Held Max Verstappen heeft plannen klaarliggen: na slotrace volgende week vierde worden in klassement

Geen categorienov 19 2016, 11:00
Deze jongen is wereldklasse, echt.
Nog nauwelijks bekomen van zijn geweldige avontuur van afgelopen week, waarbij Max Verstappen vanaf de zestiende plek uiteindelijk nog derde wist te worden, heeft de jeugdige coureur zijn bakens alweer verzet: volgende week wordt in Abu Dhabi de slotrace van het Formule 1-seizoen van 2016 gereden. Daarbij wil Max nog één keer knallen, om een plaats te stijgen op het eindklassement van dit jaar:

"De negentienjarige Limburger passeerde met zijn sensationele derde plek in de Grand Prix van Brazilië de Fin Kimi Räikkönen (Ferrari) in de stand en jaagt nu op Sebastian Vettel, ook van Ferrari. Het verschil tussen Verstappen en de Duitse viervoudig wereldkampioen bedraagt slechts vijf punten."

Voor Max is het persoonlijk, want nu nog op de vierde plek staat dus Sebastian Vettel. En die vermadelijde Ferrari-coureur Sebastian Vettel is het hele seizoen lang al een kwelgeest geweest voor de Red Bull-rijder uit Nederland. Hij heeft hem van het podium weten te houden in Mexico, en doet in interviews z'n best om de 19-jarige held zoveel als hij maar kan omlaag te halen.
Een podiumpositie in de race op het Yas Marina-circuit in de Emiraten waardoor Vettel wegzakt naar plek vijf zou een geweldige trap na zijn voor de man die afgelopen jaar meer bezig leek met het kleineren van Max Verstappen dan met het rijden van zoveel mogelijk goede races.
Hoe dan ook: de race wordt zondag over een week gereden, en wij hebben alle vertrouwen in onze Max. Hup Max! Vol gas voor die vierde plek, en dan volgend jaar strijden om het wereldkampioenschap. Want dat zou pas echt gaaf zijn!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten