorzaak van het verlies van Clinton.
      Het zou me niet verbazen als de komende tijd deze zaak doorzeurt en iemand in FBI-kringen of in de buurt daarvan een keer doorslaat. Ik ben niet van de complottheorieën maar als hier geen complot achter steekt kan ik de gebeurtenissen onmogelijk verklaren.

     4.   

      Loopt achter. Trump doet in “TRUMP”. DAT LEVERT HEM MILJARDEN OP.
      Niet zo gek voor een “idioot”. He loves “TRUMP” and so does Melania.

     5.   

      @Norman
      Misschien kan van hogerhand worden afgedwongen door wie en hoe Comey werd aangestuurd om tegen de regels in met dit nieuwe “schandaal” te komen, dat volgens Trump “bigger than Watergate” was.
      Of zou Comey ook zijn mailtjes hebben gewist?

     6.   

      @ Beukie

      Geeft u nou ook eens eerlijk toe dat Trump democratich gewonnen heeft.

     7.   

      @Sniperd
      Mocht blijken dat dit laatste “schandaal”, door Trump geframed als “bigger than Watergate” doorgestoken kaart was, dan is er dus *geen* sprake van dat Trump democratisch gekozen werd.

      Mag ik je er trouwens aan herinneren dat Trump al bij voorbaat suggereerde dat de uitslag was vervalst, mocht hij niet winnen?

     8.   

      @ Beukie

      Norma gaf het gewoon eerlijk toe dat zij/hij er naast zat. Kom op Beukie, wees eens ff flink zonder naar iets anders uit te wijken.

     9.   

      https://www.youtube.com/watch?v=grD_IINiH9c

      Kostelijk dit gejank van dat linkse geteisem!

     10.   

      @Sniperd
      Je ontwijkt mijn stelling nogal, weet je dat?
      En waar zit ik eigenlijk naast? Ik heb nooit beweerd dat Clinton met zekerheid zou winnen. Ik heb Trump een onvoorspelbaar fenomeen genoemd. Daarin heb ik helemaal gelijk gekregen.

     11.   

      @ Vabis

      Zalig stukkie film.

     12.   

      Je verwart mij met Norman, @Sniperd. Ik heb nooit beweerd dat Clinton met zekerheid zou winnen. Ik heb Trump een onvoorspelbaar fenomeen genoemd. Hier onder andere, in oktober, toen bijna niemand nog een cent gaf voor Trumps kansen:

      http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/10/compleet-gestoorde-donald-trump-haalt-nu-zelfs-zn-eigen-partij-door-de-gehaktmolen/

      “Ik ben er nog niet helemaal gerust op. Trump is een fenomeen, en fenomenen zijn in hoge mate onvoorspelbaar.”

      Geef dus maar gewoon toe dat je ernaast zat, @Sniperd.

      Mijn stelling vind je in #21.

    2.   

     @ Beukie

     Jawel u was er 100% zeker van dat Trump geen kans had. Wat was uw stelling?

    3.   

     @ Beukie

     Nice try, gaat niet op. Moeilijk hè toegeven dat u er naast zat.

     1.   

      @Sniperd

      Nogmaals dan maar.
      Je verwart mij met Norman, @Sniperd. Ik heb nooit beweerd dat Clinton met zekerheid zou winnen. Ik heb Trump een onvoorspelbaar fenomeen genoemd. Hier onder andere, in oktober, toen bijna niemand nog een cent gaf voor Trumps kansen:

      http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/10/compleet-gestoorde-donald-trump-haalt-nu-zelfs-zn-eigen-partij-door-de-gehaktmolen/

      “Ik ben er nog niet helemaal gerust op. Trump is een fenomeen, en fenomenen zijn in hoge mate onvoorspelbaar.”

      Geef dus maar gewoon toe dat je ernaast zat, @Sniperd.

      Mijn stelling vind je in #21.

     2.   

      @ Beukie

      Wat stelt dit dan voor? Uw overtuiging dat Trump ging winnen?

      >> Beukman 3 maanden ago Beantwoorden
      Trump spartelt als een vis op het droge. Hiermee probeert hij zijn meest extremistische aanhangers te mobiliseren om Hillary-stemmers te intimideren. Anders kan ik het niet interpreteren. Een slecht verliezer toont hij zich daarmee bovendien. <<

     3.   

      Zoals je zelf hebt kunnen lezen, heb ik altijd een slag om de arm heb gehouden, @Sniperd. Bovendien heb ik keurig uitgelegd waarom. Waarom is het nou zo moeilijk om dit toe te geven?

      Ook uit dat citaat van jou blijkt niets anders. Sterker nog: jouw citaat betreft niet de “verliezer” van de verkiezingen, maar een verlies in de peilingen. Maar dat “vergeet” je er uiteraard bij te vermelden.

 6.   

  De kat van de buren wil nog niet schijten op het NRC, ik bedoel maar…

 7.   

  Tja, hoe zouden diverse islamitische terreurorganisaties reageren indien Trump alle moslims gaat weigeren en/of uitzetten?
  Kan het effect helaas best wel op de cartoon lijken.
  Hoop het niet, maar een reden voor aanslagen creëren doet hij dan wel in hun ogen.

  1.   

   En als je blijft toelaten krijg je ook aanslagen. Kijk maar in Europa maar we die haatbaarden met open armen ontvangen en hun dank is dood en verderf zaaien.

  2.   

   @ Umhz,

   Die situatie is helaas geen angstige droom meer maar gruwelijke werkelijkheid: Trump heeft vandaag verklaard de muur daadwerkelijk te willen bouwen en 3 miljoen (!!) illegale vreemdelingen te willen opsluiten en uitzetten.

   Je mag hopen dat de dwaas door de werkelijkheid een beetje wordt ingetoomd maar met zo’n gevaarlijke gek hebben we dus te maken.

   1.   

    Wat begrijp jij niet aan het woord illegaal eigenlijk, Wilders gaat na de verkiezingen hetzelfde doen, eruit met dat ongedierte.

    1.   

     onze norma is links sociaal democraat , tja en daar komt het woord illegaal niet voor in hun woordenboek .

     hun opvattingen zijn de wereld is van iedereen , dus niemand kan illegaal ergens op de wereld zijn

     en tja verdomd hebben zij nog gelijk ook , toen de sociaal democraten ons aan de EU uitgeleverd hebben !!, zijn de landsgrenzen en buitengrenzen van Europa geslecht !!.

     dus voor hun bestaan er geen illegalen .

    2.   

     @vabis
     Wist u dat in Amerika illegalen gewoon belasting betalen en een social security number hebben. Onvergelijkbaar met Nederland

     1.   

      Ja en er zullen er ook wel zijn die een papegaai hebben, maar het blijven illegalen die niet in het land thuishoren, dus die gaan er binnenkort gewoon uit wanneer Trump POTUS is!

     2.   

      welk bezwaar is er tegen het uitzetten (het uitzet beleid van Trump) ?, van 3 miljoen criminelen !.

      hier zijn de geïmporteerde (criminelen ) een verrijking volgens onze regering , daar waait straks een andere windt !!.

      mag zeggen een frissen windt !.

   2.   

    @ N.C.

    Het grootste deel van die muur staat er al. Ook Obami bouwde er aan verder. Het is alleen een kwestie van de laatste gaten dichten.

    Illegaal = illegaal, dus uitzetten. Wat is daar zo vreemd aan?

 8.   

  Over de rug van duizenden doden even met je leugen het gelijk proberen te halen. Walgelijk en ziekelijk. De media in Nederland ziek bedorven en in ontbinding.

  1.   

   Groot gelijk Wim. Stel je voor als in 2017 de MH-17 samen met Wilders is afgebeeld in een Nederlands krant? Kijken of de heren Norman en Beukmans dat ook kunnen waarderen.

 9.   

  De policoristen zien hun machtspositie steeds verder afbrokkelen en iedereen die tegen hen in gaat wordt gedemoniseerd. Wat de stommelingen niet in de gaten hebben is dat steeds meer mensen dat vieze trucje doorzien en dus JUIST op de gedemoniseerde kandidaat zijn gaan stemmen.

  Trump heeft zijn verkiezing hoogstwaarschijnlijk te danken aan de media die hem kapot hebben willen maken. Hun eenzijdige anti-Trump campagne heeft zich tegen hen gekeerd en gezien het feit dat links zo hardleers is als een blok beton is de kans groot dat we in Europa hetzelfde effect gaan zien.

  Ik stem PVV of FvD!

 10.   

  http://www.hln.be/hln/nl/10496/Verkiezingen-VS/article/detail/2976952/2016/11/12/Opmerkelijk-New-York-Times-belooft-onpartijdige-berichten-over-Trump.dhtml

  Opmerkelijk: New York Times belooft onpartijdige berichten over Trump

  The New York Times heeft zijn abonnees een opmerkelijke e-mail over de berichtgeving over Donald Trump gestuurd. In het schrijven aan zijn lezers verzekerde de krant voortaan onpartijdig en fair over de aankomende president te zullen berichten.

  De e-mail aan de lezers was ondertekend door Arthur O. Sulzberger jr., de uitgever van de krant.

  De conservatieve rivaal New York Post deed de mail van de Times onmiddellijk af als ‘een schuldbekentenis over eenzijdige en partijdige berichtgeving’.

  Ach gut, waarschijnlijk was de uitgever bang dat niemand de berichten in de krant meer zou geloven, laat staan die lezen.

  En eh … natuurlijk is dit een schuldbekentenis.

 11.   

  Een actie van wanhoop. Zodra het Haagse moeras is leeggepompt, dan krijgen de MSM zoals het tuig van NRC, VK, Reformatorisch dagblad en noem maar op het voor de kiezen. De ww en aansluitend bijstand is geen aanlokkelijk toekomstbeeld.

 12.   

  Ik vind m super!

 13.   

  Zweedse TV-chef-kok beestachtig in elkaar geslagen door Moslimmannen omdat hij “leek op Mr. Trump”
  november 13, 2016

  Anders Vendel, een beroemde TV chef-kok en eigenaar van restaurant, “TV-ster” uit Malmö, Zweden, is beestachtig in elkaar geslagen door drie “Moslim” mannen, omdat ze vonden dat hij eruit zag als “Mr. Trump”, meldt Sydsvenskan.
  Hij ligt op de noodafdeling van het ziekenhuis in afwachting van de röntgenfoto’s.
  Hij werd in elkaar geslagen door drie moslimmannen inde leeftijd van 25-35. Ze vonden dat hij leek op Donald Trump.
  RP: Herman den Blijker mag ook wel oppassen!
  Fenixx

  Het geeft te denken dat links en de islam dezelfde afkeuren hebben en ook op dezelfde manier hun afkeur duidelijk maken.

   1.   

    Dat is een Zweedse krant, de man schijnt nogal bekend te zijn, net als Herman bij ons.

 14.   

  De landelijke en regionale dagbladen hebben zich laten weggevallen de vele journalisten indertijd door het opgeheven communistische dagblad De Waarheid op straat gezet, in dienst te nemen. De NRC heeft daar ook onder geleden zodat het abonnees heeft gekost. Abonnees, die de partijdige, onwaarachtige verhalen van die communisten niet lusten. Altijd daarna nog die smoezelige verhalen in de NRC. Altijd herkenbaar.
  De School voor de journalistiek en bepaalde tot hoogleraar benoemde journalisten als M.L. Snijders (PvdA, GPD) en Rinus Penninx (CPN, oud dg ministerie; hoogleraar ethnic studies uvA) hebben een grote bijdrage geleverd aan het politiek correcte onder journalisten.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!