Dreigende taal van Erdogan: EU-lidmaatschap Turkije definitief van de baan betekent “consequenties”

Erdogan gaat ook weer lekker…

Het gaat niet allemaal van een leien dakje momenteel in de wereldpolitiek. Niet alleen werd Trump president van de Verenigde Staten en bedreigt Poetin openlijk onze onderzeeboten, ook acht de Turkse president Erdogan het kennelijk nodig om Europa te ringeloren en onder druk te zetten. Erdogan kan er niet tegen dat de Europese Unie overweegt om de toetredingsgesprekken met de Turken te stoppen, aangezien er in Turkije op gigantische schaal mensenrechtenschendingen plaatsvinden.

Dat moet gewoon kunnen, aldus Erdogan. En Europa zal het nog bezuren als we Turkije buiten de deur houden:

“De Europese Unie moet de consequenties aanvaarden als ze besluit de lidmaatschapsonderhandelingen met Turkije stil te leggen, stelt een woordvoerder van de Turkse president Erdogan. ,,Als ze terugvallen op dergelijke maatregelen, zullen ze moeten leven met de gevolgen”, zei Ibrahim Kalin in een televisie-interview.”

Dat Erdogan überhaupt dúrft zo hard uit de hoek te komen zegt alles over het respect dat we nog genieten op allerlei plekken in deze wereld. Dat is dus zo goed als weg. Sterker nog: Europa lijkt nu van allerlei kanten vernaggeld te worden. De dreiging uit Turkije en Rusland kennen we inmiddels wel, maar nu ook Amerika vijandiger tegenover ons prachtige continent zal worden, lijkt één ding duidelijk: na honderden jaren dominantie lijkt het Westen af te brokkelen en langzaam in te storten.

Het is een trieste gewaarwording.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. zomaar

  hoezo wordt Amerika vijandiger naar Europa ?, als Trump doorzet wat hij gezegd heeft “elk NAVO lid moet 2% van zijn inkomen , aan defensie uitgeven”, iets waarin hij mijn inzien gelijk heeft !, als ik lid van een verenging ben moet ik ook contributie betalen , wil ik van deze vereniging profiteren .

  is niet vijandiger zijn of worden , richting de NAVO leden toe , gewone handels mentaliteit die links helaas ontbeerd, die geven alles voor niet weg.

  de dreiging uit Turkije herkent onze politiek niet !!, en ik vraag mij af of zij eer het te laat is deze ooit erkennen .

  dan Rusland , als Europa zich afzijdig gehouden had in hun expansie drift betreffende de Oekraïne, dan was er (denk ik ) geen dreiging vanuit Rusland geweest.

  afin de sociaal democraten , zoals zij zichzelf noemen , zitten de afgelopen 20 jaar overal te stoken , met alle doden, gewonden , vluchtelingen ect van dien.

  het lijkt wel of zij het erom doen ?.

 2. Gustaafff

  Oké, jongens. Iemand nog zin om minister-president te worden?

  1. Sniper666

   @ Gustaafff

   Hier. Simpel baantje man.

   1. Gustaafff

    @sniper666

    Probeer eerst maar lijsttrekker te worden. Bij de pvda is dat geen koud kunstje.

    1. Sniper666

     @ Gustaafff

     Dat sla ik liever over. Wil meteen het torentje in.

 3. Ni28

  Europa laat al jaren met zich sollen door haar eigen zwakke opstelling. Samenwerkingen aangaan met je reinste vijand zijn significant voor de onvermogen van Europese politici. Als een stel bange konijnen kiezen zij voor pappen en nathouden voor heel veel geld en geven Europa vrij aan al haar vijanden. Hopelijk zal nu met de komst van Trump druk uitgeoefend worden op deze afgedane politici hier. Net als Trump in Amerika moet hier in Europa geïnvesteerd worden om Europa strek te maken en geen prooi van kwaadwillende krachten die nu de weg hier naar toe open hebben. Het zal in Europa nog moeilijker dan in de VS worden om de veelvoud aan partijen met hun onwil om te veranderen. Maar dat is Europa van alle tijden. Maar wij zien dat de niet gehoorde burger uiteindelijk voor verandering kan zorgen. Er is weer hoop.

 4. Sniper666

  Welnee Tim, we mogen ons verheugen op het feit dat sultan tayyip beseft dat schurkije geen EU lid kan worden of zijn.

 5. Luctor et emergo

  Iemand die zulke dreigende taal uitslaat, moet je alleen daarom al uitsluiten van lidmaatschap! Turkije hoort niet bij Europa, daarom kan het ook geen lid worden!

 6. garriet60

  ben het volkomen met dec sprekers eens wie dreigt zal niets krijgen !dan narigheid

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.