Dreigende taal van Erdogan: EU-lidmaatschap Turkije definitief van de baan betekent "consequenties"

Geen categorienov 09 2016, 19:00
Erdogan gaat ook weer lekker...
Het gaat niet allemaal van een leien dakje momenteel in de wereldpolitiek. Niet alleen werd Trump president van de Verenigde Staten en bedreigt Poetin openlijk onze onderzeeboten, ook acht de Turkse president Erdogan het kennelijk nodig om Europa te ringeloren en onder druk te zetten. Erdogan kan er niet tegen dat de Europese Unie overweegt om de toetredingsgesprekken met de Turken te stoppen, aangezien er in Turkije op gigantische schaal mensenrechtenschendingen plaatsvinden.
Dat moet gewoon kunnen, aldus Erdogan. En Europa zal het nog bezuren als we Turkije buiten de deur houden:

"De Europese Unie moet de consequenties aanvaarden als ze besluit de lidmaatschapsonderhandelingen met Turkije stil te leggen, stelt een woordvoerder van de Turkse president Erdogan. ,,Als ze terugvallen op dergelijke maatregelen, zullen ze moeten leven met de gevolgen'', zei Ibrahim Kalin in een televisie-interview."

Dat Erdogan überhaupt dúrft zo hard uit de hoek te komen zegt alles over het respect dat we nog genieten op allerlei plekken in deze wereld. Dat is dus zo goed als weg. Sterker nog: Europa lijkt nu van allerlei kanten vernaggeld te worden. De dreiging uit Turkije en Rusland kennen we inmiddels wel, maar nu ook Amerika vijandiger tegenover ons prachtige continent zal worden, lijkt één ding duidelijk: na honderden jaren dominantie lijkt het Westen af te brokkelen en langzaam in te storten.
Het is een trieste gewaarwording.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten