Mooi! Eerste fase herovering van Raqqa op massaslachters ISIS succesvol geëindigd

Geen categorienov 12 2016, 19:00
Niet alleen Mosul ligt onder vuur: ook de officieuze ISIS-hoofdstad Raqqa wordt aangevallen.
'Wraak van de Eufraat', zo heet de operatie die Koerdische strijdkrachten met Amerikaanse ondersteuning zijn begonnen om het Syrische Raqqa te heroveren op ISIS. De plaats fungeert als de officieuze hoofdstad van het 'kalifaat', maar het is allang niet meer het onneembare bolwerk dat het eerst was. Case in point? De Koerdische strijdkrachten onder leiding van de Syrische YPG rukken stevig op:

"SDF, YPG, YPJ and International Brigade fighters had began to advance from Siluk and Eyn İsa southwards from two directions on November 5.

The Siluk branch has cleared an area of 30 kms and the Ayn İsa branch has cleared an area of 15 kms from ISIS gangs. Yesterday, the two branches united along the Beliz creek."

Rondom Raqqa gebeurt nu hetzelfde als in Irak bij Mosul. Eerst worden alle omliggende dorpjes bevrijd van de tyrannieke en islamistische heerschappij, waarna de belegering van de stad zelf begint. Voor Raqqa kan die bevrijding natuurlijk niet vroeg genoeg komen. Geen enkele plaats ter wereld heeft de afgelopen jaren immers zo geleden onder islamistisch geweld en dwingelandij. Verhalen kwamen maar mondjesmaat naar buiten, maar waren zonder uitzondering verschrikkelijk.
Van 7-jarige jongetjes die worden geëxecuteerd omdat ze voetballen, tot vervolging van de laatste christelijke families die leven in de hoofdstad van het kalifaat, tot en met compleet gestoorde jihadisten die hun eigen moeder doodschieten vanwege 'blasfemie'. Als je het begrip 'hel' moet definiëren, moet je echt kijken naar wat er de afgelopen jaren in Raqqa gebeurd is.
Heel goed dus, dat Koerdische strijdkrachten binnenkort hopelijk een einde kunnen maken aan die orgie van bloed en geweld. Veel sterkte daar!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten