Hoera! Nederland en België investeren eindelijk in marine: vier fregatten en twaalf mijnenjagers komen erbij

Het kabinet Rutte II heeft er alles aan gedaan om de krijgsmacht te ontmantelen, maar in de nadagen van dit nachtmerriekabinet doen Rutte en co. zowaar iets goed.

Volgens Belgische media gaan Nederland en België samen vier nieuwe fregatten en maar liefst twaalf mijnenjagers kopen. Aan het einde van de maand zullen de kabinetten van de twee landen een overeenkomst daartoe tekenen.

Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Defensie geeft toe dat men bezig is met dit plan, hoewel het nog wel een eerste schatting is. “Maar het ligt wel voor de hand om het zo te doen,” aldus de woordvoerder.

De reden dat de fregatten en mijnenjagers gekocht worden is dat onze schepen in de periode 2020-2024 vervangen moeten worden. Ongelooflijk genoeg heeft het kabinet dus besloten om dat nog te doen ook. En ja, dat is tegenwoordig inderdaad nauwelijks te bevatten. Vanaf de eerste dag dat dit kabinet aantrad is de krijgsmacht namelijk ontmanteld.

Natuurlijk is het nog te vroeg om een feestje te vieren. Ze moeten het contract eerst maar tekenen en vervolgens bewijzen dat ze het serieus menen; voor je het weet cancelt een volgend kabinet het. En nee, dat is niet ondenkbaar als de linkse partijen het voor het zeggen krijgen in Nederland. Die zijn wat de krijgsmacht betreft buitengewoon onbetrouwbaar. Het ene moment hoeven soldaten zich nergens zorgen over te maken, de volgende dag horen ze dat er een herorganisatie zal plaatsvinden. Zo rolt links al decennia.

Maar goed, dit is zowaar een keer een heuglijke ontwikkeling. De bescherming van het land is dé voornaamste taak van de staat. Als het kabinet die verantwoordelijkheid niet serieus neemt heeft het kabinet geen bestaansrecht meer. De reden dat wij ooit overheden creëerden is immers om ons lijf, ons goed, en onze vrijheid effectief te kunnen beschermen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. zomaar

  tja als je overal en met iedereen ruzie zoekt , en je grotere broer laat het afweten om voor jou te vechten , moet jezelf op een vechtsport !.

  bijna elke Europese samenleving zal het gaan merken !! in de begrotingen moet meer ruimte gemaakt worden voor defensie , veel meer !!.

  en ocharm de bevolking zal het moeten ophoesten , de linkse elite willen niks afdoen van het verbrassen van ons geld , voor ontwikkelingshulp ect, ect .

  daar gaan de subsidie regelingen voor onze Jannen modaal!, en de zorg voor oudjes en hulpbehoevenden.

 2. Gustaafff

  Lees vandaag nog het verkiezingsprogramma van de AKP… ik bedoel DENK. zij willen ons leger afschaffen!

 3. van Urk

  Het gaat om de oude paar overgebleven M-Fregatten van de Karel Doorman klasse en mijnenvegers van de Alkmaar klasse die vanaf de begin jaren 80 en 90 in dienst zijn. De fregat die daarboven op de foto is afgebeeld valt onder de moderne zeven provincien klasse waarvan er vier van gebouwd zijn en nog een tijdje in dienst zullen blijven. Deze schepen beschikken over een ultra sterke SMART-L radar met een bereik van 200 mijl en dus in staat is om ballistische raketten boven de aarde waar te nemen.

 4. Sniper666

  Ja ja Trumpie zegt dat elk NAVO land die 2% uit moet geven aan defensie en niet minder. Het helpt meteen zie ik.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.