snapshot3

Gewelddadige Pietenhater Jerry Afriyie vindt het raar dat de AIVD hem in de gaten houdt

Geen categorienov 18 2016, 9:29
De AIVD houdt de agressieve anti-Zwarte Piet-beweging in de gaten en dat is maar goed ook.
Sommige mensen zullen het nooit snappen. Anti-Zwarte Piet-activist Jerry Afriyie is daar één van. De leider van actiegroep "Kick Out Zwarte Piet" is één van de meest "prominente" Pietenhaters van Nederland, en is meermaals in opspraak gekomen door zijn gewelddadige confrontaties met de politie tijdens demonstraties. Afgelopen weekend was het wéér raak met Afriyie en consorten. De activisten hadden aangekondigd te zullen demonstreren in Maassluis, maar namen in plaats daarvan bussen naar Rotterdam. Een bewuste misleidingspoging dus, om de politie in Maassluis te omzeilen en de openbare orde in Rotterdam te kunnen verstoren.
Drie keer raden wat er gebeurt als je ergens illegaal gaat demonstreren terwijl je groepering bekend staat om het overtreden van de wet. Juist ja, dan word je aangehouden door de politie. Dat is dan ook precies wat er met de buslading anti-Piet-activisten gebeurde, inclusief Afriyie. Eind goed, al goed, zou je zeggen. Maar de linkse partijen PvdA, SP en D66 en het islamitische NIDA vonden het nodig om een gemeenteraadsdebat aan te vragen over de kwestie.
Burgemeester Aboutaleb onthulde tijdens het debat dat de AIVD hem had gewaarschuwd dat de anti-Zwarte Piet-activisten niet op weg waren naar Maassluis, maar in plaats daarvan naar Rotterdam wilden komen. En dát schoot Jerry Afriyie volledig in het verkeerde keelgat. Op Facebook doet hij zijn beklag:
schermafbeelding-2016-11-18-om-09-23-28
Nee, idioot. Je wordt niet in de gaten gehouden door de AIVD omdat je een "inclusief Sinterklaasfeest" wilt, maar omdat je keer op keer de gewelddadige confrontatie opzoekt met de politie, illegale demonstraties houdt en de openbare orde wilt verstoren. De AIVD kan prima zelf prioriteiten stellen: als de inlichtingendienst Afriyie gevaarlijk genoeg acht om in de gaten te houden, zal daar vast wel een goede reden voor zijn. Maar Afriyie speelt de vermoorde onschuld en doet net alsof hij vanwege zijn politieke mening in de gaten wordt gehouden. Onzin!
Je mag in dit land vinden dat Zwarte Piet moet worden afgeschaft. Ik ben het daar absoluut niet mee eens, maar iedereen heeft recht op die mening. Waar men géén recht op heeft, is om die mening op illegale wijze te uiten bij onaangekondigde demonstraties, en daarbij gewelddadig de confrontatie te zoeken met politie. Zo simpel is het. Het is dan ook uitstekend dat radicale figuren zoals Afriyie door de AIVD in de gaten worden gehouden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten