Dapper Duitsland gaat vol islamcriticus: 40% vindt dat het land door de godsdienst ondermijnd wordt

muslim-di-jerman-ilustrasi-_140619112127-427
Foto: Jonge Duitse moslima's op straat. Bron: Young-germany.de

Wie had gedacht dat het bij onze oosterburen zo vol met islamsceptici zou zitten?

Duitsland is één van de weinige landen die nog geen islamkritische partij in het parlement heeft zitten. België heeft het Vlaams Belang, het Verenigd Koninkrijk heeft UKIP, Nederland VNL en de PVV, Frankrijk heeft het Front National en ook in landen als Denemarken, Oostenrijk, Zweden en Italië zijn islamsceptische partijen in het parlement actief. In Duitsland heb je AfD, maar die hebben nog geen zetels in de Bondsdag.

Dat gaat echter niet lang meer duren, als je in ieder geval een peiling van de Friedrich-Ebwert-stichting mag geloven. Die organisatie heeft onderzoek gedaan naar de houding van Duitsers tegenover het Mohammedaanse geloof, en de resultaten zijn op z’n minst opzienbarend te noemen: meer dan 40% zegt dat het land ondermijnd wordt door de islam. Dat is dus bijna de helft, hè?

Maar er is meer: 28% van de Duitsers vindt dat je niet goed meer kan zeggen wat je denkt, zonder dat allerlei allochtonen direct weer ‘beledigd’ zijn. Eveneens 28% is het eens met de stelling dat de regeringspartijen – momenteel zijn dat Merkels christen-democratische CDU en de sociaal-democratische SPD – het volk gewoonweg bedriegt.

Die percentages geven dus een geweldige voedingsbodem aan voor een islamkritische partij zoals de AfD om volgend jaar zomer de Duitse Bondsdag binnen te stórmen.

Maar behalve de politieke repercussies van zo’n peiling, zijn de maatschappelijke implicaties misschien nog wel van groter belang. In Duitsland leven miljoenen moslims, en het is duidelijk dat die mensen totaal gewantrouwd worden. Zeker na de vluchtelingencrisis van afgelopen jaar zal het snel gegaan zijn met die houding tegenover de ooit veelvuldig bejubelde multi-culturele samenleving. Het is op dit moment zéér twijfelachtig of het brede vertrouwen ooit nog zal terugkeren dat de Duitsers in een maatschappij kunnen leven waarin christenen en atheïsten enerzijds, en moslims anderszijds, in een samenhorige harmonie gelukkig zijn met elkaar. Ik heb er op dit moment nogal een hard hoofd in.

Want deze peiling bewijst volgens mij dat de integratie aan de andere kant van de grens gewoon mislukt is. En iets zegt me dat het hier in Nederland allemaal niet veel beter is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

28 reacties

 1.   

  Tja, dan zullen de Duitsers en de Nederlanders toch op een partij moeten gaan stemmen die anti-islam is.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/27075055/__AfD_positief_om_kandidatuur_Merkel__.html

  AfD positief over kandidatuur Merkel
  Vandaag, 13:55

  BERLIJN – De rechtse eurosceptische Duitse partij Alternative für Deutschland is blij dat Angela Merkel van het CDU opnieuw een gooi doet naar het bondskanselierschap. AfD-leidster Frauke Petry denkt dat haar partij daarvan zal profiteren.

  1.   

   wie weet , wie weet , ik denk dat de emmer langzaam over begint te druppelen .

   zeker hier in ons landje , waar juist door aparte instellingen en eisen van de moslims en anders gekleurde , het merendeel onder ons het beu word !.

   dus nogmaals wie weet hoeveel mensen straks hun stem tegen!!, de huidige oude partijen afgeven, om zo te laten zien het is genoeg geweest met die flauwekul van jullie .

 2.   

  Er moet gewoon sprake zijn van wederzijdse acceptatie. Dus moslims tolereren zolang hun geloofsbelijdenis binnen de grondwet past. Dit soort zogenaamd vrijheidsdenken werkt niet. Je kan de Moslims nu toch niet meer kwijt.

  1.   

   @ tq1991

   Ehhh.. vergeet u niet iets? U begon goed in uw eerste zin. Maar daarna werd het bagger. Acceptatie werkt 2 kanten op. En u beschreef alleen maar hetgeen de GASTHEER moet doen. Nu nog even uw stukje afmaken en beschrijven wat de GASTEN moeten doen en laten.

   En ja hoor, we kunnen de moslims missen als kiespijn wat mij betreft. Ze mogen allemaal terug naar de bron.

   1.   

    Ja het zou goed zijn als de scherpe kanten van de islam eraf gaan, en moslims gaan moderniseren. Echter is er dan een steeds een groep die vind dat deze mensen het land uit moeten, zoals u en dat slaat nergens op en is ook wel heel extreem gedacht en niet te rijmen met de grondwet. Elke groep en geloof hoort bij NL en DE mits ze maar aan de (grond)wet voldoen. Let wel de grondwet, weet je wie er dan wel wegkan? Jawel: Geertje Wilders.

    1.   

     @ tq1991

     U weet toch inmiddels dat de islam geen normale religie, maar een nare doctrine is. Verbieden die hap. Daar moet m.i. de wet op worden aangepast. Deze middeleeuwse doctrine past totaal niet binnen onze moderne maatschappij. Het streeft er zelfs naar onze maatschappij aan hun nukken te onderwerpen en ons terug te katapulteren naar voor de middeleeuwen. Weg met de islam.

 3.   

  Art 1 gw:

  “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, GESLACHT of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

  De islam is strijdig met de geest van de grondwet omdat de islam vrouwen en andersgeaarden discrimineert.

  Dat is een heikel punt voor de policoristen en dus kijken ze er maar van weg. De lafbekken.

  1.   

   En het Christen en Jodendom dan, veel orthodoxe stromingen laten geen vrouwen of dergelijke toe e.d kijkt u maar eens naar de SGP. Bij dit soort zaken lijkt mij het beter als men naar alle religies kijkt

   1.   

    Ook binnen die religies heeft de vrouw lang onder druk gestaan, maar dat is grotendeels verleden tijd. De orthodoxie is nog slechts een marginaal verschijnsel in het europese christendom.

    Binnen de islam is het echter mainstream en niets wijst erop dat dat binnenkort gaat veranderen.

    Bovendien is de positie van de vrouw in de islam vele malen slechter dan deze in het christendom ooit is geweest.

    Wij zouden dat niet moeten tolereren in Europa. Simpel zat. En als het ze niet bevalt dan donderen ze maar op naar waar ze cq hun (groot)ouders vandaan zijn gekomen.

    1.   

     Het heeft weinig met godsdienst te maken. Primitieve volken onderdrukken vrouwen. Als je wat moderner gaat denken wordt dat minder.

 4.   

  http://www.ninefornews.nl/eu-is-een-fascistische-communistische-dictatuur/

  “EU is een fascistische, communistische dictatuur” Met video

  De Britse voormalig BBC-presentator David Icke is groot voorstander van een Brexit, een Brits vertrek uit de Europese Unie. Icke, die een populaire complotwebsite runt, heeft gezegd dat de EU een ‘fascistische, communistische dictatuur’ is en dat EU-leiders ‘duistere figuren zijn die je leven bepalen’.

  Hij zei: “De keuze is als volgt. Of je kiest voor ongekozen duistere bureaucraten die zich boven nationale wetten en parlementen plaatsen, of voor wetten die in Groot-Brittannië zijn gemaakt.”

  Icke vindt dat mensen wakker moeten worden. Hij zei dat de EU ‘één grote fascistische, bureaucratische, gecentraliseerde superstaat is’.

  1.   

   https://www.youtube.com/watch?v=uDiGONVJqcU

   OUT! – David Icke Talks Brexit

   De smerige EU plannen worden in heel duidelijk, rustig Engels uitgelegd.

   Zo is het en niet anders! Echt de moeite waard!

 5.   

  In de nazitijd vonden net zoveel Duitsers dat het land werd ondermijnd door het Jodendom.
  Je kunt Duitsers makkelijk gevaarlijke ideeën aanpraten.
  Gelukkig houden ze Merkel nog even aan. Dat volk heeft een verstandige moeder nodig.

  1.   

   deze vergelijking slaat nergens op , en dat weet jij donders goed !.ik denk als de moslim die hierheen gekomen is zich aangepast had naar onze samenleving en onze wet geaccepteerd had , er nu niets aan de hand zou zijn geweest .

   en iedereen hun als volwaardige burger van onze samenleving zou zien , toch zo de moslims zich hier gedragen (b.v met aanslagen plegen ) maak je geen vrinden .

   ik denk zelfs jij niet echt een vrind bent van (heel die groep) moslims , en het meer lafheid is van jou kant om je negatief uit te laten door de benoemen waar het wringt.

   echt dat linkse laffe correcte.

 6.   

  Ooit vond ook tenminste 40% van het Duitse volk dat een groep met een bepaald geloof en de daarbij behorende culturele uitingen niet acceptabel.

 7.   

  Dijkhoff waarschuwt gemeenten die doorgaan met opvang

  Vrij spel crimi-illegaal

  DEN HAAG – Staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) waarschuwt gemeenten die door willen gaan met de opvang van illegalen. Zij geven daarmee ook Marokkaanse en Algerijnse asielzoekers, die massaal in de criminaliteit vervallen, een plek om te slapen.

  Van migranten uit veilige landen wil het kabinet nou juist zo graag af. In Groningen werd onlangs nog alarm geslagen door de burgemeester omdat Marokkanen en Algerijnen, die plots in groten getale naar Nederland komen, rovend door de stad trekken. Volgens Dijkhoff moeten die „zo snel mogelijk” terug naar hun eigen land.

  De steden die nu een zogenoemde bed-bad-brood opvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers hebben, zeggen tegen deze krant in koor dat ze door zullen gaan met onderdak bieden aan migranten die eigenlijk terug moeten. Ook nu het kabinet de financiering stopt.

  „Ik zal mijn gemeenteraad vragen dit zelf te dragen”, zegt bijvoorbeeld D66-wethouder Schroor van datzelfde Groningen waar de problematiek met Marokkanen en Algerijnen zo speelt. „Als uitgeprocedeerden gaan zwerven, wordt de overlast nog groter.”

  Bron
  http://www.telegraaf.nl/

 8.   

  Ik weet dat Duitsland niet zo lang geleden de halve wereld tot de grond toe heeft afgebroken. En nu nog steeds zijn er neonazies aan de orde van de dag. De Duitsers zouden nederig in een hoekje moeten kruipen en de neest barmhartige lijn hanteren bij het emigratie-beleid.

  1.   

   dat weten wij ook !!, toch na een grote knokpartij . laat jij je toch ook niet je levenlang voor de bek slaan , wel soms?.

   ik moet schrijven dat de moslims in het westen , zich niet echt populair gedragen (eerder negatief naar onze leefwijzen ), en toch moet volgens jou een heel volk buigen voor de plannen van de multiculturisten en hun maakbare samenleving .

   wanneer vraag ik mij af gaan mensen zoals jij , ook het gevaar zien van de islam , en gaan roepen nu is het genoeg !, met de import van deze lieden .

   1.   

    @zomaar, de islamisering in Nederland is een reëel probleem. Maar dat los je niet op door de grenzen dicht te slaan of de nieuwe moslimvervolging te starten. Wat ik vraag van de PVV is een middenweg te zoeken. Constructief mee te denken over een realistische oplossing.

    Dat doet zij echter niet.

    1.   

     Gustaafff. Hoezo ” moslimvervolging”. Zo snel mogelijk alle grenzen dicht voor allen uit niet westerse landen. Eigen landen met eigen religie en cultuur opbouwen en ontwikkelen. Als ze elkaar blijven uitmoorden zoals moslims al 1400 jaar doen. Ga je gang. Maar blijf hier weg.

    2.   

     nu zijn de oude partijen binnen ons politieke bestel , al ruim 3 decennia aan het denken , en praten om hun probleem op te lossen , zij zijn tot op heden er geen donder mee opgeschoten !, wat zeggen wil dat , dat constructief denken (van deze partijen) geen zoden aan de dijk gezet heeft , daar er meer en meer binnen stromen .

     en hebben wij echt deze aantallen mensen nodig ?, dacht van niet gezien het aantal werkeloze er al zijn !.

     dus kan nog mag je mensen blijven importeren die niets toevoegen , en een ballast zijn gezien de uitkeringen voor de huidige samenleving .

     een realistische oplossing heeft de PVV , al aangegeven en deze was (is) mensen in de nabije landen (veilige zone) opvangen en deze zones verdedigen , lijkt mij heel reëel jou niet ?.

     toch Brussel heeft andere plannen , http://www.ad.nl/buitenland/europa-heeft-migranten-hard-nodig~afd49c26/

     dit afgezet tegen de massa werkenloosheid , vraag ik mij af waarvoor moeten deze mensen komen ?, of zijn zij hard nodig ?.

     1.   

      @zomaar, De PVV heeft weinig realiteitszin meer. Het verbieden van moskeeën en een koran, kun je niet doen. Dat is godsdienstvervolging. Een bus vol criminele Marokkanen naar België sturen is eveneens een bizarre gedachte. Ja, opvang in de regio is een idee, maar denk je echt dat christelijke vluchtelingen welkom zijn in Turkije, Iran of Saoudi Arabië? In Turkije worden kinderen direct aan de slavenarbeid gezet en vluchtelingen opgesloten in strafkampen – aldus Amnesty.

      Wilders komt met veel, maar niet met oplossingen. Hoe is hij van plan de werkloosheid aan te pakken? Hoe zorgt hij dat minder mensen in de bijstand zitten? Hoe gaat hij de ouderenzorg efficiënt indelen? Hoe gaat hij de veiligheidsdiensten versterken? Wat zijn z’n plannen met Defensie en Justitie? Hoe gaat hij het verlies bij een Nexit compenseren? Met wie gaat hij dan handelsverdragen afsluiten, wie stelt hij daarvoor aan en wat komt erin? Hoe denkt hij de staatsschuld te verkleinen? En wat is zijn tegenbegroting voor volgend jaar? Waar stuurt hij asielzoekers heen die zich nu in azc’s bevinden?

  2.   

   Gustaafff. Hoezo ” moslimvervolging”. Zo snel mogelijk alle grenzen dicht voor allen uit niet westerse landen. Eigen landen met eigen religie en cultuur opbouwen en ontwikkelen. Als ze elkaar blijven uitmoorden zoals moslims al 1400 jaar doen. Ga je gang. Maar blijf hier weg.

 9.   

  Het betreft overigens de Friedrich Ebert Stichting.

 10.   

  Islam en cultuur ondermijnen vrijheid, vrijheid van meningsuiting, democratie en rechtsstaat. Schuldigen zijn al degenen die in Europa deze islamieten volop de ruimte geven om hun islam en cultuur te profileren en uit te breiden. Islam’s wil is wet en indien nodig met gebruik van geweld, en moord. Meeste politici zijn makke schapen. Hoe meer islam hoe meer wil, eisen, geweld en moord. Bevolking stemt op de verkeerde partijen. Verandering,verandering, verandering dat is hard nodig. Willen we die intolerante, racistische, bloeddorstige islam stoppen. Merkel is groot gevaar voor niet alleen Duitsland maar voor heel Europa. Nieuwe leiders met andere ideeën dat is de oplossing.

 11.   

  Wat heeft Simon toch met de islam. Hij blijft die maar in bescherming nemen.

