Hoera! Nederland en België investeren eindelijk in marine: vier fregatten en twaalf mijnenjagers komen erbij

Geen categorienov 14 2016, 12:00
Het kabinet Rutte II heeft er alles aan gedaan om de krijgsmacht te ontmantelen, maar in de nadagen van dit nachtmerriekabinet doen Rutte en co. zowaar iets goed.
Volgens Belgische media gaan Nederland en België samen vier nieuwe fregatten en maar liefst twaalf mijnenjagers kopen. Aan het einde van de maand zullen de kabinetten van de twee landen een overeenkomst daartoe tekenen.
Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Defensie geeft toe dat men bezig is met dit plan, hoewel het nog wel een eerste schatting is. "Maar het ligt wel voor de hand om het zo te doen," aldus de woordvoerder.
De reden dat de fregatten en mijnenjagers gekocht worden is dat onze schepen in de periode 2020-2024 vervangen moeten worden. Ongelooflijk genoeg heeft het kabinet dus besloten om dat nog te doen ook. En ja, dat is tegenwoordig inderdaad nauwelijks te bevatten. Vanaf de eerste dag dat dit kabinet aantrad is de krijgsmacht namelijk ontmanteld.
Natuurlijk is het nog te vroeg om een feestje te vieren. Ze moeten het contract eerst maar tekenen en vervolgens bewijzen dat ze het serieus menen; voor je het weet cancelt een volgend kabinet het. En nee, dat is niet ondenkbaar als de linkse partijen het voor het zeggen krijgen in Nederland. Die zijn wat de krijgsmacht betreft buitengewoon onbetrouwbaar. Het ene moment hoeven soldaten zich nergens zorgen over te maken, de volgende dag horen ze dat er een herorganisatie zal plaatsvinden. Zo rolt links al decennia.
Maar goed, dit is zowaar een keer een heuglijke ontwikkeling. De bescherming van het land is dé voornaamste taak van de staat. Als het kabinet die verantwoordelijkheid niet serieus neemt heeft het kabinet geen bestaansrecht meer. De reden dat wij ooit overheden creëerden is immers om ons lijf, ons goed, en onze vrijheid effectief te kunnen beschermen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten