Koop jij wel eens wat online? Nederlanders shoppen zich suf op internet!

Eén ding is duidelijk: op internet laten wij Nederlanders het makkelijk breed hangen.

Het afgelopen jaar hebben wij Nederlanders het geld flink laten rollen op internet. Steeds vaker doen we aankopen online: ten opzichte van 2015 steeg het totale bedrag met maar liefst 13%.

Doorgaans doen we die aankopen gewoon op onze vaste computer, maar het kopen van spullen via een smartphone wordt ook steeds normaler: 16% van de online aankopen van 2016 werd gedaan met een telefoon, en nog eens 10% werd via een tablet aangekocht.

Dat alles blijkt uit onderzoek van Adobe Digital Insights, dat ook becijferde dat we in totaal voor het astronomische bedrag van €5,1 miljard aan artikelen op internet hebben gekocht in het afgelopen jaar. Ter vergelijking: de Belgen gaven slechts €2,9 miljard uit.

Ook wordt duidelijk wanneer we onze spullen kopen bij webshops zoals o.a. Lobbes, en dat is in het weekend. Dat is geen probleem, want door de snelle levertijden hebben mensen hun artikelen dan al aan het begin van de week in huis. Handig!

De populairste dag van het jaar wordt overigens verwacht op 12 december 2016. Adobe rekende uit dat op die dag maar liefst €117 miljoen over de digitale toonbank zal gaan. Op die dag gaan we kennelijk massaal kerstinkopen doen, alhoewel de maanden november en december sowieso al goed zijn voor een stijging van het aantal online aankopen.

Het populairste item om te scoren op het internet, zijn koopjes. Mensen proberen de ellenlange rijen te vermijden die zich in winkels vaak vormen voor de kassa. Vooral consumenten in Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Zweden weten de weg naar de webshop voor de aanbiedingen goed te vinden.

Al met al is het nog altijd een groeimarkt, de internetwinkel. Maar dat mag ook eigenlijk geen verbazing wekken, want geef maar toe: ook jij koopt steeds vaker spullen online!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Ni28

    Natuurlijk doe ik mijn aankopen voor grote deel online en dat heeft een reden. Vroeger ging je naar een specialistische winkel voor de deskundigheid van de verkopers. Die advies die je kreeg was nuttig. Tegenwoordig als je al geluk hebt lezen de verkopers voor wat op de doos staat. Op internet kom je alles beter te weten, is de prijs vaak lager en de afhandeling heel goed. Wel uitkijken met adressen waar je koopt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.