IJdeltuit Timmermans neemt beschuldigende woorden over Gülen maar weer terug

Eerder vandaag dacht eurocommisaris Timmermans dat het wel verstandig was om Sultan Erdogan een handje te helpen in zijn kruistocht tegen de verbannen geestelijke Fethullah Gülen. Nou ja, toch maar niet.

De ijdelheid van Frans Timmermans kent geen enkele grens, en zelfs de veiligheidssituatie in andere landen wordt ondergeschikt gemaakt aan het gigantische ego van de eurocommisaris die zichzelf ook heeft benoemd tot expert op het terrein van alles, waaronder dus de binnenlandse veiligheid in Turkije.

Want ondanks dat er nog geen afgerond onderzoek klaarligt, wist Timmermans vanochtend al te melden wie er achter de coup van afgelopen juli zaten: Gülen-aanhangers. Kennen wij die naam niet ergens van? Ja precies, die kennen we, want deze groep mensen was ook de door Erdogan aangewezen zondebok. Timmermans had de Turkse autocraat dus (bedoeld of onbedoeld) van nieuwe munitie voorzien om hem zijn kruistocht voort te zetten tegen iedereen die ooit ook maar een foldertje van de Gülenisten in ontvangst heeft genomen.

En waarom? Omdat Timmermans wilde pochen met zijn kennis. Kijk eens wat ik allemaal weet! Ik weet meer dan jullie!

Maar dit keer werd het zelfs de Europese Commissie iets te gortig, en werd de Nederlandse eurocommissaris op de vingers getikt. Hij moest z’n woorden dan ook weer grotendeels inslikken:

“Minder dan een etmaal na publicatie slikt vicevoorzitter Frans Timmermans van de Europese Commissie zijn geruchtmakende uitspraken over betrokkenheid van de Gülenbeweging bij de mislukte Turkijecoup half juli alweer in. Hij heeft het niet langer over ‘de beweging’ die betrokken zou zijn, maar over ‘sommige leden van de beweging’.

Timmermans spreekt ook niet langer over een ‘Amerikaans onderzoek’ dat zijn bewering zou staven, maar over ‘indicaties uit de vele contacten die ik heb’. “

Oké, is dat ook weer opgehelderd. En Frans: wanneer ga je nu eens leren dat jouw ijdele gedrag zeer serieuze gevolgen kan hebben voor mensen in de wereld? Uiteindelijk zijn er natuurlijk zaken die veel belangrijker zijn dan dat eeuwige oppoetsen van het ego van de heer F. Timmermans uit Heerlen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Harrie T.

  Het is inderdaad een ijdeltuit. Rare flapuit.

 2. Ni28

  Zielenpoot Timmermans neemt het voor de Turken op. Niet te geloven, hij lijkt Ozturk wel. Liever eigen mensen zwartmaken dan een dictator. Over zwartmaken gesproken, lees even dit:
  http://media.tpo.nl/2016/11/16/website-verbindende-npo-vergelijkt-hoofdredacteur-tpo-grand-wizard-ku-klux-klan/?utm_source=traqli&utm_medium=email&utm_campaign=91
  Leuk voor onze linkse haters hier.

 3. Wachteres

  http://nos.nl/artikel/2143424-timmermans-blijft-bij-beschuldiging-aan-adres-gulenbeweging.html

  Timmermans blijft bij beschuldiging aan adres Gülenbeweging
  Vandaag, 15:25
  Binnenland, Buitenland
  EPA

  Eurocommissaris Timmermans houdt vol dat er aanwijzingen zijn voor betrokkenheid van de Gülenbeweging bij de mislukte coup in Turkije. Op een persconferentie in Brussel vroeg een journalist hem naar wat hij gisteren bedoelde in een interview in het Belgische weekblad Knack.

  “Ik heb alleen gezegd dat ik in mijn vele, vele contacten de afgelopen maanden heb gehoord dat er indicaties zijn voor de betrokkenheid van sommige personen van de Gülenbeweging bij de coup in Turkije”, zei Timmermans. “Ik heb alleen gesproken over indicaties, niets meer, niets minder.”

  “De zaak ligt gevoelig”, zegt Saniye Calkin van de Hizmetbeweging. “Wij hebben de afgelopen maanden ervaren hoe het voelt als je bedreigd en beledigd wordt vanuit Turkije. Juist daarom moet er worden gepraat en gehandeld op basis van feiten. Dit is geen onderwerp voor een politicus, dit moet je helemaal aan de rechtsstaat overlaten.”

  Het lijkt erop dat Timmerfrans toch weer is teruggekrabbeld. Waarschijnlijk begrijpt hij niet dat een politticus over zo’n precair onderwerp beter zijn mond open kan doen als wat hij wil zeggen op feiten is gebaseerd.

  1. Wachteres

   Laatste alinea natuurlijk: politicus

 4. Gustaafff

  Het ironische is dat Timmermans zichzelf compleet belachelijk maakt.

 5. denktenk

  Dat was een beetje dom…………….Dit heb ik toch ergens al een keer gehoord ?

 6. zomaar

  hier en heel Europa schijt heel de politiek bagger , uit angst dat die stroom gelukszoekers weer op gang gaat komen !.

  hoe willen al die Europese en Nederlandse partijen dat aan hun stemmers verkopen , op het moment dat er gestemd moet gaan worden ?, dus houden zij Erdogan te vrind met miljarden en slijmen .

 7. Sniper666

  Waar bemoeit Franske zich toch mee?

 8. Bes Tolen

  Onhandig die Timmermans. Hij kan voor een deel (en dat is lang niet alles) best gelijk hebben maar om nu een harde positie in te nemen in het onduidelijke machtsspel daar in Turkije gaat te enen male te ver. Tenminste voor een diplomaat want die moet meestal zijn kruit lang droog houden. Ondertussen bewijzen de EU commissarissen keer op keer dat ze te weinig denkkracht en inlevingsvermogen hebben om hun positie waar te maken. Ook dringt zich de gedachte op dat Turkije wordt gesublimeerd en daar lijkt nu de laatste tijd minder reden voor te zijn. Gesublimeerd waarom? Omdat de EU leiding zo voor lidmaatschap van de EU is? Daar moeten we dan wel helemaal van af.

  1. Antidotum

   @ Bes Tolen

   Gesublimeerd?
   Ja haha, naar het ottomaanse rijk 2.0 bedoelt u.
   Nee, m.i. Heeft Erdogan de kemalisten aangepakt.
   Seculieren (aanhangers van Ata Turk) kun je dan niet gebruiken.

 9. J.C.

  Smijt Frans Timmermans hier een stuk rood vlees in de arena? En Mark Rutte laat hem er gewoon mee wegkomen? Maakt beiden ongeloofwaardig.

  Straks veroorlooft iemand van DENK zich nog om zonder enige terughoudendheid aan een parlementariër van een andere partij te vragen: WIE BEN JIJ OM AAN MIJ DE LOYALITEITSVRAAG TE STELLEN? Oh wacht………… En geen hysterisch huilende D66, PvdA, VVD, CDA, SP, CU, SGP en GL aan de interruptiemicrofoon om te klagen over de toon van DENK. Opmerkelijk!

 10. Wachteres

  http://www.briefjevanjan.nl/aan-frans-erdoganboy-timmermans/

  Aan Frans Timmermans
  Posted on 16 november 2016 by Jan Dijkgraaf

  Meneer Timmermans,

  “Ik begrijp dat de visumvrijstelling voor die 80 miljoen Turken er doorheen gejast moet worden bij de leiders van de EU-landen?

  Anders is niet te verklaren dat u in een interview met het Vlaamse blad Knack beweerde dat er steeds meer bewijs is dat de Gülen-beweging achter de mislukte staatsgreep in Turkije zit.

  De pest, meneer Timmermans, is dat niemand u meer gelooft. Eerst dat pathetische trouwringen-verhaal bij de Verenigde Naties over de aanslag op de MH17 (door de Russen!). Toen die mondkapjes-blunder bij Jeroen Pauw over de aanslag op de MH17 (door Poetin zelf!). Tussendoor al die verheven In Memoriams op Facebook voor iedereen met een grote schare fans die overleed (de lange arm van Putin!).

  En nu willen de mensen bewijzen van u. Bronnen.

  In het geval van de Gülen-beweging komt u niet verder dan “Amerikaans onderzoek”. Noch u, noch uw woordvoerder, noch iemand anders kan vervolgens duidelijk maken over welk onderzoek het gaat.

  “Ik sprak slechts over indicaties die ik heb gehoord in de vele contacten die ik heb”.

  Godskolere, man. Leert u het dan nooit af”`?

  Ik ben bang dat Jan Dijkgraaf de waarheid en niets dan de waarheid spreekt.

 11. Wachteres

  Oeps! Timmerfrans wordt op het matje geroepen.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2016/11/16/uitspraken-timmermans-kwamen-heel-hard-aan-5320748-a1532091

  Het Europees Parlement roept Frans Timmermans op het matje. Aanleiding is de uitspraak van de tweede man van de Europese Commissie dat aanhangers van de geestelijke Fethullah Gülen mogelijk een rol hebben gespeeld in de recente couppoging in Turkije – iets wat al veel langer door de Turkse president Erdogan wordt beweerd.

 12. Frulen

  Ja, je kunt het een ijdeltuit noemen. Ik noem het een narcist met een psychopathische persoonlijkheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.