PVV-medewerker klaagt bij arbeidsinspectie: 'Wilders laat ons veel te hard werken!'

Geen categorienov 22 2016, 8:00
Hilarisch: de arbeidsinspectie heeft de PVV onlangs een waarschuwing gegeven nadat een medewerker van de partij over "te zware werkdagen" klaagde.
Dat bericht De Telegraaf tenminste, waarbij het zich op "goed ingevoerde bronnen" baseert. Omdat de klachten zo serieus waren besloot de inspectie om maar eens langs te gaan bij de partij in Den Haag. Daar aangekomen bleek het nogal lastig om te achterhalen hoeveel uur medewerkers precies werken: de PVV houdt de urenadministratie namelijk niet goed bij.
Daarom kreeg de partij een officiële waarschuwing. Van nu af aan moet het de administratie goed bijhouden. De kans is natuurlijk groot dat de inspectie binnenkort nog eens langskomt om te kijken of de situatie al verbeterd is.
En ja, als PVV zijnde moet je dat serieus nemen.
Maar nu komt het: waarom neemt die klagende medewerker niet lekker ontslag? Als je niet tegen de druk van dit soort werk kunt moet je gewoon op zoek naar een andere baan. Als partijmedewerker werk je inderdaad veel meer uren dan wettelijk toegestaan, maar dat hoort erbij. Wilders zelf maakt ongetwijfeld ook werkweken van 80-100 uur. Het is niet zo gek dat hij eenzelfde houding verwacht van zijn personeel.
Medewerkers die daar niet tegen bestand zijn moeten niet gaan klagen bij de arbeidsinspectie, maar ontslag nemen. Het betekent namelijk dat ze gewoon niet geschikt zijn voor dit werk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten