Ken jij iemand met een eetverslaving? Laat hem of haar dan maar snel dit filmpje zien!

Anorexia, boulimia, binge-eating.. Het zijn verschrikkelijke problemen, maar het hoeft gelukkig niet je hele leven worden!

Voor sommige mensen lijkt het zo eenvoudig: eet gewoon precies de hoeveelheid voedsel die je nodig hebt. Helaas is dat lang niet voor iedereen zo gemakkelijk. Cijfers uit de gezondheidszorg over mensen die een psychisch probleem hebben dat gerelateerd is aan eten, zijn dan ook schrikbarend: een gemiddelde eetstoornis duurt namelijk zo’n zes á zeven jaar. En tussen de 5% en 10% mensen die vanwege problemen in hoofd veel te veel of veel te weinig eten, overlijdt hieraan.

Veelal is het ook lijden in stilte. Mensen schamen zich voor hun figuur of omvang en worden een soort kluizenaars in hun eigen huis. Waar ze zich soms, zoals de onderstaande mevrouw, helemaal volproppen:

Trubendorffer, hulp bij verslaving. Deze video laat een spot zien waarin een vrouw met een eet verslaving zich realiseert dat zij het zelf anders kan gaan doen! Wij helpen je vervolgens van je verslaving af te komen. Je blijft gewoon thuis wonen en werken en je behandeling wordt volledig vergoed.

Herken jij jezelf of iemand in je omgeving in bovenstaande tekst of in de vrouw in het filmpje? Wacht dan niet met ingrijpen tot het te laat is, en neem contact op met de verslavingszorg. Laat je helpen, want eetstoornissen en -verslavingen zijn verschrikkelijke psychische aandoeningen die je zelfs je ergste vijand nog niet toewenst.

Onderneem dus actie nu het nog kan, en deel dit filmpje!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.