Krankzinnig: linkse flutburgemeester ontslaat Kerstman omdat hij zich uitsprak tegen kindhuwelijken

Geen categorienov 25 2016, 18:00
Het lijkt nu echt gedaan te zijn met de vrijheid van meningsuiting in Europa.
Voordat ik überhaupt de precieze toedracht achter deze gebeurtenis toelicht, wil ik dat dit even inzinkt:
Mensen worden in Europa ontslagen omdat ze een mening hebben.
Los van of die mening geweldig is of juist verwerpelijk, is dat een fenomeen dat we niet moeten onderschatten. Wat je zegt kan je wel eens je baan kosten in de wereld van vandaag. Daarvoor is eigenlijk maar één schuldige aan te wijzen: onze linkse, politiek correcte elite die er als de dood voor is om bepaalde minderheden - ik noem geen namen - voor het hoofd te stoten als zekere meningen vrij rond mogen lopen in onze samenleving.
Dat heeft Peter Mück, een man die al meer dan 30 jaar lang trouw Kerstman speelt op de lokale kerstmarkt van het Duitse Mühldorf, aan den lijve moeten ondervinden. Generaties aan kinderen zijn met de man opgegroeid, maar dit jaar zullen de kinderen van het Beierse dorpje het moeten stellen zonder kun Kerstman, die als dank voor zijn jarenlange toewijding nu de deur van de Kerststal gewezen is.
Wat had de man dan zoal gedaan? Had hij kinderen stiekem misbruikt tijdens het uitoefenen van zijn werk, een kindbruidje geïmporteerd of wat anders gedaan wat zijn omgang met kinderen onmogelijk zou maken? Nee, niets van dat alles: hij had zich enkel uitgesproken tegen kindhuwelijken. Precies, tegen het weggeven van jonge kinderen die nog midden in hun ontwikkeling zitten aan vaak veel oudere mannen, wat in feite die kinderen veroordeelt tot een leven vol misère. Peter kwam op Facebook dit bericht tegen, wat hij besloot te delen:

Kindhuwelijk = Kindermisbruik - de maat is vol!

Nou, daar lijkt me weinig mis mee, toch? Dat zou je denken, maar degene die verantwoordelijk is voor het inhuren van de man, de SPD-burgemeester Marianne Zollern, zag het niet zitten om 'haar' Kerstman te verdedigen tegen moslims die wel eens gekwests zouden kunnen worden door deze uitspraak. Natuurlijk was ze te politiek correct om dat toe te geven, dus kwam ze met een volstrekt absurd verhaal op de proppen zetten. Het bericht dat Mück deelde was oorspronkelijk van de rechtste en migratiesceptische 'Identitäre Bewegung', en volgens Zollern kan het niet zo zijn dat de Kerstman van het dorp de mening deelt van zo'n groep. Alleen het idee al!
Want ja, veel mensen zullen natuurlijk weten dat de man achter dat kostuum dat bericht gedeeld had. Een bericht dat van een geheel legale organisatie komt - in tegenstelling tot die van veroordeelde haatimams die we allemaal wel prima vinden. En nog veel belangrijker: de man heeft gewoon recht op zijn mening, wat voor werk hij ook doet. Het spreekt juist boekdelen dat zo'n man zich tegen zo'n walgelijk gebruik uitspreekt: ik kan me weinig mensen bedenken die geschikter zijn voor de rol van Kerstman dan hij.
Maar hé: vrijheid van meningsuiting is allang niet meer alleen in Turkije een luxe.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten