Daar gaan we weer! Politiekcorrect links eist dat agenten zich 'beter bewust worden van discriminatie'

Geen categorienov 15 2016, 9:00
Gaan we nou allemaal net doen alsof Nederland racistisch tot op het bot is? Is dat 'het nieuwe zelfbeeld' dat wij Nederlanders moeten hebben?
Ik word hier zo ont-zet-tend moe van:

De politie moet discriminatie actiever aanpakken. Nu zijn agenten gericht op bemiddeling in conflicten, waardoor ze vaak niet zien dat er discriminatie in het spel is. Dat betoogt de Haagse officier van Justitie Ingeborg Doves. De politie erkent het probleem en zegt met een plan te willen komen.

Mevrouw de betweter komt hiermee omdat anti-racisme organisatie RADAR en DENK allebei roepen dat er veel gediscrimineerd wordt in ons land -- en dus moet dat wel zo zijn. Nou, let wel, natuurlijk zijn er racisten in ons land. Dat is niet alleen zo in Nederland, maar ook in Duitsland, Italië, en ja, ook in Turkije, China, Japan en Amerika. Racisme komt overal voor. Het is echter pertinent onzinnig om net te doen alsof Nederland bomvol racisten zit.
Jammer genoeg proberen RADAR en DENK dat beeld wél te schetsen. Vanuit hun perspectief bekeken is dat niet eens zo gek; zij ontlenen hun bestaansrecht immers aan dit onderwerp. Als ze allebei toegeven dat het wel meevalt kunnen ze zichzelf net zo goed opdoeken. Ze moeten wel doen alsof één op de twee Nederlanders een KKK'er is. Ze leven daar immers letterlijk van.
Maar dat betekent niet dat het OM en Justitie dit soort types serieus moeten nemen.
Overigens is er ook wel een ironische kant aan al het racismegeroep van DENK, Sylvana Simons, RADAR, en nu deze officier van Justitie: doordat ze iedereen continu van racisme beschuldigen zorgen ze ervoor dat die term zijn waarde verliest. Uiteindelijk zal iedereen zijn schouders ophalen als een ander voor 'racist' wordt uitgescholden, ja, zelfs als dat een keertje wél klopt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten