DENK-sirene Sylvana scoort een felbegeerde steunverklaring van Tofik Dibi

vlcsnap-2016-11-27-10h02m25s141
Foto: Bron: Sylvana Simons / Facebook

Sylvana Simons heeft behalve veel haters ook enkele prominente fans. Eén daarvan treedt nu naar voren voor iets dat verdacht veel weg heeft van een ondersteuningsverklaring: voormalig GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi.

Aankomend DENK-politica Sylvana Simons heeft een nieuwe supporter: ex-politicus Tofik Dibi, die zelf de politiek verliet na een heleboel stennis te hebben geschopt in GroenLinks, meldde zich eerder dit weekend bij de voormalige VJ als ondersteuner van Sylvana’s ambities om de Tweede Kamer binnen te treden. Dat maakte Sylvana op Facebook bekend in een nieuwe aflevering van haar vlog. Tofik Dibi had niks behalve lof voor Sylvana:

“Ik hoop dat je erin komt. Ik hoop dat je in de Tweede Kamer komt. Fingers crossed.”

Aldus de ex-parlementariër zelf:

Tofik roemt Sylvana’s talent om het zogenaamde “grotere plaatje” erbij te kunnen betrekken. De Nedermarokkaan noemt dat “knap” en vervolgt dat sylvana goed laat zien dat haar verhaal ook het verhaal van “heel veel andere mensen” is.

De in Amsterdam woonachtige oud-politicus heeft vervolgens nog één aanmoediging voor Sylvana en haar politieke ambities:

“Doe je best! En houd vol, ook. Het is zwaar om vol te houden. Maar ik zie het ook wel [dat je er zin in hebt]. Je rust is inspirerend. Je houdt echt je rust!”

De steunverklaring van Tofik Dibi is opmerkelijk, aangezien het voormalige Tweede Kamerlid zelf altijd is uitgekomen voor GroenLinks. Wat zegt zijn endorsement van Sylvana dus nu over hemzelf? Overweegt Tofik Dibi ook om over te stappen naar DENK? Roept Dibi alle GroenLinksers op om hun partij massaal te verlaten en zich aan te sluiten bij Tunahan Kuzu en de zijnen?

Het lijkt er toch alle schijn van te hebben. Wat in ieder geval wél duidelijk is, is dat Tofik even klaar is met GroenLinks. Maar ach, dat zal de afgunst zijn, want voor hem zal het niet eenvoudig zijn om Jesse Klaver als ‘jonge verlosser’ nu in de rol te zien die hij graag voor zichzelf had opgeëist. En wie weet: misschien krijgt Tofik ook nog wel een plekje op de lijst van DENK. Zo gek is dat niet, want de voormalige tegenstrever van Jolande Sap is eigenlijk de originele Sylvana. Sterker nog: toen Sylvana nog van tijdschrift naar tijdschrift sjokte voor fotoshoots, stond Tofik Dibi al met middelvingers naar Geert Wilders te zwaaien.

Vanuit die hoek bekeken is het dus ook eigenlijk niet zo vreemd dat Dibi tante Syl van harte steunt in haar ambities om de Tweede Kamer in te komen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

9 reacties

 1.   

  Zou ‘ de club der verlepten ‘ niet een betere benaming zijn voor DENK?

 2.   

  Wat is een steunbetuiging van Tofik Dibi nu eens waard? “Ik hoop dat je erin komt. Ik hoop dat je in de Tweede Kamer komt”. Want daarna huid je de felbegeerde uitkering over, ik onderhoud daar hele familie van. Waar zijn de belastingcenten goed voor?

 3.   

  “Overweegt Tofik Dibi ook om over te stappen naar Denk?” Zijn we soms weer van kort geheugen dat Denk ook een racistisch partij is ? http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/06/denk-heeft-het-op-homos-kuzu-bekritiseerde-turkse-politica-om-deelname-aan-gay-pride/

 4.   

  Voor S.Simons en kompanen:

  Er zijn meer blanken slaven verkocht aan Noord Afrika dan zwarte slaven aan blanke landen!!

  The Prager University, (Thomas Sowell) heeft met een statistische beschouwing een verhelderend inzicht gegeven in Slavernij en de samenstelling daarvan.
  Zijn bevindingen leidden tot een reflectie die meteen op onze eigen situatie kan worden toegepast.
  Er is een tendens dat men bij slaven meteen denkt aan Nederlandse of Britse slavenhandelaren die zorg droegen dat zwarte slaven aan plantage houders werden verkocht als goedkope arbeidskracht. Alleen daar al zouden wat feiten recht gezet moeten worden.
  De Nederlanders en Britten waren vervoerders van de slaven net zoals zij koffie ed vervoerde maar niet de koffieplanten deden groeien. Dit praat slavenhandel niet goed maar de geschiednis is even anders dan Silvana verkondigd.

  De slaven werden verhandeld op Afrikaanse markten door ARABIEREN!!
  De Arabieren kregen die slaven toebedeeld door dorpshoofden van Negerstammen die overtollige of ongewenste stamgenoten verkochten aan de Arabieren.

  https://tallsay.com/page/4294967892/er-zijn-meer-blanke-slaven-verkocht-aan-noord-afrika-dan-zwarte-slaven-aan-blanke-landen-deel-dit-artikel-aub

  1.   

   @Nick
   Daar zijn Simons cs niet in geïnteresseerd. Haar paladijnen net zomin.

   Wat zo’n Dibi bezielt lijkt me dan ook voer voor een psychiater. Ik mag hopen dat de LHTB scene op het voorhoofd wijst.

 5.   

  Protest tegen zwarte Piet, dat is een goeie roetmop.

 6.   

  Toch geen porum, die foto? haatbaardpiet met specsaverspiet.
  Je hoort ze altijd maar iets voorstellen doen ze gelukkig niet.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!