Quinsy, Jerry en Sylvana liggen op koers met verpesten Sinterklaasfeest: pepernotenverkoop daalt hard

Dankzij alle negatieve berichten rondom Sinterklaas – verspreid door een handjevol agiteurs – krijgen mensen bijna letterlijk een vieze smaak in hun mond. Gevolg? Pepernoten worden nauwelijks nog aangeschaft.

Op sarcastische wijze danken we allemaal een handjevol Pietenhatende stemmingmakers, die het voor elkaar hebben gekregen dat Nederlanders hun geliefde Sinterklaasfeest minder leuk zijn gaan vinden. Door al het gezeur, al het geweld en al het gedram van mensen als Quinsy Gario, Jerry Afriyie en Sylvana Simons heeft de klasse der anti-Pieten het klaargespeeld dat Nederlanders het hele Sinterklaasfeest zijn gaan ontlopen. Aan allerlei statistieken is te zien. Neem de kijkcijfers van het Sinterklaasjournaal, maar je ziet het ook in de snel teruglopende verkoop van pepernoten:

“De verkoop van kruidnoten, marsepein en ander sinterklaassnoep loopt 9% achter op 2015.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek, dat zich baseert op scannerdata van een groot aantal supermarkten. Nederlanders kopen jaarlijks voor honderden miljoenen aan zoete waren voor Sinterklaas, dus ligt een omzetstrop van tientallen miljoenen op de loer.”

Grafieken laten dat dan ook zien:

pepernotenverkoop-2016

De tegenstanders van Zwarte Piet mogen dan een hekel hebben aan de donkere kindervriend, maar misschien is het goed als deze lui eens gaan beseffen dat hun acties ook gevolgen hebben. En die gevolgen zijn niet voor hen: Quinsy is door z’n geroeptoeter één van de bekendste kunstenaars van Nederland geworden, en Sylvana loopt zich warm voor de Tweede Kamer. Die gevolgen zijn echter wel voor anderen: hardwerkende bakkers die tijdens de koude decemberdagen gewoon beroofd worden van hun omzet, omdat ze hun pepernoten aan de straatstenen niet meer kwijtraken. Verliezen, ontslagen, faillisementen – in het ergste geval hoort dat er allemaal bij.

Ik hoop dat iedereen die de afgelopen jaren bezig is geweest met stemming maken tegen Zwarte Piet zich goed realiseert dat ze niet alleen bezig zijn een geliefd figuur naar de knoppen te helpen, maar ook een hele klasse hardwerkende werknemers in de voedselbranche. Schande!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. umhnz

  Weer een l*lverhaal van de bovenste plank.
  Hoe bewegen de omzetcijfers zich vanaf 2000.
  Een omzetcijfer zegt niets, wat is de beweging.
  Omzet sinterklaas snoepgoed daalt al jaren.
  Kerst snoepgoed stijgt al jaren.
  Miljoenen verlies?
  In een dalende afzetmarkt verlaag je de prognose.
  Wat heeft Sylvana ermee te maken?
  HELEMAAL NIETS!!!!

 2. Mar

  Sinterklaas snoepgoed bevat veel suiker.

  http://sinterklaasspullenwinkel.nl/sinterklaas-snoepgoed-en-voedingswaardes/

  De anti-suiker-sentimenten bij ouders kunnen hierin ook een rol spelen.

  Trouwens, de smaak van pepernoten, taaitaai, schuimpjes en kruidnoten is er niet op vooruitgegaan de laatste jaren.

 3. CheikhRedo

  KLASSE ! Umhnz.

  Het niveau van deze mensen begint echt hillarisch te worden.

 4. CheikhRedo

  Laat me raden! Mar is een vrouw?

  1. toetssteen

   @CR
   En? Blijf met uw geneuzel ver bij Mar vandaan!

   @Mar
   Mijn vrouw bakt zelf de pepernoten en de speculaaspoppen. Ja, inderdaad vanwege de smaak. Iets met roggemeel voor de pepernoten en geen vet.

   Het zou me waarachtig niet verbazen als er momenteel veel zelf wordt gebakken. Omwille van de smaak en mogelijk de nostalgie, want het ruikt ook al zo lekker.

 5. Gustaafff

  Boven alle twijfel is verheven dat Simons en co voor veel mensen het sinterklaasfeest hebben verknald. Het is aan hen te wijten dat sinterklaas – voor mij en m’n familie – nooit meer zal zijn wat het was.

  Triest hoor.

  1. umhnz

   Ach kom, laat u zich zo simpel beïnvloeden?
   Dacht het niet

  2. Beukman

   @Gustaaf
   Sinterklaas is een KINDERFEEST, onnozele ziel. En de kinderen? Die zal het een rotzorg zijn wat voor kleur Piet heeft. Probeer je eigen sentimenten nu eens ondergeschikt te maken aan die van de kinderen. DAT maakt je tot een hele kerel.

   1. Sniper666

    @ Beukman

    Sinterklaas is een KINDERFEEST, onnozele ziel. En de kinderen? Die weten precies dat Zwarte Piet een juiste kleur zwart heeft. Zie het programma van Paul de Leeuw. Probeer je eigen sentimenten nu eens ondergeschikt te maken aan die van de kinderen. DAT maakt je tot een hele kerel.

    KIJK DAN !!! >> https://www.youtube.com/watch?v=u5ed379Ssqc

    1. toetssteen

     @Sniper

     http://nieuws.nl/populair/20151002/wild-geraas-belangrijkste-documentaire-over-zwarte-piet-van-het-jaar/

     En daarom is Piet zwart en niet bruin. Piet is te lief gemaakt en dat nemen bepaalde groepen anderen kwalijk.
     Gewoon weer terug naar de boeman? Zelf zou ik toch gaan voor de lieve volkomen geaccepteerde variant, waar de kinderen dol op zijn.

   2. Gustaafff

    Beukman is er alweer als vanouds bij om het sinterklaasfeest – zoals het was – flink af te branden. Wat dat is wat Beukman, umhz, cheickredo, Jeffrey A. En Sylvana Simons doen. Met de meest idiote argumenten plachten deze figuren het feest af te breken.

   3. zomaar

    het is een kinderfeest , wat heel de familie viert , wij wel !!.

    en jij (jou familie) ?.

    ik denk dat hij om traditie gaat !, die nu afgebroken word door vreemde !, ja vreemde Beukman zeker als zij hier geboren hun!!! en mijn traditie afvallen !.

    dan zijn zij wel hier geboren en voor sujetten (linkse Multi aanhang ) Nederlanders , toch schijten zij op onze tradities en cultuur !, denk daar eens over ?.

    voor je begint te wauwelen dat zij óók Nederlanders zijn .

    1. Gustaafff

     @zomaar, spijker op z’n kop. De hele familie viert het en houdt de schijn op voor de kinderen. Pepernoten, chocoladeletters, bordtplaat – iedereen eet mee. Niet te vergeten al die volwassen zwarte pieten en hulpsinterklazen die jaarlijks met honderden langs de deur gaan.

 6. tq1991

  nou volgens mij staat silvana de mensen geen strobreed in de weg als zij pepernoten willen kopen. Maar Sylvana Jerry en al die andere figuren hebben 100 procent gelijk als zij vragen om een normalisering van het sinterklaasfeest.

  1. Sniper666

   @ tq1991

   Weet u nog die bakker in 020 die marsepeinen Zwarte Pietjes in de etalage had staan? Van zijn winkel werd de ruit beklad. En dat komt door deze figuren zoals SS en JA.

 7. Ome Ga

  Gelukkig zijn Zwarte Pieten geen echte negers.
  “Want die zijn gewoon zo “, haha die mening van een kroegbaas.
  Die wel een ervaringsdeskundige is, dat weer wel:

  http://www.ad.nl/den-haag/undercover-in-nederland-discriminatie-in-haagse-horeca~ab8422a3/

 8. ikweetwatikwil

  Inderdaad is het een kinderfeest En een stel VOLWASENEN met een minderwaardigheid complex willen dat kinderfeest verknoeien. Geen kans.
  Dat een stel kruideniers daar aan meedoen, die loop je toch voorbij?
  Afgelopen Zaterdag een intocht van Sinterklaas en ZWARTE Pieten in een winkelcentrum meegemaakt . Druk bezocht . Blanke en gekleurde kinderen zongen het hoogste lied. Erg gezellig. Hebben zich niet op laten naaien door mensen die zich hier niet thuis voelen.

 9. Beukman

  Totale onzin uiteraard, dit berichtje, en nogal lasterlijk bovendien om zonder aanwijzingen bepaalde mensen de schuld te geven.
  Maar laten we het omdraaien.

  ‘Sinterklaasomzet stijgt met 2 procent’

  lees ik in de Levensmiddelenkrant:

  http://www.levensmiddelenkrant.nl/nieuws/algemeen/sinterklaasomzet-stijgt-met-2-procent

  Ik weet wel zeker dat we dit te danken hebben aan ons illustere drietal, dat een vernieuwde belangstelling voor het sinterklaasfeest heeft ingeblazen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.