Is de kogel door de kerk? Meerderheid Nederlanders denkt dat Geert Wilders de Kamerverkiezingen gaat winnen

Wie zegeviert er straks op 15 maart 2017? Nederland denkt het antwoord alvast te weten, ook al duurt het nog ruim drieënhalve maand voordat het zover is.

Wordt Geert Wilders op de slippen van Donald Trump straks het Torentje binnengedragen? Het zou zomaar eens kunnen, getuigt in ieder geval Maurice de Honds zetelpeiling van deze week. De PVV steeg daar vandaag met drie zetels, om inmiddels een behoorlijk afgetekende voorsprong op de VVD te vertonen – het gat tussen de twee partijen is inmiddels gegroeid acht zetels.

Gaat iemand de PVV nog inhalen voor we naar de stembus mogen op 15 maart? Onwaarschijnlijk, denkt in ieder geval een meerderheid van alle Nederlanders:

pvv-de-grootste-27-11-2016

Maar liefst 56% ziet het namelijk wel gebeuren, waaronder een meerderheid van PVV-, VVD- en 50PLUS-kiezers. Ook CDA’ers en SP’ers neigen sterk naar dat antwoord. De oorzaken dat de PVV de grootste partij kan worden zijn er velen: de vluchtelingencrisis, de voortkruipende machtsgreep van Brussel, politieke correctheid en botsende culturen.

Maar wat uit de peiling blijkt is dat de oorzaak van eeventuele PVV-overwinning óók gezocht moet worden in de gebrekkige kwaliteit van de andere partijen in de Tweede Kamer. 73% van de Nederlandse kiezers is het namelijk eens met de stelling dat de onverstandige wijze waarop partijen van VVD tot PvdA, tot CDA, tot D66 en tot en met GroenLinks omgaan met het fenomeen-Wilders.

Bij die partijen zal toch echt een knop om moeten als nog kans willen maken deze verkiezingen te winnen. En anders riskeren ze een zelfde scenario als bij de Amerikaanse verkiezingen van afgelopen maand; de Democraten hadden Trump ernstig onderschat en dachten zelfs met de gemankeerde kandidaat Hillary Clinton nog wel te kunnen winnen. Hun eigen laatdunkendheid over Trump werd vervolgens hun ondergang.

Dat staat nu ook in Nederland te gebeuren. Mits de overige partijen niet stoppen met het geringschatten van Geert Wilders, de PVV, en het politieke platform dat door deze politicus en deze partij vertegenwoordigd wordt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Gilbert

  Door bij Europa te gaan is alles kapot aan het gaan voor de gewone mens maar niet voor de rijke die profiteren er van en draaien ons een rad voor de ogen .

 2. Wachteres

  http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3005041/2016/11/26/Dewinter-na-trouwstoet-met-dure-bolides-Marokkanen-en-niet-het-stadsbestuur-de-baas-in-Antwerpen.dhtml

  “Marokkanen en niet het stadsbestuur de baas in Antwerpen”

  Iedereen met een beetje gezond verstand kan de symbolische betekenis van dit Marokkanengedrag interpreteren. En dan is dit nog tamelijk ‘onschuldig’.

  Alheiowel, zowel de bruidegom als de bruid hebben crimineeltjes in de nabije familie.

  Het gaat niet om Geert Wilders en de PVV. Het gaat om onze vrije westerse samenleving, die dankzij de EU bewust de vernieling in wordt gejaagd.

  Als we dit nog veel langer toelaten dan zakken we als maatschappij af naar de voormiddeleeuwen.

  Helaas is er tot nu toe maar één partij die dit gevaar wil inzien. Natuurlijk zien de andere partijen het ook wel – zo achterlijk zijn ze niet – maar bij hen spelen meerdere belangen een grotere rol.

 3. Lex

  Wat een prachtige zondag, ik zit achter mijn computer heerlijk te genieten van het schaarse zonnetje dat heerlijk in mijn gezicht schijnt, dit met een heerlijke kop koffie.

  En lees dat mijn favoriete politieke partij de PVV met maar liefst 3 zetels is gestegen.

  Wat een heerlijk begin van de zondag.

 4. sojoern

  Met gods hulp kan ik nog voor mijn dood de 2 de bevrijding van ons land meemaken , nu van een wereldwijde satanische terreur die vele malen groter is dan die van de Duitse inval in 40 tig , en vele malen erger dan de terreur van Hitler , Stalin Mao tsé Dong , of Pol Pot . Een terreur tegen de mensheid die het voornemen heeft om alles wat leeft en niet islam is volkomen uit moorden met een alles vernietigende genocide . In mei/ juni heb ik de bevrijding gevierd met de straatfeesten in Rotterdam zuid . Ik hoop oprecht met alle PVV stemmers nogmaals de bevrijding van ons land feestelijk te mogen vieren op dit vreselijke islam virus wat zijn intrede heeft kunnen doen met nota bene de hulp van de PVDA en daarna andere politieke partijen . DE PVDA heeft het verdag van Straatsburg op d.d 7 juni 1975 geratificeerd en daarmee de grenzen van Nederland open gezet voor de islam . Die moeten net zo als de zwarte jongens van Mussert ter verantwoording worden geroepen voor dit verraad .IK stem PVV onze laatste hoop op redding en andermaal onze vrijheid terug te krijgen

 5. nienke

  Het zou toch heerlijk zijn als dit echt ging gebeuren, Wilders de grootste, eindelijk gerechtigheid en worden al die leugenachtige met zichzelf ingenomen partijen eens goed afgestraft.
  Eerlijkheid duurt het langst werd mij altijd geleerd door mijn ouders.
  Het volk schijnt er nu toch echt genoeg van te krijgen hoe arrogant, kritiekloos,met zichzelf ingenomen partijen zich gedragen.
  De ellende en chaos die zij gecrieerd hebben door eindeloos maar migranten binnen te laten ten koste van het eigen volk die genadeloos wordt weggezet als RACISTEN gaat ze nu opbreken hoop ik.
  Constant plukken van de hard werkende burger om migranten die hier binnen komen rijkelijk te verwennen met huisvesting, ingericht en wel, werken is er niet bij, er is geen werk dus? blijvend uitkeringen trekken.
  Nu is het eindelijk de beurt aan aan al die partijen die de ned. samenleving en de democratie en de vrijheid van meningsuiting naar de kloten hebben geholpen eens een schop onder hun kont te geven, meer dan verdient.

  1. Eminem2

   Dat dacht ik 15 jaar geleden met de opkomst van Fortuyn ook. Heel even leek het alsof de kiezers de oud-partijen bij het oud vuil zouden zetten, maar dat is toen bruut de kop in gedrukt.

 6. nick

  Men komt er achter, vaak op onprettige wijze, wat er gaande is. Steeds meer ondervinden de mensen zelf of zien van dichtbij de resultaten van het huidige regeringsbeleid, hier en in de rest van de westerse wereld.

  Er is in ons land maar een partij die consequent en al zo’n 15 jaar dezelfde waarschuwingen en boodschap brengt. Ze krijgen nu zichtbaar en aantoonbaar overal gelijk in of hebben het al gekregen.
  Onomkeerbaar dat dus steeds meer nadenkende mensen zullen gaan kiezen voor een partij, die wel inziet en antwoorden heeft op deze zelfdestructie van land en cultuur door van de rest van de politiek.

  Tim, Het lijkt me ongepast om denigrerend te doen over dit wakker worden van de mensen. De mensen beginnen( eindelijk) door te krijgen dat zo ongeveer de laatse stohalm die politieke partijen zijn die wel oog hebben voor de noden van de mensen en de dreiging van de islam.
  De oude machtspartijen hebben de oogkleppen niet afgedaan en wordn nu afgestraft voor hun, feitelijk criminele, beleid. En dat is een goede en een niet te stoppen tendens.

  In ons land is onze laatste strohalm de PVV en je kan het slechter treffen. Niet al die splinterpartijtjes die meevaren met de PVV standpunten, maar deze partij, die al zo’n 15 jaar hetzelfde programme heeft en daardoor een enorme politieke ervaring, weet hoe de hazen lopen en waar Abraham de mosterd haalt!
  Dat zij een grote mond en voor tere zieltjes confronterend overkomen is juist datgene waardoor zij gehoord en en zien worden. De waarheid is vaak hard!

  De mensen, de bevolking, begint door te krijgen dat de elite partijen liegen en bedriegen, leugens vertellen over die PVV en deze wegzetten met valse beweringen die ver van de waarheid zijn. De PVV is niet racistisch en simpel, integendeel!

  Verdiep je eens in hun programma en zet die bevooroordelende bril eens af, luister eens niet naar de leugens en manipulaties van de elites. Wat je dan overhoud is een partij die er is voor mensen, alle mensen.
  De waarheid komt uiteindelijk altijd boven…

  http://www.ad.nl/nieuws/ik-stem-pvv-maar-loop-er-niet-mee-te-koop~af11437b/

 7. Wachteres

  http://biz.tpo.nl/2016/11/26/paniek-italianen-wisselen-massaal-euros-om-zwitsers-goud-italiaanse-banken-wankel/

  Paniek bij Italianen, wisselen massaal euro’s om voor Zwitsers goud, Italiaanse banken wankel
  Italiaans referendum 4 december betekent mogelijk Itexit uit EU

  Dan Frankrijk nog en Geert kan meteen aan de wederopbouw van ons land gaan werken.

  Zelfs ik ga dan remigreren.

 8. Wachteres

  http://www.express.co.uk/news/world/736818/Migrant-crisis-Angela-Merkel-deport-100-000-refugees-failed-asylum-seekers-Germany

  Regretting something, Angela? Germany’s Merkel announces plan to deport 100,000 migrants
  ANGELA MERKEL today announced plans to deport 100,000 migrants who arrived in Germany last year as she continues to backtrack on her controversial open door asylum policy.

  Heeft Angela spijt van haar “Wir schaffen das”? Nou, nee hoor, maar de verkiezingen zijn in aantocht en AfD dreigt groot te worden. Dan moet je wat.

  Na de verkiezingen zullen we te horen krijgen dat de betreffende landen weigeren de ‘vluchtelingen’ terug te nemen en dan hebben we ‘business as usual’, maar dan in het Duits.

  Niet voor niets heeft Timmerfrans gezegd dat er GEEN plan B is. De EU gaat gewoon door met het creëren van een wonderschone multiculturele samenleving.

  En mocht u het daar niet mee eens zijn, dan bent u een racist, een fascist of een nazi.

  De keuze is aan u! Alle drie kiezen mag ook.

 9. Ome Ga

  Er zijn nog andere redenen waarom PVV.

  O.a 0p 4 Dec referendum in Italia; dus ook Italexit!
  Weer een bewijs dat de faalEU moet stoppen, dus Geert krijgt weer gelijk als atijd. Alsmaar weer bevestigingen van de feitelijjke waarheid en transparante vrijheid versus Pinokkio opRotte!

  Ook in andere landen zorgen migranten voor steeds meer problemen. De asielzoeker die in juni een AZC in Düsseldorf in de brand stak, waarbij 26 mensen gewond raakten en voor ruim € 10 miljoen schade werd aangericht, is eindelijk gearresteerd. Zijn motief? Er stond tijdens de Ramadan ’s avonds niet genoeg Nutella op tafel.

  In het Franse Arzon (Morbihan) trokken woedende burgers naar een AZC voor minderjarigen, nadat een daar net aangekomen 16 jarige Soedanees, afkomstig uit het beruchte kamp in Calais, een 67 jarige vrouw had aangerand. ‘Uitzetten! Dit is ons thuis!’, schreeuwden de Fransen. ‘Collaborateurs!’ en ‘Politie medeplichtigen’ tegen de aanwezige agenten, en ‘politie en migranten staan aan dezelfde kant!’

  Twee weken geleden raakte ook Oostenrijk opnieuw in opspraak, toen een hogere rechtbank een 20 jarige Irakees die begin dit jaar in een zwembad een 10 jarig jongetje had verkracht, vrijsprak, omdat de man ‘niet geweten zou hebben dat het jongetje het niet zelf wilde’. De rechter ging mee met het argument van de advocaat van de moslim dat het jongetje ‘niet vaak genoeg ‘nee’ zou hebben gezegd’, ondanks het feit dat getuigen hem hadden horen schreeuwen en huilen van de pijn.

  En.zo.voort.

 10. CheikhRedo

  Ome ga, mag ik u erop wijzen dat als we het over incest of verkrachting van kinderen hebben veeeel meer voorkomt bij de nederlanders dan bij de allochtonen.ga alle kranten koppen van de afgelopen jaren maar eens terug lezen. Er zijn weinig gevallen bekend van incest bij de moslims.alhtans veel minder! Dutroux, het beest van amstetten, kinderporno netwerken, badmeesters en hockey coaches om maar enkel bekende voorbeeldenj te noemen en oh ja, was Robert M, onze creche medewerker niet een blanke europeaan?

  1. zomaar

   het verkrachten van kinderen en incest, is binnen de islam verweven en is hierdoor niet strafbaar , liever gezegd word daaraan geen ruchtbaarheid binnen de moslim samenleving gegeven .

   afgelopen week is nog in het nieuws geweest , dat Turkije een wet in voorbereiding had , om verkrachte kinderen , dat de dader van de verkrachting huwen moest met het slachtoffer , en jij zit hier droog te beweren dat binnen de islam geen of bijna geen verkrachtingen voor komen .

  2. toetssteen

   @CR
   Dutroux is een Belg. Robert M., u zegt het in verholen taal zelf al, was een Europeaan, een Let.
   Zwaai zwaai, kom even met argumenten aub. Ow en laat die statistieken van ome Flip, want die heb ik al tot aan zijn enkels afgebrand.

  3. Ali Yas

   “Er zijn weinig gevallen bekend van incest bij de moslims”

   Die (on-) bekendheid zegt weinig. Maar dat het grote voorbeeld der mohammedanen met zijn schoondochter en met een kind van negen jaar onder de wol dook des te meer.

 11. CheikhRedo

  Beste Wachteress, Merkel heeft altijd beweerd dat mensen die aanspraak maken op een vluchtelingenstatus welkom zijn dus die andere 100.000 “vluchtelingen” komen blijkbaar dus niet in aanmerking voor een status als vluchteling. Daar heeft ze nooit een geheim van gemaakt. Maar jij interpreteert voor de zoveelste keer halve waarheden en dus halve leugens.

  1. Wachteres

   Ik wou niet graag degenen de kost geven in Duitslkand die er wel wonen en geen vluchteling zijn.

   Merkel heeft geprobeerd een paar terug te sturen, maar dat wou niet lukken. Hun land accepteerde hen niet.

   Als jij de sprookjes wil geloven, moet jij dat weten. Ik zie hier heel wat anderen rondlopen dan Syriers.

   1. Floris

    De Cheikh gelooft zeker in sprookjes. Hij is op zijn reis door Wonderland verdwaald en abusievelijk op DDS verzeild geraakt. Hier moet hij zijn: http://www.risallah.com/links.php

 12. Ritter

  De strijd tegen Wilders en zijn kiezers

  Terwijl Geert Wilders de kwellingen moet doorstaan van een tweede politiek proces, voltrekt in Amerika de ineenstorting van linkse luchtkastelen zich sneller dan menigeen had kunnen bevroeden.

  De mainstreammedia zijn in paniek.

  Steeds meer kijkers, luisteraars en lezers beseffen dat de journalistiek het contact met de werkelijkheid kwijt is. Van objectieve, onafhankelijke journalistiek is geen sprake meer. De verering van Hillary, de messiaanse verheerlijking van Obama en de demonisering van Trump hebben dat pijnlijk duidelijk gemaakt. De moralisten van de media zijn de nieuwe keizers zonder kleren.

  https://opiniez.com/2016/11/27/de-strijd-tegen-wilders-en-zijn-kiezers/

 13. CheikhRedo

  Best domme sojoern, klinkt als import. Die geen kennis heeft van geschiedenis. Adolf en stalin hebben samen meer dan 30 miljoen doden op hun geweten. Pol pot meer dan 1,2 miljoen doden. Je vergelijking gaat mank want er is hier In nederland nog nooit een zelfmoordaanslag gepleegd. Alleen een keer een moord op een politicus. Die was blank en nederlands. Dit afgezet tegen een idioot als Mohammed B, moet ik helaas constateren dat jij echt de achterban van de pvv weerspiegelt. Hersenloos en compleet manke vergelijkingen maakt.

 14. CheikhRedo

  In 2033 zal er in het parlement brand plaatsvinden. Kuzu wordt tot premier gekozen want tegen die tijd zal de bevolkings groei bij allochtonen vertienvoudigd zijn (5 kinderen per huishouden). En dus potentiele Denk stemmers. Hahahaha. Na die brand geeft kuzu de PVV De schuld. De buitenlandse Sturm Abteilung zal knokploegen organiseren in de straten van dit land. Tot overmate van ramp zal Kuzu de nederlandse democratie afschaffen. Hahaha

  En dan kunnen we beginnen Europa te veroveren. In 2038 lijfen we Vlaanderen in. Op 1 September 2039 vallen we wallonie binnen. En het Denk Aanvalsplan van 2005 van von Schlieffentürk zal uitgevoerd worden en dat betekent dus Frankrijk invallen via duitsland hahahaha. Om daarna de rest van de wereld te veroveren.hahahaha en als klap op de vuurpijl komen er vernietigingskampen voor PVVers. als ik sommige idioten hier dingen zie verkondigen…hahahaha fuhrer Adolf Kuzu en heinrich Oztürk. Sommige mense doen zich dommer voorkomen dan ze zijn……Maar sommigen hier zijn echt DOOOOOMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Laat me niet lachen… hahahahahaha

  1. nick

   ZIEK dit!!

   Wie is “we”

 15. Ome Ga

  Sjeik Redeloos, dikke muslimtrol, over incest, pedofilie en alle andere misdaad FEITEN is genog bekend. O.a. van de politie.

  Ga je eens echt verdiepen, als je dúrft, of ga je moeder pesten.

  Feiten van de Deutsche Polizei:
  http://www.refcrime.info/de/verbrechen/karte
  https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1_rNT3k2ZXB-f9z-2nSFMIBQKXCs

 16. Peter Selie

  CheikhRedo 27 minuten ago

  Goh weer een Nederturk die in zijn glazen bol heeft gekeken en de overwinning alvast is gaan vieren. Europa en Nederland zullen vergaand geïslamiseerd worden daar is geen twijfel over mogelijk. Maar dan, wat voor een “samenleving” wordt er dan gecreëerd? Het antwoord luidt een samenleving waaruit jullie om die redenen ontvlucht zijn naar alles kan-land, waar de uitkeringen hoog zijn zonder dat men een poot uit hoeft te steken, denk jij beste kerel dat de sociale zekerheden zoals men die hier in Nederland nu heeft, dat die in de nabije toekomst er ook nog voor jullie zijn? Nee wat er overblijft is ruilhandel, prostitutie, moord, torenhoge criminaliteit en slavernij, precies hetgeen waarvoor jullie gevlucht zijn zonder een poot uit te steken tegen de miserabele, mens en dier onvriendelijke Midden-Oosten.

 17. CheikhRedo

  O geachte ,weledelgestelde heer Nick,
  Met “we” bedoel ik in deze context de moslim die volgens “JULLIE” (de blanke hollanders) Nederland en de democratie gaan vernietigen. Het was maar een belachelijk voorbeeld van hoe sommige mensen hier echt denken. Maar Adolf Zei het al: “ZULKS EEN GELUK VOOR LEIDERS DAT DE MASSA DOM IS”

  1. nick

   Het zal je gaan tegenvallen CR, genoeg is genoeg, zelfs voor de tollerante Nederlanders!
   En ‘ze’ hebben wel degelijk geleerd, de “domme” nederlanders, ze trappen niet meer in de leugens van de elites en doof/blind links.
   Ook hier zal men het stuur omgooien en een andere koers gaan varen, onvermijdelijk. En al die profiteurs/ons land en cultuur vijandige moslims, gaan eruit! Aanpassen of wegwezen, dat is jullie toekomst.

 18. Peter Selie

  Het laatste wat Femke Halsema Nederland geflikt heeft voor ze van haar royale wachtgeld ging genieten.

  nr 36

  Motie van het lid Halsema cs
  Voorgesteld 27 oktober 2010
  De Kamer,
  gehoord de beraadslaging,
  overwegende, dat iedereen in ons land gelijkwaardig wordt behandeld;
  overwegende, dat diegenen die van elders naar Nederland zijn gekomen, alsmede hun kinderen en kindskinderen, een positieve bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving, mits zij zich daarvoor inzetten en daartoe ook ruimhartig de kans krijgen;
  overwegende, dat maatregelen, en in het bijzonder die maatregelen die asiel, immigratie, gezinsmigratie, inburgering en diversiteitbeleid betreffen, gericht zijn op het uitbannen van misbruik en misstanden en niet mogen leiden tot ongelijkwaardige behandeling van mensen;
  verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling van beleid is,
  en gaat over tot de orde van de dag.

  Halsema
  Cohen
  Pechtold
  Roemer

  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32417-36.html

 19. CheikhRedo

  Ach Peterselie gebruikt het woord jullie en dit bedoelde ik nu. Ik woon sinds 1978 in nederland en spreek beter nederlands dan de nederlandse medewerkers. Ik ken de nederlandse geschiedenis beter dan de meeste nederlanders. Ik woon al 11 jaar met mijn hollands liefje Noortje samen. En ja ik ben een moslim van huis uit.maar ik ben toch atheist. En nee ik ben geen nederturk, maar een marokaan en ik heb in mijn leven in totaal 8 maanden een uitkering gehad en heb dus altijd gewerkt. Ik heb mijn aandeel voor de sociale zekerheid dus wel degelijk geleverd. Maar je doet net voorkomen of de sociale zekerheid er alleen voor ons is. Heb jij geen recht daarop dan? En oh ja, de sociale zekerheid is toch een uitvinding van de elite (PVDA) die jullie altijd afbranden ook de pensioenen trouwens. Dus ga nu niet ineens doen of ik de oorzaak ben. Wees duidelijk in wie je bedoelt met “JULLIE”. Dat bedoelde ik te zeggen tegen Nick. I rest my case!

  1. Peter Selie

   Goed Nedermarokkaan dan, hetzelfde laken en pak.

  2. Adriaan

   “Ik woon sinds 1978 in nederland en spreek beter nederlands dan de nederlandse medewerkers. Ik ken de nederlandse geschiedenis beter dan de meeste nederlanders.”

   Ik vind dat nogal arrogant klinken. Nederland wordt in Nederland met een hoofdletter N geschreven, maar dat terzijde.

   1. Mart

    Tja Nederland moet met een hoofdletter…..dan lijkt het een beetje groter zeker.Ik woon in brasil dan vallen we wat minder op.Gijn.

    1. toetssteen

     @Mart
     Hi! Hoe gaat het ermee? Zelf net weer terug uit de tropen, je weet wel dat heidense kot waar je moet werken voor de centen ;).
     Vrije markt hè.

     Maar hoe wandelt het zaakje momenteel in Brasil, want daar horen we ook indianenverhalen over waarvan ik me afvraag: wat gebeurt daar nu werkelijk.

  3. nick

   Stel je niet aan CR, met dat bedoel ik nu! De slachtofferol altijd weer. Hoe goed je ook zegt te zijn aangepast, je gedraagt je er dus niet naar.

   Als het al waar is wat je zegt want ‘wij’ hebben inmiddels ervaring met de leugens van de moslim. Maar indien je van je geloof gevallen bent, heel gezond overgens en ‘het’ advies van Wilders voor iedere moslim, waar maak je je dan zo druk om?
   Nederlanders nemen aangepaste buitenlanders gewoon op in hun samenleving, dat is al eeuwen zo.
   Dus ik heb ernstige twijfels aan je verhaal; dat je ons en onze geschiedenis beter kent dan wijzelf.

  4. Sniper666

   @ SjeikRodeo

   Nee, de sociale zekerheid zoals we die nu kennen in Nederland is geen uitvinding van de PvdA. Het stelsel is heel geleidelijk ontstaan door de eeuwen heen. Leer nog wat Nederlandse geschiedenis! Het begon ongeveer met het kinderwetje van Van Houten. Start daar maar..

  5. janszm

   Het schijnt dat u zich geheel senang voelt in Nl, uw zelfbeschrijving is die van een Nl-er.
   Waarom, oh waarom voelt u zich aangesproken als hier gesproken wordt over “jullie” en/of “Marokkanen”
   Als hier te lande gesproken over “Marokkanen”, wordt altijd, maar dan ook altijd bedoeld het niet zo sympathieke deel van de groep, die haar wortels in Marokko had. Hoort u daarbij, dan wordt u ook bedoeld. Zoniet, waarom zou u het opnemen voor dat uitschot?
   Nederlanders nemen het niet op voor Nl-tuig, daarvoor schaam je jezelf.

 20. George Knight

  Als de andere partijen drie uitgangspunten volgen, dan wordt het stukken moeilijker voor de PVV om de verkiezingen te winnen. Bedenk dat de campagne in de laatste weken voor de verkiezingen wordt beslist. Nog alles is mogelijk. Nog niets staat vast.
  https://georgeknightlang.wordpress.com/2016/11/27/drie-uitgangspunten-om-wilders-te-weerstaan-niet-richten-op-de-persoon-geen-isolatie-pvv-en-vernieuwing-middenpartijen/

  1. Peter Selie

   Inderdaad GK het zijn maar peilingen, niet iets om zich nu druk over te maken, enfin ik gun Dhr. Wilders zoveel mogelijk zetels in 2017, niet dat er dan iets gaat veranderen mijns inziens.

 21. CheikhRedo

  Voordat de blanke elite zich hier weer gaat klagen over vluchtelingen, moet ik ze erop wijzen dat dat landen zijn waar er echt oorlog is. een aanslag in Marseille of Parijs en Nederland is in de hoogste staat van paraatheid als het om terreurdreiging gaat. Maar in turkije gebeurt dat iedere week wel een keer door IS of Koerden dus zeur niet over erdogan. De nederlanders die waren pas NA de tweede wereld oorlog masaal het land ontvlucht. Dus een paar jaar nadat de oorlog afgelopen was vertrokken ze massaal naar Canada, de VS of Nieuw-Zeeland. Maar behielden wel hun paspoort! (Voor de AOW natuurlijk). Hoe bedoelen jullie? Loyaliteit dubbele nationaliteit? En dan nog met tegenzin in 1948 uit indonesie want Wilhelmina wilde niet uit indonesie vertrekken. Hypocrisie ten top! Erst zelf 5 jaar bezet worden en dan zelf bezetten? BAH! ,BAH!, en nog eens BAH!.

  1. toetssteen

   Voor een Nederlander geldt: andere nationaliteit aannemen, dan bent u de Nederlandse kwijt.
   AOW? Huh? Vergeet het maar. Bolle onzin. Wellicht bent u in de war met pensionado’s die in Spanje wonen. Echter, die hebben de Nederlandse nationaliteit en geen andere.

   Overigens, Nederlanders zijn niet massaal Nederland ontvlucht, ze zijn geëmigreerd omdat er gesteld werd dat Nederland te vol was. Deze emigranten moesten zich in het andere land geheel zelfstandig zien te redden. Dus niks opvang/uitkering/begeleiding en vul maar in.

  2. Sniper666

   @ SjeikRodeo

   Leuk dat u er weer bent. Ehh beste Sjeik, volgens mij is de AOW in 1956 ingevoerd. De de mensen die een paar jaar na de oorlog vertrokken en dus hun NL paspoort hielden i.v.m. de AOW waren allen helderziend. Geeft natuurlijk wel weer aan hoe slim Nederlanders zijn!!! Hahahahaha…

  3. nick

   CR, zie je zelf niet wat je doet! ‘Wij’ zijn de blanke elite…???

   Je opmerkingen en oordelen zijn laag van niveau en laag bij de grond. Je valt onmetelijk door de mand. En nee, je weet het zeer zeker niet ‘beter’ en kent onze geschiedis ook niet ‘beter’ dan wijzelf! Jij doet er beter aan ‘ons’ nergens op te wijzen want je krijgt het onmiddelijk terug!
   Jouw perspectief is zodanig gekleurd dat iedere Nederlander het herkend als oneigelijk en verwerpelijk.

   Je doet er nu beter het zwijgen toe! Ga je schamen. idd BAH!

 22. CheikhRedo

  Adriaan dit is gewoon omdat ik geen zin heb om alles te corrigeren vooral als ik met de telefoon reacties plaats.maar is dit dan alles wat je te zeggen hebt? Je zal nog meer fouten van mij tegenkomen. Oh ja!, hierboven moest maar ook met een hoofdletter. En ik klink niet arrogant want ik weet het gewoon.maar heb jij een laag IQ dan? Dan zou ik als ik jou was, naar belgie zonder hoofdletter emigreren, gaat het gemiddelde IQ van beide landen tenminste omhoog! Hahahahahahaha, reageer eens inhoudelijk A.U.B!

 23. CheikhRedo

  Hahaha toetssteen beweert dat nederland te vol was. Terwijl er te weinig handen waren om Nederland op te bouwen. Daarom werden wij gehaald toch?

  1. toetssteen

   @C.R.
   U haalt van alles door elkaar. U heeft het nu weer over ‘gast’arbeider. Gast alzo/ tijdelijk. Dezen waren toen nodig voor een al stervende bedrijfstak; lees de Twentsche textiel industrie en de mijnbouw. Beide takken werden al heel snel afgestoten, want niet rendabel.
   Volgens de letter van het contract (en in Singapore werkt dat echt zo) gaat men dan terug, Met of zonder hulp, maar blijven is geen optie.
   Edoch besliste de PvdA onder Den Uyl wat anders, vandaar.

   Inzake uw emigratie verhaal richting VS/Canada/Australië/ Nieuw Zeeland is absolute nonsens!

 24. CheikhRedo

  Ja toetssteen ik ben ook geemigreerd! Dus niet het land ontvlucht. Maar de meesten waren bang dat het weer zich zou herhalen. Vooral na de Eerste en tweede wereldoorlog en dus was ANGST hetmotief dus vluchten!.

 25. CheikhRedo

  IK ben zowiezo tegen iedere vorm van religie dus gewoon atheist, maar daarom heb ik nog wel respect voor de gelovige medemens! Dus anders denkenden. En nee! aangepaste buitenlanders worden niet altijd opgenomen in de nederlandse samenleving. KUzu spreekt het beste ABN in de nederlandse politiek samen met Rutte. Google het maar “beste ABN in de nederlandse politiek” volgens het onderzoek had wilders een spraak gebrek. En het andere artikel in DDS over het feit dat rasisme wel degelijk bestaat in nederland zonder hoofdletter hahaha. Dus ik deel die mening niet en als jullie het over moslims hebben bedoelen jullie ook mij toch? Ik ben het wel maar ik doe er niks aan.ik kanniet ontkennen wat ik ben. Ik ben een marokaan en zal nooit een nederlander kunnen worden. Maar ik zou dat ook niet willen. Als ik zeg dat ik nederlander ben, bedoel ik daar alleen mee dat ik de nederlandse nationaliteit heb.

 26. CheikhRedo

  Om nog even te reageren op ome Ga…….het ging over incest en pedofilie dus niet over andere criminaliteit. Dan wil ik dat nog wel eens zien. Dus niet de totale criminaliteit!!!!!
  Probeer de volgende keer niet irrelevante informatie bij te halen om je gelijk maar weer te bewijzen.

 27. CheikhRedo

  Sniper666, daar heb je helemaal gelijk in maar ik bedoelde de emigratie na 1956 duurde tot midden jaren 60 geloof ik.

  1. Sniper666

   @ SjeikRedo

   Sportief. Nederland werd destijds als vol bestempeld in de jaren vijftig. De werkelijke reden van de regering om emigratie aan te moedigen was de armoe na WO2.

   Heden zou ik zeggen dat Nederland vol is vanwege de enorme bevolkingsdichtheid per km2. Dit is voor mij de hoofdreden dat er wat mij betreft niets meer bij hoeft aan import bevolking. Zeventien miljoen is wel genoeg zo op dit kleine stukkie land.

 28. janszm

  Ja, Tim, misschien komen er moeilijke tijden voor je. Heb je genoeg gal gespaard?
  Zolang de overige partijen zich de wens van het volk niet eigen maken, zullen zij het moeilijk krijgen.
  Het volk wil geen islam, islam en ook geen islam.
  Het is zo eenvoudig, maar te moeilijk voor de ruttes, pechtolds etc, etc,
  Nog 16 weken voor aanpassingen.

 29. CheikhRedo

  Zomaar wil woorden in mijn mond stoppen. Incest is in de islam verweven? Geef me eeennnnnn voorbeeld van incest dat in de islam is verweven?lulkoek en ik had het over pedofilie en incest want daar kan de christelijke kerk veel beter over mee praten hè. Geloof me er is geen enkele imam in nederland die dat heeft geflikt. Hij kijkt wel uit want dan wordt hij echt onthoofd en terecht!!

  Ik kan je honderden voorbeelden geven van incest in de afgelopen jaren in de christelijke kerk. Geef één voorbeeld van een imam die dat gedaan heeft. Dat wil niet zeggen dat het niet in de islam gebeurt maar ach christenen zijn wel oververtegenwoordigd in incest zaken van de politie. En dat is een FEIT!!!!!en welke dominee of priester is er aangeklaagd de laatste jaren? En dan kom jij aanzetten met een voorbeeld van een wet die……….. ik verwacht binnenkort het resultaat van u onderzoek. Pffffffffffffff

 30. CheikhRedo

  Volgens mij hoort de laatste opmerking bij een ander stuk en verkeerd geplaatst door mij excuses deze was bedoeld voor zomaar. maar jongens hoe leuk is het nu om te discussieren met allemaal gelijkgestemden? Toen paribus geblokeerd werd was het niet echt leuk meer. Ach koester ons maar en beukman ook want als wij er niet zouden zijn………..

 31. Ali Yas

  “… denkt in ieder geval een meerderheid van alle Nederlanders: Maar liefst 56% ziet het namelijk wel gebeuren”

  Wat Nederlanders “zien gebeuren” wordt bepaald door wat ze uit de media hebben opgepikt en wat ze daarvan geloven. Dat introduceert extra vertekening.

  We zouden nog een stap verder kunnen gaan en rondvragen wat Nederlanders van dat percentage vinden. Goede kans dat minder dan 100% denkt dat het klopt.

 32. Kodi

  Om minder sta je hier voor het hekje.

  “Homo’s moeten verbrand, afgemaakt en onthoofd!”

  Daartoe mag je oproepen als je Moslim bent, want het staat in Koran.

  Van discriminatie of belediging is dan geen sprake meer, want geloofsovertuiging staat boven de wet. Waarvan akte. Maak kennis met de handel en wandel van gesubsidieerde bestrijders van discriminatie…

  https://pbs.twimg.com/media/Cyly2_nXEAICcKH.jpg

 33. Johan van Oldenbarneveldt

  De ambities van Duitsland zijn groot en gelukkig terug gebracht tot een handelsroute richting Zweden,Finland,Estland,Lithouwen,Letland,Polen en export via Hamburg waar Rotterdam als zeehaven express (aanvaring brug nabij Leer) buitenspel werd gezet.
  Nederland is financieel kaalgeplukt door Duitsland maar kunnen weer opkrabbelen door samen te werken met Frankrijk , zij kampen met dezelfde immigratieproblematiek als wij en hebben een bloedhekel aan die Duitsers , mijn beul die handelde in opdracht van de Oranjes ….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.