Met verkiezingen in zicht kondigt kabinet aan: er komen fors minder asielzoekers dan gedacht!

Geen categorienov 08 2016, 20:00
Wat een geweldig timing voor het kabinet zeg, en dan met name voor de VVD!
Toeval bestaat niet; niet in de politiek tenminste. Maar goed, goed nieuws is natuurlijk, goed nieuws. En zo zullen de meeste mensen dit toch zien:

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff heeft de verwachte asielstroom voor dit jaar bijgesteld naar 32.000 vluchtelingen. Eerder werd gedacht dat er dit jaar 58.000 asielzoekers naar Nederland zouden komen.

In maart zei Rutte zelf nog dat het aantal zou uitkomen op 58.000 asielzoekers. Nu zegt het kabinet dus dat dit niet het geval zal zijn. De 'schade' wordt beperkt tot 32.000.
Daarbij moet wel een kanttekening geplaatst worden. Dijkhoff zegt namelijk ook dat hoewel er minder nieuwe asielzoekers naar Nederland komen dan verwacht, we de komende jaren wel degelijk grote aantallen nieuwkomers te verwerken krijgen. Dat zijn dan de gezinsleden van de asielzoekers die de afgelopen jaren en maanden naar Nederland zijn gekomen. Zo zorgt één asielzoeker er uiteindelijk voor dat we twee, drie of zelfs vier extra immigranten krijgen.
Natuurlijk valt daar verder niet veel aan te doen. Als je iemand asiel verleent moet je er ook mee akkoord gaan dat hij of zij zijn/haar gezinsleden ophaalt. Dat is volstrekt normaal. Het enige wat je dus wél kunt doen is a) de grenzen beter controleren en b) minder asielaanvragen goedkeuren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten