Clinton-fans zijn slechte verliezers en dwingen hertelling af in de staat Wisconsin

Voor vele kiezers links van het midden is het nog altijd maar moeilijk te verkroppen dat Donald Trump de volgende president van de Verenigde Staten is. En dus nu gaan we stemmen hertellen.

Terwijl de meeste mensen inmiddels wel hebben geaccepteerd dat op 20 januari aanstaande de Republikeinse zakenman Donald Trump zal worden geïnaugureerd als de nieuwe president van de Verenigde Staten, zijn een aantal verzuurde en verbitterde Democraten nog altijd in shock dat ‘hun’ Hillary Clinton de verkiezingen verloren heeft. En dus gaan ze proberen om via de rechter alsnog haar overwinning binnen te slepen.

Om te beginnen in Wisconsin; een traditioneel blauwe staat die drie weken geleden voor het eerst in tientallen jaren een Republikein steunde. De Democraten vertrouwen het niet en hebben nu afgedwongen dat daar stemmen herteld gaan worden:

“Het campagneteam van Hillary Clinton heeft zich vandaag aangesloten bij het verzoek tot hertelling in de staat Wisconsin. “Ons team had geen plannen om deze hertelling zelf uit te voeren, maar nu de hertelling er komt zijn we van plan mee te werken zodat de telling voor alle partijen eerlijk verloopt”, liet de juridisch adviseur van Clinton’s campagneteam Marc Elias vandaag weten.”

En dan het hilarische citaat waar niemand intrapt:

“Elias benadrukt dat de Democraten deelnemen zonder de illusie de Democratische kandidaat alsnog in het Witte Huis te krijgen.”

Natuurlijk! Als de Democraten geen heil hadden gezien in hertellingen, hadden ze er ook niet aan meegewerkt. Het is simpel zat: ze staan er nu op als slechte verliezers, en dat is imagoschade. Zoiets loop je alleen willens en wetens op als je afweegt dat de mogelijke beloning groter is dan het risico. In dit geval is de beloning een voor de poorten van de hel weggesleept presidentschap van Hillary Clinton.

Donald Trump heeft dan ook geen goed woord over voor de actie:

En voor één keer kan ik het prima eens zijn met de man. Hertellingen zijn zonde van de tijd en het geld, en zeker in Wisconsin waar Donald Trump met een marge won die groot genoeg zal blijken om zo’n hertelling met glans te doorstaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. umhnz

  De Democraten vertrouwen het niet en hebben nu afgedwongen dat daar stemmen herteld gaan worden:
  Het campagneteam van Hillary Clinton heeft zich vandaag aangesloten bij het verzoek tot hertelling in de staat Wisconsin

  Hoe kun je je ergens bij aansluiten indien je het zelf afgedwongen hebt?
  Toch maar even andere nieuwsbronnen raadplegen.

  Kan mij iets herinneren van een milieupartij, die dit initiatief heeft genomen naar aanleiding van onwaarschijnlijkheden.

 2. Mar

  Er wordt gegokt dat men niet het Trouw-artikel leest. Een hele oude truc, selectief stukjes uit een artikel halen, zodat er een ander verhaal ontstaat.
  Dat is alleen niet goed gedaan in bovenstaand artikel. Men haalt zichzelf onderuit, wat wel weer grappig is.

  Onderstaand maakt duidelijk waarom.

  “De Groene Partij vroeg in de Amerikaanse staat Winsconsin een hertelling aangevraagd omdat er volgens de partij mogelijk is gefraudeerd met de stemmen. De Groene presidentskandidaat Jill Stein stelt dat er opvallende afwijkingen te zien zijn in de verkiezingsuitslag in die staat. Trump kreeg er iets meer stemmen dan zijn concurrent Hillary Clinton. Stein, die in Wisconsin één procent van de stemmen kreeg, zamelde miljoenen in om de hertelling te kunnen betalen.

  Elias denkt behalve aan Wisconsin evenals Stein ook aan Pennsylvania en Michigan. In deze drie staten verloor Clinton, die haar nederlaag heeft geaccepteerd, met gering verschil. Experts achten de kans klein echter dat de stembusuitslag nog verandert.”

  1. Wachteres

   Precies @Mar. waarom nog een onderzoek als uit onderzoek al blijkt dat er weinig verschil uit zal komen?

   Bij links zijn de druiven wel erg vaak zuur.

   1. Mar

    Welk onderzoek, Wachteres?
    “Experts achten de kans klein echter dat de stembusuitslag nog verandert.”
    Dat is geen onderzoek, maar een denken dat ….

    De geruchten over een hertelling zingen al enkele dagen rond, maar DDS heeft er geen aandacht aan besteed. Waarschijnlijk doordat kandidaat Jill Stein van de Groene Partij de aanjager werd voor een hertelling en niet Hillary Clinton en Democraten.

    In dit artikel http://nos.nl/artikel/2145153-hertelling-in-wisconsin-is-kansloze-actie.html komt men op het juiste spoor van wat er zich de afgelopen week heeft afgespeeld in Amerika rondom hertelling. Om een nog beter beeld te krijgen, is meerdere artikelen in binnen- en buitenland (Amerika) hierover te lezen aanbevolen.

    Het verhaal is niet zoals Tim hier in zijn broddelwerkje probeert af te schilderen.

    1. umhnz

     En toen werd het heel stil

   2. Wachteres

    http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/3017992/2016/12/01/Wisconsin-hertelt-stemmen-presidentsverkiezing.dhtml

    In de Amerikaanse staat Wisconsin is het hertellen begonnen van de stemmen die op 8 november in de slag om het Witte Huis zijn uitgebracht. Ook in Michigan is men aan het hertellen gegaan.

    Volgens door de krant Milwaukee Journal Sentinel aangehaalde deskundigen is er weinig kans dat de hertelling de uitkomst van de stembusslag in Milwaukee zal veranderen. Volgens ABC deelt Stein zelf die mening.

    Het campagneteam van Clinton liet weten de hertelling te steunen.

 3. Ni28

  De Democraten en hun media waren overdondert en komen nu langzaam bij. Dus hertelling van stemmen. Hoe laag kunt je gaan, zij geloven het nog steeds niet. Dat is een eigenschap van links en hun dictatuur. Dat zij niet verkozen zijn is onmogelijk, zo denk je als je te lang aan de macht bent en niet naar mensen luistert. Zij zullen tot het uiterste gaan om Trump te beschadigen want daar gaat het om. Met zo hardkoppig als hier de weggestuurde reaguurder die onder een nieuwe naam weer aanwezig is.

 4. tq1991

  Waren geen clinton fans. Dit is JILL STEIN die dit op poten heet gezet. Dit doet zij terecht laat maar zekerheid komen dat er niet met de verkiezingen gehackt werd. Trump zal nog steeds de president-elect blijven.

 5. Geah

  Uiteraard zit dat overcorrupte vrouwtje hierachter…en gezien de miljoenen die al gauw bij elkaar gehaald zijn kan het niet anders dan dat zij de hertelling financiërt uit haar Clinton-foundation…….

  En bij de hertelling zal er vooral veel gezwendeld worden door de democraten, om Hillary met haar dikke reet in het “Witte Huis”te krijgen….
  Daarna eisen de republikeinen weer een hertelling op, en dat gaat zo maar door…..Dat overcorrupte vrouwtje Clinton is een uitgezaaide tumor voor de V.S. Weg met dat corrupte vrouwtje…..

 6. Gustaafff

  Er wordt weer flink gedraaid. Een hertelling is in het belang van de democratie – daar die er al zou zijn in de VS. Dat zou Trump en zijn Trump-groupies toch toe moeten juichen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.