Britse sharia-expert predikt op televisie: we hebben recht op sharia-rechtspraak in Europa!

Geen categorienov 03 2016, 20:00
We moeten niet bang zijn dat er shariarechtbanken komen in Europa - die zijn er namelijk allang, en ze moeten allemaal legaal worden als het aan sharia-expert Ahmad al-Dubayan ligt.
30, 50, misschien wel 80. Niemand weet precies hoeveel van dit soort rechtbanken - waar de sharia geldt in plaats van de Britse wet - er al zijn in het Verenigd Koninkrijk, en daarom moeten we ze allemaal maar legaliseren. Aldus de zoveelste haatprediker, dr. Ahmad al-Dubayan, die op SkyNews zijn betoog voor het oog van de hele wereld mocht houden.
In de praktijk zouden deze rechtbanken vooral uitspraken doen over huwelijken: is een scheiding hier wel gerechtigd, of niet? Dat lijkt nog redelijk onschuldig te zijn: andere geloven doen hier ook uitspraken over, zoals al-Dubayan correct opmerkt. Daar stopt het echter in andere geloven, en gaat het verder in de Islam. De sharia is namelijk zó opgezet dat het uitspraken doet over elk denkbaar onderdeel van het leven: huwelijk, strafrecht, economische zaken, oorlog, etc. En dat gaat een stuk verder dan uitspraken over huwelijken, die van oorsprong sowieso geregeld werden door religieuze instellingen, totdat de staat ook dit privé-aspect van haar burgers begon te reguleren.
Maar dat is een ander verhaal: het gaat hier om de manier waarop de sharia dit probeert, en met succes. De tientallen bestaande rechtbanken werken nu nog vanuit kelders en achterkamertjes van moskeeën, maar als het aan al-Dubayan - en vele geloofsgenoten met hem - ligt, staat er straks met grote letters "Sharia Court" op gebouwen in het centrum van Londen. Een soort parallel rechtsysteem dus, al wil de sharia-expert hier zelf niet van spreken. Begrijpelijk, want als het aan hem ligt wordt dit waarschijnlijk het enige systeem van rechtspraak in het Europa van de toekomst, en zal er geen sprake meer zijn van seculiere rechtspraak.
Dat dit systeem zwaar discriminerend werkt tegen vele groepen, zoals vrouwen, wuift hij van de hand: volgens al-Dubayan kent hij slechts "enkele gevallen waarin vrouwen oneerlijk behandeld zijn door een sharia-rechtbank". En laat dit duidelijk zijn: als een groot voorstander van dit afschuwelijke systeem dat al toegeeft, dan mag het duidelijk zijn wat voor gevolgen een legalisering zou hebben. Dat nooit!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten