Max gaat voor goud! Nederlands toptalent zet tweede tijd neer in derde training Abu Dhabi

Geen categorienov 26 2016, 13:30
In de derde en laatste training voor de Grand Prix van Abu Dhabi heeft Max Verstappen weer even laten zien uit welk hout hij gesneden is. Het Nederlandse toptalent zette namelijk de op één na snelste tijd neer.
Dat was een behoorlijke verbetering ten opzichte van de eerste en tweede trainingen in Abu Dhabi, maar ook tijdens die oefensessies liet hij zien dat hij dit weekeinde voor het podium gaat. Hij werd in de eerste training namelijk derde en in de tweede training vierde. Met zijn tweede plek in de derde training komt zijn gemiddelde dus uit op P3.
In die laatste sessie moest hij alleen Sebastian Vettel van Ferrari voor laten gaan. Vettel klokte 1.40,775. Max zat daar met 1.40,912 kort achter.
Interessant genoeg lieten de beide Mercedes-coureurs het een beetje liggen in de laatste oefensessie, maar dat betekent natuurlijk niet dat zij vanmiddag niet dé grote favorieten zijn voor pole position. Sterker nog, het zal mij hogelijk verbazen als zij zich niet als eerste en als tweede plaatsen. Zoals wel vaker dit seizoen ga ik er dan vanuit dat Lewis Hamilton P1 binnensleept en dat Nico Rosberg genoegen moet nemen met een tweede positie op de start grid.
Die kwalificatie begint om 14:00 uur Nederlandse tijd. Een uurtje later ofzo weten we dus wat Max in de kwalificatie gedaan heeft. Laten we hopen dat hij in ieder geval de derde tijd rijdt. Dat biedt immers echt uitzicht op een geweldige positie morgen, en dat heeft hij wel nodig: hij wil Vettel immers verslaan in het algemeen klassement, en daarvoor moet hij 5 punten goedmaken in de laatste Grand Prix van het seizoen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten