Rijke vingerwapperaar Sylvana komt blanke mensen vertellen dat ze ‘wit privilege’ hebben

In een nieuwe Engelstalige vlog veegt Sylvana Simons de vloer aan met alle mensen die denken dat ze het moeilijk hebben: onzin, zij hebben ook last van een zogeheten ‘wit privilege’! Zwarte vrouwen zoals de rijke Sylvana Simons, die hebben het pas zwaar!

Al enige tijd levert Sylvana Simons zogeheten ‘vlogs’ af, en zoals we van de gesjeesde VJ gewend zijn staan die dan ook boordevol onzin. Maar in het nieuwe video-epistel dat Sylvana vandaag online zette kan echt maar héél weinig tippen. Kijk maar mee:

Nee: ik heb het niet eens over het feit dat de vlog in het Engels is. Het spreekt natuurlijk boekdelen over de arrogantie van La Simons dat ze denkt dat niet alleen Nederland maar ook de rest van de wereld op haar rants zit te wachten. Ik heb het ook niet over het feit dat ze Donald Trump en zijn fans afschildert als nazi’s. En zelfs heb ik het niet over haar belachelijke verwijt dat websites als De Dagelijkse Standaard leugens verspreiden, terwijl wij echt alleen maar weergeven wat de dame zélf gezegd heeft.

Waar ik het wel over wil hebben, is het feit dat Sylvana het nodig acht om met de bizarre theorie van ‘wit privilege’ aan te komen zetten. De theorie gaat zo’n beetje als volgt: witte mensen leven in Nederland op een soort permanente roze wolk. Allerlei dingen vallen ons gewoon in de schoot, terwijl zwarte mensen daar dagelijks voor moeten vechten. Wij blanken begrijpen gewoon niet wat het is om zwart te moeten zijn in Nederland! Overal racisme, overal discriminatie en overal intolerantie: wij rijk, zij arm. Vre-se-lijk!

Eén ding strookt echter niet met dit zielige verhaal, en dat is heel simpel: de waarheid. Het komt gewoon niet echt oprecht over als je in je designerkleren en zittend voor een levensgrote flatscreen-tv gaat zitten orakelen over de toestand van zwarte mensen in de wereld. Bedenk daarbij: Sylvana is een vrouw die op de drempel staat van een politieke carrière (inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering verdient een Kamerlid bijna €9000 per maand) en daarnaast getrouwd geweest met een multimiljonair. Ook: Sylvana gaat ze nog elke maand op vakantie naar warme oorden hier ver vandaan en laat zich daar onderhouden met alle gemakken die een rijke vrouw kan kopen.

Dat is verder allemaal prima hoor: als je het breed hebt, mag je het van mij ook breed laten hangen. Niks tegen Sylvana haar luxe levensstijl. Maar kom dan niet zeuren over discriminatie en racisme dat alle zwarte mensen te beurt zou vallen, want je bent dan namelijk zelf het levende voorbeeld van het feit dat ‘wit privilege’ gewoon een onzintheorie is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Mar

  “de dame zélf gezegd heeft.”

  Klopt het wel, dat als men iets deelt op Facebook of ergens anders, men iets zegt?

  1. Adriaan

   Ja, dat denk ik wel. Je zegt het via een medium.

 2. Adriaan

  Volgende bedrijf in: ‘De Klucht Sylvana’.
  Ik vermaak me steeds meer.

 3. Sniper666

  Wat bazelt ze allemaal over white people? Wat een zielig praatje. De racistenkaart voel je weer duidelijk. Misselijk wicht.

  1. tq1991

   Moet je haar niet uitmaken voor een aap omdat ze zwart is? Is dat dan niet racistisch? Dus nu voel je je aangesproken maar als racisme over haar of andere groepen gaat dan vind je het prima en ben je de allereerste die het goedpraat.

   1. Sniper666

    @ tq1991

    You talkin’n to me?

 4. Ni28

  Nu komt het aap uit de mouw. Mw. Simons is gewoon jaloers op blanke mensen, zij zou ook blank willen zijn. Maar zij neemt genoegen met de privilege om kamerlid te worden. Dat is dan binnen inclusief het wachtgeld. Wanneer worden de splinterpartijtjes eindelijk verboden? Met terugwerkende kracht graag.

  1. Sarko

   ”met terugwerkende kracht”
   De PVV was ook een splinterpartij en met een gestolen zetel 🙂
   Dat wachtgeld is een gewone WW uitkering met uitzondering van oudere ex kamerleden.
   En da’s niet eerlijk tegen over de ”gewone man ”, die krijgt na einde WW een uitkering op bijstandsniveau.
   En ach dat mens zeurt, geef haar niet zoveel aandacht..

   1. Ni28

    Met splinterpartij bedoel ik alle splinterpartijen. Het blijft zetelroof, links of rechts.

 5. van Urk

  Dat mens spoort echt niet meer. Een grote belediging voor onze groot en voorouders die in armoede moesten knokken voor een paar centjes ( Als Urker weet ik niet anders uit de verhalen van vroeger plus hoe nog steeds jonge jongens in weer en wind de zee op moeten voor een habbekrats). En nu nog zijn er “blanke” Nederlanders die alle eindjes bij elkaar moeten gaan knopen en hun eten bij de voedselbank vandaan halen. Zij kan vijfmaal op vakantie gaan en heeft iedere week een ander kapsel. Dus wat lult ze nou? Omdat zwarte mensen er voor moeten vechten? Dat moeten wij toch allemaal? Misschien ligt het meer aan hun mentaliteit en inzet. Uit ervaring ontbreekt daar meestal aan of ze misbruiken de term “discriminatie” om juist weinig te hoeven te gaan doen voor hun “blanke” werkgever.

 6. Gustaafff

  Wanneer houdt zij eindelijk op met dat eindeloze slachtoffer-gedoe?

  Ik word er kotsmisselijk van.

 7. Ali Yas

  Silvana praat over wit privilege om zwart privilege af te dwingen. Rupsje nooitgenoeg.

 8. peppie

  hahah wie ooit een grotere domme muts gezien heeft steek de vinger op oh nog geen vinger gezien hoe kan dat
  ik vind dit wel prima wat ze doet want straks is ze niet alleen uitgekakt in nederland maar ook in de rest van de wereld en zal ze ook beveiligd moeten worden als ze op vakantie gaat naar een warm oord gevolg heeft ze nog geen vakantie want in andere landen gaan ze heel wat anders met dit soort mutsen om en ja wie een kuil graaft voor een ander valt er vaak zelf in

 9. peppie

  ze heeft natuurlijk wel een prima alimentatie omdat ze zich vroeger omhoog geneukt heef bij een miljonair hoe noem je zo iemand ook al weer ……… en het geld wat ze nu bij denk krijgt plus wacht geld straks zijn dat dan zwarte privileges want dat zijn dingen die ik niet in mijn leven heb ik knoop de eindjes aan elkaar

 10. Martinus_

  Mw. Simons heeft duidelijk het “Mandela syndroom”. In tegenstelling tot Zuid-Afrika waar wel degelijk op afschuwelijke wijze gediscrimineerd is in het verleden, wordt hier in Nederland anno 2016 niet gediscrimineerd.

  Er zijn in Nederland gelijke kansen voor iedereen en mensen worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Met andere woorden iedereen heeft de kans om iets van zijn of haar leven te maken. Als je die kans niet grijpt moet je niet later gaan piepen van ” ik wordt gediscrimineerd ” of ” ik wordt achtergesteld op grond van mijn afkomst en/of huidskleur “. Dit is vals spelen. Dan had je die kansen moeten grijpen.

  Het is ook zo onterecht dat er aan etnisch profileren veelal het kaartje discriminatie wordt gehangen. Etnisch profileren is geen discriminatie. Etnisch profileren is op grond van statistische informatie risicobeperkend handelen zoals politie doet en werkgevers bijvoorbeeld of zoals bij het deur-beleid bij horecagelegenheden in het uitgaansleven. Risicobeperking daar gaat het om. Dit is het goed recht van de mensen die etnisch profileren.
  De politieagent die bijvoorbeeld in een bepaalde wijk of stad eerder iemand met een bepaalde etniciteit staande houdt omdat deze politieagent weet op grond van statistische gegevens en/of eigen ervaringen dat er een probleem is qua criminaliteit met bijvoorbeeld jongeren met een Marokkaanse komaf in die desbetreffende wijk of stad.
  Dan zou het wel erg achterlijk zijn als deze politieagent deze “verhoogde pakkans” laat varen omdat de desbetreffende persoon zich mogelijk gediscrimineerd zou kunnen voelen als hij of zij staande gehouden wordt.

  Zo is het ook bij werkgevers of portiers van horecagelegenheden. Als leden van een bepaalde bevolkingsgroep in een bepaalde wijk of stad voor problemen zorgen en/of oververtegenwoordigd zijn in criminaliteit, logisch dat zo`n werkgever of portier het risico niet wilt nemen. Dit is een vrije keuze.
  En dat de “goede” dan onder de “slechte” lijden, maakt het nog geen discriminatie.

  Hoogachtend,

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.