Formule 1 expert: 'Max kan volgend jaar al wereldkampioen worden bij Red Bull'

Geen categorienov 15 2016, 15:00
We gaan voor goud!
Formule 1-commentator Louis Dekker twijfelt er geen moment aan: Max Verstappen kan volgend jaar al wereldkampioen worden. En nee, daarvoor hoeft hij niet eens over te stappen naar Mercedes, het team dat nu al enkele jarenlang de dienst uitmaakt in de Formule 1.
In het Sportforum op Radio 1 zei Dekker vanmorgen dat we ook helemaal niet bang hoeven te zijn dat wij als Nederlanders zijnde Max' prestaties en talent overschatten. "Ik heb gekeken hoe er in andere landen wordt gereageerd. In Brazilië noemen ze Verstappen een reïncarnatie van Ayrton Senna of een Senna 2.0. Dan weet je dat er iets bijzonders is gebeurd," legt hij uit.
Het talent van de jonge Nederlander is dus overduidelijk aanwezig. Het enige waar het hem nu nog even aan ontbreekt is een échte klasbak van een auto. Natuurlijk is zijn Red Bull Racing wagen, met Renault motor, al geweldig, maar het verschil met Mercedes is nog altijd duidelijk zichtbaar. Volgens Dekker komt daar in het nieuwe seizoen snel verandering in:

"Het mooie van Formule 1 is een team domineert en dat kan een paar jaar duren, maar ooit houdt dat op. Dat moment komt. Niemand blijft eindeloos aan de top. En dat geldt ook voor Mercedes. Als op een bepaald moment... je weet, die en die meneer op die en die plek is fantastisch... het is net voetbal. Als je de beste spits van de Eredivisie bent dan gaat iemand anders proberen je daar weg te krijgen en dat is bij coureurs in de Formule 1 ook zo, maar óók bij die tientallen mensen achter de coureur."

Met andere woorden, Red Bull Racing gaat gewoon de beste mensen binnenhalen... en misschien heeft het team dat zelfs al gedaan:

"Als je ziet waar Red Bull Racing vandaan komt, dat was aan het begin van dit jaar, vergeet het niet, een middenmoter. Inmiddels zijn ze Ferrari al voorbij."

Dat klopt, en daar komt nog eens bij dat je het verschil met Mercedes elke race kleiner ziet worden. Zoals Dekker het verwoordt:

"Als die lijn omhoog gaat en hij gaat volgend jaar verder omhoog, dan staan ze [red.: de coureurs van Red Bull] niet meer op plek drie en vier, maar dan wordt het Verstappen versus Ricciardo. En dan praten we over heel andere dingen."

Zie jij de toekomst net zo positief in als commentator Dekker? Of denk jij dat het verschil met Mercedes volgend jaar wel degelijk nog te groot is? En kunnen we Nico Rosberg en met name Lewis Hamilton zomaar even afschrijven als hun bolide van Mercedes net zo snel is als Red Bull of zelfs een klein beetje langzamer? Ik ben niet zo'n fan van Rosberg, maar Hamilton is ongetwijfeld gewoon ook echt één van de beste coureurs in de Formule 1. Op de één of andere manier denk ik niet dat hij zich zomaar van het podium laat verdringen, ook niet als Red Bull echt met Mercedes kan concurreren.
Maar goed, het is natuurlijk wel degelijk geweldig dat we met zijn allen echt positief zijn over Max en zijn kansen op een wereldkampioenschap. Als Nederlandse Formule 1 fans hebben we dit nog nooit meegemaakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten