Dit ziet er toch niet uit..? Dit is de nieuwe ‘Witte Piet’ van het Sinterklaasjournaal

Het moment waarvoor we allemaal bang waren, lijkt nu dan helaas gearriveerd te zijn.

Kijk, een witte piet. Dit ziet er toch volkomen mal uit? Sinterklaas hoort nu eenmaal vergezeld te worden door Zwarte Pieten. Een man met een blanke huid daar zien lopen is gewoon raar. Net als dat het vreemd zou zijn om blauwe bananen te eten of over paars gras te lopen.

Maar bij het Sinterklaasjournaal zetten ze graag wat krassen op hun netvlies, zolang ze maar diep buigen voor hun politiek-correcte vriendjes die Zwarte Piet zo spoedig mogelijk willen afschaffen

“De aangekondigde verandering in het Sinterklaasjournaal was in de eerste uitzending meteen zichtbaar. Presentatrice Dieuwertje Blok maakte contact met de Sint en de stoomboot, waar niet alleen een zwarte Piet was te zien, maar ook een witte Piet.

Presentatrice Dieuwertje Blok bouwde de spanning zorgvuldig op. ,,We zijn blij u te zien, maar heel Nederland is ook nieuwsgierig de Pieten te zien”, zei ze tegen Sinterklaas. ,,Ah daar komt er net eentje aan”, reageerde hij. Van achter een cadeautje kwam een witte Piet tevoorschijn. “

Acteur Bob Fosko die een zwarte piet speelt laat weten buitengewoon trots te zijn op het feit dat de publieke omroep diep buigt voor de welhaast terroristische organisaties die Zwarte Piet liever vandaag dan morgen zien verdwijnen: “Maar iedereen zal merken dat de kritiek op Zwarte Piet in dit script serieus genomen wordt. Deze keer neemt het Sinterklaasjournaal de handschoen op.”

Ik hoop dat Bob Fosko er evenals Dieuwertje Blok trots op is dat de Nederlandse cultuur in de uitverkoop wordt gedaan vanwege wat notoire zeurkousen die in hun paranoia achter elke boom een racist zien. Zelf lijken ze in ieder geval heel erg content met de wetenschap dat zij – de nobele Bob en de edele Dieuwertje – heel erg hard deugen. Ze deugen zo hard als je maar deugen kan. En deugen is nu eenmaal het hoogste doel in het leven, toch?

Zucht. Kunnen dit soort mensen hun narcisme niet thuis op hun slaapkamer praktiseren, zónder Nederland lastig te vallen met onnodige aanpassingen aan Zwarte Piet?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. henk vintage

  En om de moslims te pleasen was de mijter van sinterklaas ook al verdwenen.
  Het kruis op de mijter is jaren geleden al verdwenen omdat dezelfde groep daar enorm aanstoot aan nam.

  1. Jan

   Onzin, op de mijter van de Sint van het Sinterklaasjournaal en de landelijke intocht staat nog steeds een mijter met kruis.

   1. Anna

    Jan. Dan is onze hoofdstad Amsterdam islamitisch geworden. De islam zwaait daar de scepter.

 2. Ni28

  Belachelijk deze Sintjournaal, wat willen zij toch politiek correct zijn en toch iedereen bedienen. De relschoppers zullen ook niet tevreden zijn of je tien of een zwarte Piet laat zien. Ook de ongewassen Piet zal het niet redden. Doe normaal of stop ermee, dit is belachelijk.

 3. Sniper666

  De term Boze Blanke Witte Mannen mag dus wel van msm, maar Zwarte Piet mag dus niet.. Wie het snapt mag het zeggen.

 4. Ruud562

  Al om één feit is die niet-geschminkte piet te verwerpen: de herkenbaarheid! Hierdoor zullen er veel, veel minder mensen als Piet kunnen fungeren, met gevolg einde Sinterklaas! De zieke politiek correcten hebben hun doel bereikt, denken ze…..

 5. Anna

  Kruis van mijter van onze Sinterklaas,dat was voor moslims te beledigend.
  Zwarte Piet ons sprookjesfiguur beledigend voor nieuwe “Nederlanders.”
  Onze vrijheden en vrijheid van meningsuiting wordt aangevallen om :
  kunstenaars
  publicisten
  columnisten
  cabaretiers
  toneelgezelschappen
  musea
  cartoonisten
  film
  foto,enz,enz,enz.
  bedreigde personen niet vergeten
  Ons geweldige Sinterklaasfeest wordt kapot gemaakt door mensen die kwaad zijn omdat er geen excuses werd gegeven voor slavernijverleden.
  Nu zijn ons paasfeest, kerstfeest en pinksteren aan de beurt. Langzaam maar zeker wordt onze cultuur en religie de grond ingetrapt om anderen te behagen.

 6. Bert030

  Een prima stellingname! Als Dieuwertje en Bob problemen hebben met een zwarte knecht, moeten ze afstand doen van hun goedbetaalde bijbaantje. Maar niet je zakken vullen en vervolgens zeuren. Lees de herkomst van Zwarte Piet en de betekenis van zijn kleur op https://bertvanzantwijk.wordpress.com/2016/10/29/zwarte-piet/, een website over de herkomst van volksgebruiken. Zwarte Piet moet gewoon zwart blijven en dat heeft niets met racisme te maken.

 7. RzzR

  Uit Elsevier:

  en de pers presenteerde onware feiten en pertinente onzinnige beweringen.

  Lijkt de DDF wel.

  Kankahmegaule

 8. Sandra

  Sinterklaas hoort nu eenmaal zwarte pieten te hebben…waarom eigenlijk?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.