  Hij gaat zelfs zo ver dat hij meent meer kennis van zaken te hebben dan de moslimgeleerden:

  ‘De onderdrukking van de vrouw heeft weinig met godsdienst te maken’, beweert Simon.

  Dat zou hij natuurlijk niet zeggen als die onderdrukking met het christendom van doen heeft.

  Toch maar eens lezen wat de koran zegt over de positie van de vrouw; niet vrolijk makend. Een voorbeeld:

  “De mannen zijn zaakwaarnemers voor de vrouwen, omdat God de een boven de ander heeft bevoorrecht en omdat zij van hun bezittingen uitgegeven hebben. De deugdzame vrouwen zijn dus onderdanig en zij waken over wat verborgen is, omdat god erover waakt. Maar zij van wie jullie ongezeglijkheid vrezen, vermaant haar, laat haar alleen in de rustplaatsen en slaat haar. Als zij jullie dan gehoorzamen, moeten jullie niet proberen haar nog iets aan te doen. God is verheven en groot.”

  (Koran 4:34)

  Simon suggereert dat deze situatie van voorbijgaande aard is. Dat is maar de vraag. De onderdrukkende opvatting over de vrouw in het Joods-christelijk gebied heeft eeuwen geduurd en veranderde in feite pas toen de humanistishe component eraan werd toegevoegd.

  We mochten gaan nadenken over wat er in de Bijbel geschreven staat en verschillende interpretaties werden mogelijk.

  Zover is de islam nog lang niet, het denken over de koran moet nog aan de moslimgeleerden worden overgelaten. De opvattingen van Simon zullen so wie so niet serieus worden genomen.

  Hij en wij zijn ‘ongelovigen’ en dus niet toerekeningsvatbaar.

  Naar onze democratie wordt met minachting gekeken en eigenlijk worden onze wetten ook niet geaccepteerd. De sharia is hoogstaander, omdat die van Allah komt.

  Zoals het er nu voorstaat kunnen we misschien wel eeuwen wachten voor de islam ‘modeniseeert’, als dat al gebeurt. In de eeuwen dat de islam bestaat is er niet veel in het islamitisch denken veranderd.

  En ondertussen laten wij miljoenen mensen binnen met voormiddeleeuwse opvattingen, die zich wel superieur voelen aan de westerse beschaving.

  Wat, als zij zich superieur blijven voelen en wat als zij blijven weigeren om onze moderne westerse opvattingen te accepteren?

  Het lijkt me dat we dan in een grote conflictsituatie belanden, vooral omdat de EU nog lang niet van plan is aan de instroom een halt toe te roepen.

 12.   

  De islam hoort niet thuis in onze maatschappij. Waarom? Omdat dit een dominante, intolerante, wrede achterbakse ideologie is vol machtwellust, waarin vrouwen worden achtergesteld, onderdrukt, mishandeld, waarin afvalligen dit met uitsluiting, doodsbedreiging of zelfs de dood moeten bekopen, idem waar het andersdenkenden betreft, waar het cultuuruitingen en cultuuruitvoerders betreft, ja, zelfs reclameuitingen dienen te worden aangepast. Waar het gaat om het dierenwelzijn. Enfin, genoeg om deze verwerpelijke ideologie glashard op één lijn te zetten met het nazisme uit de jaren dertig/veertig uit de vorige eeuw, en zeker gezien wat IS doet én veroorzaakt!
  Ja, daarom, daarom horen, de vaak labiele, aanhangers van deze ideologie hier niet thuis, niet thuis een land waarin vrouw en man dezelfde rechten hebben, waar men elkaar en de geldende wetgeving respecteert. Althans, de overgrote meerderheid.

 13.   

  Ja, de islam ondermijnt samenlevingen als zijnde een kanker in een gezond lichaam! Zoals een van de DDS-reageerders stelde: `Waar de islam verschijnt is het de vrede die verdwijnt!` En zo is het! Daarom stem ik in 2017 op de PVV! Voor een veilig en gezonder Nederland!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!