Knettergek! Commando die zijn dochter beschermde tegen Marokkaanse reljeugd mogelijk de gevangenis in!

Geen categorienov 24 2016, 12:00
Welkom in het Nederland van 2016, waar het volkomen normaal is voor Marokkaanse reljeugd om het verjaardagsfeestje van een meisje te verpesten, maar waar papa de bak in moet.
Knettergek: een betere manier is er om Nederland anno 2016 te beschrijven. Case in point? Een 33-jarige korporaal uit Zwijndrecht hangt poging tot doodslag boven het hoofd.

De Telegraaf
legt uit wat er gebeurde:

Het incident had plaats op 16 september, toen zijn dochter haar zestiende verjaardag vierde. Een groep van veertig overwegend Marokkaanse jongens die niet welkom was, maar wel naar binnen probeerde te komen, bleef een tijdje voor de deur hangen. De spanningen liepen volgens de advocaat van de korporaal Michael Ruperti hoog op.

„Er werd op de deur en ramen gebonkt en gedreigd met schieten”, vertelt de advocaat. „Daarop is mijn cliënt met zijn zoon en zwager naar buiten gegaan om de jongens aan te spreken. Toen hij weer binnen was, hoorde hij een luide klap.”

De luide klap was veroorzaakt door een flitsgranaat, die blijkbaar was afgegaan in de brandgang achter het huis. Zo'n flitsgranaat is verder niet al te gevaarlijk, maar in dit specifieke geval kreeg één jongen wel een scherf in zijn bil en zijn been. Volgens dit 'slachtoffer' was hij alleen maar naar het gebouw gegaan om te kijken wat er daar toch aan de hand was. Juist ja.
Hoe dan ook, het moge duidelijk zijn dat je zo'n flitsgranaat natuurlijk nooit moet inzetten, ook niet als je lastiggevallen wordt door een bende reljeugd. Politie bellen en verder gaan met je feest. Natuurlijk is dat makkelijk praten als je veilig achter je computertje zit; als je ineens omringd wordt door zo'n bende word je bloeddruk natuurlijk zo hoog dat je al snel alles doet om jezelf en al helemaal om je kinderen te beschermen.
Maar wacht eens, volgens ingewijden heeft de politie helemaal geen bewijs dat de korporaal in kwestie de flitsgranaat daadwerkelijk gegooid heeft. Het slachtoffer wijst hem dan ook in het geheel niet aan als dader.
Oeps!
Waarom de marechaussee de korporaal dan toch arresteerde? Hij is een foerier, wat betekent dat hij over de uitrusting van troepen gaat. Als zodanig heeft hij toegang tot het wapenarsenaal van het Korps Commandotroepen (KCT). Verder hebben de autoriteiten -- die het blijkbaar belangrijker vinden om een militair het leven zuur te maken dan om een 16-jarig meisje te beschermen tegen Marokkaanse relschoppers -- totaal geen bewijs tegen hem, maar hebben ze zijn leven dus wel helemaal op zijn kop gezet.
Voorlopig mag de korporaal doorgaan met werken, maar mag hij niets over de zaak zeggen... en hangt hem dus mogelijk poging tot doodslag boven het hoofd.
Welkom in Nederland anno 2016: waar reljongeren boven de wet verheven zijn, maar waar Nederlandse militairen zonder bewijs gearresteerd kunnen worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten