Jong de Mos opent tegenaanval op Pietenhaters met petitie: "Houd Haagse Zwarte Piet gitzwart!"

Geen categorienov 03 2016, 15:00
School na school maakt een knieval voor de piepkleine maar felle groep "racisme!"-schreeuwers die Nederland en haar tradities al jarenlang gegijzeld houden. De jongerenafdeling van de Haagse partij Groep de Mos wil het tij nu keren.
Het valt niet meer te ontkennen: na jaren van discussies over Zwarte Piet is ons land moe: scholen zijn moe, de politiek is moe en ouders zijn moe van het gezeur. Jaar in-jaar uit maar weer diezelfde nutteloze discussie, aangewakkerd door wat lieden die nogal snel op hun teentjes getrapt zijn. Helaas zijn dat wel lui met veel uithoudingsvermogen, die niet rusten voordat hun lichtgeraakte zieltjes het voor het zeggen zullen hebben in Nederland. En op een gegeven moment kan ik me er wel wat bij voorstellen dat scholen dan maar overstag gaan om van het eeuwige gezeur af te zijn. Misschien is dat begrijpelijk. Maar maakt dat het een juistere beslissing? Alles behalve.
Scholen die zich nog verzetten tegen de aantasting van ons culturele erfgoed verdienen echter wel een steuntje in de rug, zodat ze weten dat ze er niet alleen voor staan. Daarom is het aan de lokale politiek om zich uit te spreken vóór het behoud van Zwarte Piet, precies zoals hij altijd was en zoals iedereen hem - jong en oud, blank en zwart - zag: niet als een of andere zielige slaaf, maar als de slimme kindervriend zonder wie die oude Sint eigenlijk wel zou kunnen fluiten naar zijn verjaardagsfeestje. En dat is nu precies wat voorzitter Damiën Zeller van Jong de Mos, de jongerenafdeling van de Haagse partij Groep de Mos, dacht toen hij zijn burgerinitiatief startte:

De mensen in de stad worden doodmoe van deze discussie, die wordt aangewakkerd door een zeer kleine minderheid. Door je als politiek uit te spreken voor Zwarte Piet en tegen de hetze tegen onze kindervriend, kunnen we dit boek eindelijk sluiten en overgaan tot het zetten van onze schoen.

En ja, dat komt dus van iemand die zelf zwart is, maar dat niet aangrijpt om zichzelf in een eeuwige slachtofferrol te wurmen, zoals andere *kuch* lieden * Sylvana * wel maar al te graag doen. Piet mag dan zwart zijn, maar hij is kleurloos in deze hele discussie over zogenaamd racisme, en we dienen hem er dan ook buiten te houden.
Hoe dan ook, het is tijd voor de Haagse - en elke andere - politiek om zich uit te spreken vóór het behoud van een traditie die altijd alleen maar goede dingen gebracht heeft. Ben je woonachtend in Den Haag en wél een vriend van onze kindervriend? Onderteken - en deel - deze petitie dan zo snel mogelijk, zodat er nog een toekomstperspectief is voor Zwarte Piet. Want één ding is zeker: zwijgen in deze discussie is toestemmen met de verbanning van onze tradities!
De petitie is hier te ondertekenen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten