Goed nieuws voor Gouda: er komt geen asielzoekerscentrum. De linkse partijen zijn echter bedroefd…

Inwoners van Gouda kunnen opgelucht ademhalen.

Onder druk van massa-immigratie is Gouda één van de gevaarlijkste steden van Nederland geworden, maar als het aan diverse politici ligt wordt het allemaal nog een beetje erger. In de oude Prins Willem Alexander-kazerne zou eerst een megamoskee komen, maar door druk van inwoners van Gouda werd dat plan van tafel geveegd. Later werd door de geniepige gemeenteraad echter besloten dat er een asielzoekerscentrum gevestigd worden. Buurtbewoners vonden dit een “terugpakactie” en waren dan ook zeer in hun wiek geschoten.

Het lijkt er echter nu eindelijk op dat ze zich definitief geen zorgen meer hoeven maken: dankzij de vallende cijfers met betrekking tot de instroom van asielzoekers in Nederland is de vraag naar meer opvangruimte weggevallen. Daardoor is het belang bij een nieuw asielzoekerscentrum in Gouda vervallen, waardoor de plannen om de voormalige kazerne om te bouwen tot een vluchtelingenopvang geschrapt zijn:

“Er komt geen asielzoekerscentrum in de PWA-kazerne in Gouda. Het COA heeft aan de gemeente Gouda laten weten geen toestemming te krijgen om het azc in Gouda door te zetten. Door de afgenomen toestroom van vluchtelingen naar Nederland zijn er voldoende goede opvanglocaties beschikbaar.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) verwacht met de huidige opvang in ieder geval tot eind 2017 voldoende capaciteit te hebben. ,,De gemeente beseft dat de komst van een azc naar Gouda veel heeft losgemaakt in onze samenleving. Zowel positief als negatief”, aldus de gemeente in een brief. “

Voor inwoners van Gouda is dat natuurlijk goed nieuws, maar linkse partijen zouden linkse partijen niet zijn als ze de brief van het COA zouden interpreteren als een gigantische teleurstelling. Ze betreuren het besluit en hadden nog zó gehoopt op zoveel leuke asielzoekers:

,,Het is balen dat het azc er niet komt”, zegt fractievoorzitter Michel Klijmij van GroenLinks in Gouda. ,,Als stad zijn we hier een jaar mee bezig geweest en er is veel tijd in gestoken. Dan is dit zuur.”

Ben je dan wereldvreemd? Ja, dan ben je dus behoorlijk wereldvreemd. Gelukkig zal ondanks al het geweegklaag van GroenLinks het plan niet meer aangepast worden: de inwoners van Gouda kunnen dus tevreden zijn. Behalve misschien de GroenLinks-stemmers, maar ach: hoe ontevredener zij zijn, hoe beter het gaat met Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Ni28

  Een hersenscan voor de linkse koppen is sterk aanbevolen.

 2. sadeyes

  weer geen extra kiezers voor links. Jammer toch

 3. Peter Selie

  Alles wat deze crypto-communistische rooie socialistische rotzakken aanraken verandert geheid in een neerwaartse spiraal van criminaliteit, verarming, verloedering en aantasting van “onze” normen en waarden.

  Socialisme doodt meer baby’s dan oorlog.
  In een vergelijking tussen oa Venezuela en Syrië laat Chelsea Follet in FEE zien dat de baby sterfte in Venezuela hoger is geworden dan in Syrie!. Socialisme is killing

  Gelukkig is de babysterfte in de hele wereld nog steeds dalend, maar een goede les is dit wel.

  Het wordt nog duidelijker wanneer de schrijfster Venezuela met Chili vergelijkt. Venezuela had totdat Chavez begon een lagere babysterfte dan Chili. Je kunt er blijkbaar de socialistische klok op gelijk zetten.

  Sterker, we zien veel minder baby sterfte afname dan voorheen en later, onder het bewind van de marxist Allende in Chili!
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2016/11/socialisme-doodt-meer-babys-dan-oorlog/

 4. Peter Selie

  Socialisten kunnen alles, zelfs een onruïneerbare miljardenbusiness ruïneren

  Door Xavier Everaert

  Rating-agentschap S&P heeft de kredietwaardigheid van het Venezolaanse staatsoliebedrijf PDVSA verlaagt van CC (zeer slecht) naar SD (selectieve default). Die beslissing komt er nadat PDVSA maandag een bond swap heeft uitgevoerd, zodat het 2.8 miljard USD aan opeisbare schulden kan doorschuiven naar 2020.

  Concreet betekent zo’n swap dat investeerders die de bonds in portefeuille hadden met lichte dwang werden overtuigd om ze niet op te eisen tot 2020. In mensentaal: men kan de bonnetjes beter opstoken deze winter.

  Daarmee beschouwt S&P PVDSA, een bedrijf dat zowat de grootste en meest waardevolle olievoorraden ter wereld in portefeuille heeft, als een technisch failliet bedrijf. Niemand gelooft nog dat het bedrijf haar schulden ook effectief zal terugbetalen, zelfs niet in 2020. Sterker nog: men gelooft niet dat PVDSA 2020 überhaupt nog haalt.

  Die zet is niet onlogisch: de aandeelhouders en investeerders moeten nu verliezen incasseren om het bedrijf op zeer korte termijn recht te houden, maar dit hypothekeert elke toekomstige strategie om nieuwe investeerders het hof te maken.

  Gezien de aanhoudende lage olieprijzen en de economische en institutionele crisis in Venezuela ziet het er niet naar uit dat PVDSA daar nog veel aan kan veranderen

  Het arbeidersparadijs Venezuela, één van ’s werelds rijkste landen wat betreft grondstoffen, loopt op haar laatste benen. Inflatie grijpt op zich heen, en schrijnende schaarste houdt het land in een wurggreep. Als president Maduro een nakende vertrouwensstemming niet wint; dreigt een staatsgreep. Alleen weten we niet precies door wie. Maduro wil de macht niet afstaan aan zijn vice-president.

  Zelfs als Maduro zou verdwijnen en het land zou liberaliseren (het eerste is waarschijnlijk, het tweede een stuk minder) dan nog zou vers kapitaal en hersteld vertrouwen het vertrouwen in het bedrijf niet kunnen herstellen. PVDSA heeft een bodemprijs per vat olie van 80 dollar nodig om break-even te draaien, en die prijs zit er de komende jaren niet in.

  Bijkomend: hoewel de bonds in dollars zijn gedenomineerd, ziet her er wel naar uit dat de rechters in Caracas PVDSA de toestemming zullen geven om ze uit te betalen in de (bijna waardeloze) Venezolaanse bolivar. Om dat te bewerkstelligen zullen de geldpersen in Caracas overuren moeten draaien. De hyperinflatie die daar het gevolg van zal zijn zal de staat en PVDSA toelaten hun schulden verder te monetariseren, het zal noodgedwongen leiden tot een default van Venezuela. En dan is alles mogelijk.

  Dit bewijst nogmaals hoe gevaarlijk het spel van de petrodollar in werkelijkheid is.

  Bron
  Financial Times, Business Insider, Reuters, Wall Street Journal, Sputnik

  1. Nog1

   @ Peter

   Wat een onzinartikel. Ik lees ‘Die zet is niet onlogisch: de aandeelhouders en investeerders moeten…’

   Er is sinds oprichting in 1976 maar 1 aandeelhouder, en dat is de staat.

   De ‘schuld’ van het bedrijf gaat om de eenzijdige nationalisatie van activiteiten van mn Exxon en niet om ‘investeerders’. Dat bedrijft wenst daar 12 miljard voor hebben, Venezuela heeft niets betaald (en is ook niet echt van plan 12 miljard te betalen.)

  1. Wachteres

   Hetzelfd geldt voor Zweden, Toets. Zeker al 55 no-go areas in dat kleine landje. De politie komt daar alleen met particuliere auto’s, anders worden zij beschoten.

   Dan schiet je toch terug, zou je denken,. Maar dat mag natuurlijk niet.

   In Frankrijk meer dan 750 stedelijke gebieden waar de sharia het voor het zeggen heeft.

   Noch de politieke elite, noch haar aanhang maken zich daar druk om.

   Als hun mooie multicultidroom maar heel blijft. De werkelijkheid mag wel in de vernieling gaan.

   We kunnen wachten op de tijd dat IS en aanhang zich gaan manifesteren.

   In Duitsland maken hoog-opgeleide ouderen al dat ze wegkomen, net als in Zweden, waar zelfs veel gezinnen emigreren.

   Enfin, ervoor in de plaats komen niet-opgeleide Afrikanen met voormiddeleeuwse opvattingen. Goed voor de economie, toch?

   1. Floris

    @ Wachteres:

    Ze kunnen het niet meer verhullen. Ze hebben geen argumenten meer. Zie het dagelijkse geploeter hier van Beukman & Co. Europa is aan het wakker worden.

    Dan kunnen er uiteindelijk 3 dingen gebeuren.

    1) Politiek correct wordt weggestemd en de aan hen verbonden instituties worden opgedoekt.

    2) Er komt een revolutie doorheen gans Europa.

    3) Links gooit het masker af en voert de dictatuur in.

 5. Wim

  Links vreet altijd van wat rechts heeft opgebouwd.

 6. Sniper666

  Trouwens, Nederland is behoorlijk vol met 17 miljoen inwoners op zo’n klein stukkie land. We zitten met 408 inwoners per vierkante kilometer (2015). Het is eigenlijk wel genoeg zo. Afgezien van wat eilanden en stadsstaten het hoogste getal in de EU. Laten andere landen met meer ruimte nu maar eens een tandje bij zetten. VOL = VOL

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.