Potsierlijk: islamitische kandidate in missverkiezing komt in boerkini het podium op

Dit is niet waar missverkiezingen voor bedoeld zijn, lijkt me.

Alle multiculti-juichaapjes aan de andere kant van de oceaan konden gisteren hun geluk weer eens niet op: aan een missverkiezing in de Amerikaanse staat Minnesota – waar men de Miss Minnesota zou kiezen – deed een islamitische kandidate mee. Dat is op zich geen probleem, maar het feit dat ze tijdens de bikini-ronde niet in een tweedelig badpak maar in een boerkini het podium kwam oplopen was wel wat curieus. Halima is zelf is er natuurlijk reuze blij mee:

Het optreden ging dus zo:

Ik vind het maar een vreemde vertoning. Mocht Halima echt die boerkini willen dragen in het dagelijkse leven, dan kan niemand haar dat ontzeggen. Maar als je zo stoer bent om zo’n keuze te maken, moet je er ook de gevolgen voor willen dragen. En dat betekent in dit geval gewoon dat je niet meedoet aan missverkiezingen. De zogeheten bikini-ronde maakt van die wedstrijden immers net zo’n integraal onderdeel uit als veters van schoenen. Daarnaast lijkt het me niet dat Halima wanneer ze gaat zwemmen niet alleen een boerkini aanheeft, maar daarbovenop ook nog eens een extra hoofddoek. Dit was dus niet eens zwemkleding.

Excuseer mij dus dat ik niet meedoe aan de “big cheers” en dit maar een vreemde vertoning vind.

Nou goed, in ieder geval is er één schrale troost voor mensen zoals ik die niet geloven in deze verpreutsing van missverkiezingen en andere schoonheidswedstrijden: Halima Aden werd uitgeschakeld en is geen Miss Minnesota geworden, waarmee haar deelname aan de landelijke verkiezing voor de Miss USA ook van de baan is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. maarjuna

  Misschien lag het aan dat badpak of was haar tekst over wereldverbetering niet goed, want qua uitstraling en looks was ze duidelijk de beste.

 2. werkloze generaal

  Geen mooie lach , te kleine gestalte en kleine punt tietjes.
  Ik wed dat ze zich van onderen ook nog nooit geschoren heeft.
  Zoveel redenen waarom ze zich deze trieste afgang had kunnen besparen.

  Maarja : nu zal IK wel weer xenofoob zijn of niet ?

  1. Floris

   Die weddenschap verlies je. De islam schrijft namelijk voor dat het daar beneden onthaard moet worden.

   http://www.al-islaam.com/library_details.php?id=161&h=164

 3. toetssteen

  Als je kleding nodig hebt om je botten bij elkaar te houden bent u af.

  @Generaal
  De missus schoor zich ook niet…, maar ja, wat er niet staat, hoeft niet geschoren. Lucky me.

 4. Beukman

  Heel interessant, dit. Er is sowieso al sinds jaren een geleidelijke beweging gaande, waarbij een miss-verkiezing steeds minder gelijkenis vertoont met een vleeskeuring. Dit past daar wonderwel in.
  Halima toont bovendien aan dat bedekkende kleding schoonheid en vrouwelijkheid eerder vermag te onthullen dan te verhullen. Flair heeft ze ook nog eens.

  Oja. Laten we hopen dat hiermee ook het sprookje uit de wereld is geholpen dat de islam per definitie vrouwenonderdrukkend is.

  1. toetssteen

   Maar verder gaat het nog goed? Religie is vrouwbevrijdend? Och arme van geest en povere van ziel. Noem me een religie die de vrouw in het vaandel voert.

   Alle religie is vrouwonvriendelijk, waarom? Simpel! Macht! Macht! Zei ik al Macht? Ik begrijp daarom niet dat die rooie mutsen nu de schonkige knieën buigen en vol devotie zich kronkelen in een walgelijke wellust.

   1. Beukman

    Lezen is een kunstje dat jou langzaam dreigt te ontglippen, @Steen.

  2. Anna

   Beukman. Is het niet “vrouwonderdrukkend en onderwerpend als je als vrouw je slecht van top tot teen bedekt in het openbaar mag vertonen.
   Puur islamisering. Waarom wonen ze niet in eigen 57 OIC landen met eigen cultuur en religie. Ze worden door moslimmannen opgedragen om in het Westen de islam te promoten terwijl in islamitische landen Joden,christenen en andersdenkenden door moslimmannen worden uitgemoord. Ze zijn totaal geïndoctrineerd door religie en cultuur. Politici in het Westen zijn stapel mesjogge. Hoe meer islam hoe meer racisme, haat, geweld, intolerantie. Het Westen zal ten onder gaan aan islamisering.

   1. Beukman

    @Anna
    Die vrouw maakt niet erg de indruk dat ze verschrikkelijk wordt onderdrukt.
    Overigens, vind je het ook onderdrukkend dat vrouwen in het westen in het openbaar hun bovenlijf bedekt moeten houden?

  3. Sniper666

   Beukie

   Je zwamt.

 5. ikweetwatikwil

  Goed dat ze gedumpt is. moslima’s moeten hier niet aan meedoen. Past niet in hun cultuur. En hun cultuur is de onze niet. Wordt het ook nooit.

 6. Sniper666

  Dit is islam prop. De bedoeling is dat we dit allemaal normaal gaan vinden. Moet je eens topless op het strand gaan liggen in Saoedi, kijken of ze onze gewoonten daar ook respecteren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.