Sylvana, kijk je mee? Geweldige wijkagent maakt clip over etnisch profileren: "niet alles is racisme"

Geen categorienov 04 2016, 9:23
Wat is de grens tussen het gericht opsporen van criminelen, en discriminatie? Deze Utrechtse wijkagent heeft een fantastisch nummer opgenomen over zijn werk en etnisch profileren.
De laatste tijd is er veel ophef over de politie. Agenten zouden zich op grote schaal schuldig maken aan etnisch profileren, wat neer zou komen op het discrimineren van allochtonen. Op zich is dat een terechte discussie: aan de ene kant is het simpelweg een feit dat bijvoorbeeld Marokkaanse jongeren oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit. Is het dan gek dat een agent hen eerder staande houdt? Aan de andere kant kan het natuurlijk niet zo zijn dat een Marokkaanse Nederlander die zich altijd keurig aan de wet houdt, elke week wel met de politie te maken krijgt – puur vanwege zijn uiterlijk.
Helaas wordt deze terechte discussie al snel gekaapt door types als Sylvana Simons van DENK, die graag de hele politie in een kwaad daglicht willen stellen. In plaats van te helpen de politie beter te maken, zet Sylvana alle agenten weg als keiharde racisten. En dat is volkomen onterecht, bewijst wijkagent Dwight van van de Vijver. Hij heeft een clip opgenomen over etnisch profileren waarin hij haarfijn uitlegt hoe de vork in de steel zit.
[video width="1280" height="720" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/11/RTV-Utrecht-Wijkagent-maakt-clip-over-etnisch-profileren_1165816593454220.mp4"][/video]
Discrimineren kan niet, aldus wijkagent Dwight, maar hij spreekt ook over het fenomeen dat criminele jongens dankzij lage straffen veel te snel weer op straat rondrijden in hun dikke auto's. En over de moeder die niet wil geloven dat haar zoon een crimineel is, en het wijt aan racisme bij de politie dat hij is opgepakt. Kernboodschap? Etnisch profileren kan niet, maar de politie is geen racistische organisatie.
schermafbeelding-2016-11-04-om-09-00-42
Kijk vooral de clip, want Dwight legt het zelf het beste uit. Van dit soort wijkagenten zouden er meer moeten zijn!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten