DENK-papzak Farid Azarkan is weer eens dingen aan het vreten

Ik ga me steeds meer afvragen wat Farid Azarkan nu precies komt doen bij de allochtone politieke partij DENK. Het enige waar de Marokkaanse politicus-in-spé nu echt goed in lijkt, is vooral het eten van heel veel dingen.

Ik dacht altijd dat de politieke partij DENK een poging was om invloed voor buitenlandse machten, terwijl men zich verstopt onder een façade van ‘anti-racisme’. En als ik naar Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk of Sylvana Simons kijk, dan denk ik dat nog steeds.

Wat Farid Azarkan echter bij DENK komt doen is me een raadsel. Ja, ik snap het, voor het plaatje staat het goed als alle (voorname) allochtone Nederlandse groepering tenminste één gezicht hebben in de DENK-top. Kuzu en Öztürk voor de Turken, Sylvana voor de Surinamers en Azarkan dan voor de Marokkanen. Maar wat voegt de man inhoudelijk toe? Nou, afgaande op de DENK-filmpjes die met enige regelmaat het licht van de dag zien is dat niet veel. Farid blijkt voornamelijk één hobby te hebben. En dat is: vreten, vreten, vreten.

Er kwam namelijk een filmpje uit waarin het Farids rol was om een hele haring weg te vreten op de markt van Den Haag. Verder niets. En dat is al de zoveelste keer dat Farid Azarkan aantoont niet verder te komen dan voedsel in z’n mond te stoppen.

Ik zal wat voorbeelden geven. Zoals de keer dat Farid met Sylvana werd rondgeleid op het Surinaamse Keti Koti-festival. Waar draaide dat om wat betreft Farid? Juist: je helemaal te barsten eten aan allerlei Surinaamse snacks en ongezonde dingen:

En soms moet je laten zien dat je ook wel goed ingeburgerd bent, en dan eet je oliebollen (ook al is oud en nieuw nog lang niet in zicht). Ook die worden de één na de ander opgepeuzeld door een schransende Farid Azarkan:

Tenslotte nog gisteren, toen Farid met z’n DENK-matties over de Haagse markt struinde op zoek naar stemmen. Dan gaat zo’n vette haring er natuurlijk ook in één keer in:

 

Verder had Farid geen enkele rol in het filmpje. We zien Kuzu selfies maken en rozen uitdelen, en we zien Öztürk een auto repareren. Maar Azarkan? Die vreet alleen een dikke haring in één keer op. Het past in een patroon.

Nu ben ik toch wel benieuwd. Heeft Farid werkelijk geen enkele inhoud behalve een maaginhoud? Het begint er toch sterk op te lijken…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Ni28

  Ik denk niet dat ik zijn ideeën zou lusten. Heeft ie die, eigenlijk?

 2. Ni28

  Niet erg moSLIM bent je niet, Azarkan. Bij vele oliebollenkramen wordt namelijk in reuzel gebakken. Hoe gaat hij het bij zijn imam goedpraten.

 3. Sniper666

  Farid zou een goeie zijn voor Kitchen24.

 4. NederNederlander

  ja zoals Sylvana zei goed geïntrigeerd tradities moet je behouden he behalve sinterklaas feest!!

 5. Sandra

  Ik snap niet zo goed Tim waarom je dit nou schrijft. Of is de inspiratie op?

 6. Seneca

  @Sandra
  je wordt betaald en gestuurd om een reactie te schrijven. doe eens origineel en bedenk eens wat leuks of iets ‘to the point…’

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.