Formule 1-eigenaar Bernie Ecclestone gaat vol-rebel: 'Trump is goed voor de wereld!'

Geen categorienov 20 2016, 17:00
De grote baas van de Formule 1, de Brit Bernie Ecclestone, is hartstikke blij met de verkiezingswinst van Donald Trump.
Ecclestone staat al jaren bekend als een bijzonder excentriek man die niet bang is om vijanden te maken. Dat bewijst hij nu ook weer door Donald Trump, de toekomstige president van Amerika, het ene compliment na het andere te geven.
Volgens Ecclestone is Trump namelijk "goed voor de wereld en voor Amerika." Trumps grote kracht is, aldus de man achter het commerciële succes van de meest populaire autosport ter wereld, dat hij erg "flexibel" is. "Daarnaast is hij bereid veranderingen door te voeren die Amerika en de wereld nodig hebben."
Het is niet helemaal duidelijk op welke hervormingen Ecclestone doelt. Zo heeft Trump laten weten dat hij weinig met vrijhandel heeft. Hij wil hoge importheffingen introduceren om het duurder te maken voor bedrijven uit andere landen om producten naar Amerika te exporteren. Dat is natuurlijk allerminst in het belang van Amerika én de rest van de wereld.
Dat gezegd hebbende is Trump ook een voorstander van het drastisch verlagen van de belastingen in Amerika. Dát is natuurlijk wél een bijzonder goed idee, en een initiatief waarbij iedereen garen zal spinnen.
Hoe dan ook is het mooi om een keer een tegengeluid te horen in de media. Al dat gezeur over Trump; ik heb er onderhand wel een beetje genoeg van, en ja, dat komt van een blogger die Trump zelf regelmatig bekritiseerde tijdens de verkiezingscampagne. Het moet nou maar eens afgelopen zijn met dat gezeik. Trump is de toekomstige president van Amerika, hij heeft de verkiezingen eerlijk gewonnen. Oh, en de kans dat hij nog slechter is dan Barack Obama is natuurlijk minimaal; onder leiding van de huidige president is het Midden-Oosten immers nog chaotischer geworden dan ooit, heeft ISIS een genocide kunnen plegen op christenen en yazidi's, en kwakkelt de wereldeconomie al jaren. Op de één of andere manier denk ik niet dat Trump het nóg slechter kan doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten